was79 - Czw 24 Lis, 2016 Ja ma wrażenie chaosu i braku kompetencji. Robi się na hura, popędzanym przez Króla Polski, z duża dozą pychy i nie uprawnionej pewności siebie.Alexxx - Czw 24 Lis, 2016
was79 napisał/a:
Ja ma wrażenie chaosu i braku kompetencji. Robi się na hura, popędzanym przez Króla Polski, z duża dozą pychy i nie uprawnionej pewności siebie.
Bo trzeba czym prędzej naprawić Polskę, odbudować z ruin, wstać z kolan, skończyć z obciążeniami podatkowymi jak zwiększony VAT, przestać rozdawać pieniądze, skończyć z aferami, skończyć z zabijaniem dzieci, skończyć z nepotyzmem...Niemy - Czw 24 Lis, 2016 tutaj też się już wycofują ...
trochę rzeczy wypadałoby poprawić tu i ówdzie, tylko raczej nie spodziewałbym się czegoś mądrego po tej bandzie, która teraz rządziAlexxx - Pią 25 Lis, 2016
kosmita napisał/a:
Alexxx napisał/a:
Bo trzeba czym prędzej naprawić Polskę
trochę rzeczy wypadałoby poprawić tu i ówdzie, tylko raczej nie spodziewałbym się czegoś mądrego po tej bandzie, która teraz rządzi
Twierdzę dokładnie tak samo. Pole do poprawy jest znaczne ale nie w taki sposob i nie przez takich cwiercinteligentow.
Czy sa tu jeszcze orendownicy PiS'u z okresu przed wyborami? Jestem ciekaw ich opinii.Kenet - Pią 25 Lis, 2016 A kto się teraz przyzna? kaziu1985pn - Pią 25 Lis, 2016 ja sie tylko zastanawiam kiedy ta banda jełopów czy to z jednej czy z drugiej strony w końcu sie naucza ze: większe ulgi = mniej kombinowania = większy obrót = większy zysk, chodzi mi głównie o vat od aut który jest jednym z czynników odpływu firm m.in do czech.zefir - Pią 25 Lis, 2016 właśnie im wieksze ulgi tym wiecej kombinowania
poprostu obciazenia parapodatkowe na relatywnie niskim poziomie i podatek liniowy na dopasowym poziomie na poczatek byłby zajebisty. Kwota wolna od podatku jest dla osób pracujących/firm a nie ulgi.
Ulgi nikomu nie wychodzą dobrze, tylko prosty i przejrzysty system podatkowy, gdzie normalne wartości ma vat, akcyza czy cło a nie jedne z wyzszych w europie.
I skończyć jebać socjal na lewo i prawo.zefir - Pią 25 Lis, 2016 Aha ponieważ przez 8 lat pracowałem dla mikro, małych i średnich firm,
przy polskiej mentalności nikt będzie czuł się w obowiązku płacenia podatków, bo wiekszy obrót/zysk.
Ludzie nawet Ci, którzy korzystają ze wszystkich możliwych ulg KRUSY, renty srusy i prowadza firmy, najchetniej by jeszcze chcieli, żeby mieć same zwroty (* co dla niewtajemniczonych świadczy o wiecznej stracie)siema - Pią 25 Lis, 2016 Właśnie Zef, jakiś zestaw dobrych praktyk byś stworzył! zefir - Pią 25 Lis, 2016
siema napisał/a:
Właśnie Zef, jakiś zestaw dobrych praktyk byś stworzył!
Teoria jest taka że chciałbym dla tego kraju dobrze
aleeee generalnie im rząd ma głupsze pomysły na przestrzeni lat tym więcej klienci mi/nam płacą w branży:)
także jestem w rozterce , jedynie jak będą Pisiory chcieli się dobrać do moich dochodów za mocno - będę zmuszony zmienić lokacje płacenia moich podatków kaziu1985pn - Pią 25 Lis, 2016 Fakt trochę zle to napisałem, nadmiar ulg nie dziala dobrze, chodziło mi ze jak coś kupujesz na firmę to powinno się odliczać w całości ponieważ nie każda działalność wymaga kupna "blaszaka". Jest na świecie kilka sensownych systemów podatkowych,niestety zawsze biorą przykład z tych malo wydajnych.alphaOne - Nie 27 Lis, 2016 mysle ze ulgi tez nie sa takie zupelnie bez sensu. np. jak miales ulge budowlana to byl sens zbierac faktury na wszystko, a jak jej nie ma to jest pokusa po stronie wykonawcy i wlasciciela mieszkania zeby sobie samemu ulge 23% zrobic.Alexxx - Pon 28 Lis, 2016 Ależ Ty mnie Wąski zaimponowałeś