To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

was79 - Czw 24 Lis, 2016

Ja ma wrażenie chaosu i braku kompetencji. Robi się na hura, popędzanym przez Króla Polski, z duża dozą pychy i nie uprawnionej pewności siebie.
Alexxx - Czw 24 Lis, 2016

was79 napisał/a:
Ja ma wrażenie chaosu i braku kompetencji. Robi się na hura, popędzanym przez Króla Polski, z duża dozą pychy i nie uprawnionej pewności siebie.

Bo trzeba czym prędzej naprawić Polskę, odbudować z ruin, wstać z kolan, skończyć z obciążeniami podatkowymi jak zwiększony VAT, przestać rozdawać pieniądze, skończyć z aferami, skończyć z zabijaniem dzieci, skończyć z nepotyzmem...

Niemy - Czw 24 Lis, 2016

tutaj też się już wycofują ...

http://moto.wp.pl/kat,551...1824e&_ticrsn=3

kosmita - Czw 24 Lis, 2016

Alexxx napisał/a:
Bo trzeba czym prędzej naprawić Polskę

trochę rzeczy wypadałoby poprawić tu i ówdzie, tylko raczej nie spodziewałbym się czegoś mądrego po tej bandzie, która teraz rządzi

Alexxx - Pią 25 Lis, 2016

kosmita napisał/a:
Alexxx napisał/a:
Bo trzeba czym prędzej naprawić Polskę

trochę rzeczy wypadałoby poprawić tu i ówdzie, tylko raczej nie spodziewałbym się czegoś mądrego po tej bandzie, która teraz rządzi

Twierdzę dokładnie tak samo. Pole do poprawy jest znaczne ale nie w taki sposob i nie przez takich cwiercinteligentow.

Czy sa tu jeszcze orendownicy PiS'u z okresu przed wyborami? Jestem ciekaw ich opinii.

Kenet - Pią 25 Lis, 2016

A kto się teraz przyzna? ;D
kaziu1985pn - Pią 25 Lis, 2016

ja sie tylko zastanawiam kiedy ta banda jełopów czy to z jednej czy z drugiej strony w końcu sie naucza ze: większe ulgi = mniej kombinowania = większy obrót = większy zysk, chodzi mi głównie o vat od aut który jest jednym z czynników odpływu firm m.in do czech.
zefir - Pią 25 Lis, 2016

właśnie im wieksze ulgi tym wiecej kombinowania :)

poprostu obciazenia parapodatkowe na relatywnie niskim poziomie i podatek liniowy na dopasowym poziomie na poczatek byłby zajebisty. Kwota wolna od podatku jest dla osób pracujących/firm a nie ulgi.

Ulgi nikomu nie wychodzą dobrze, tylko prosty i przejrzysty system podatkowy, gdzie normalne wartości ma vat, akcyza czy cło a nie jedne z wyzszych w europie.

I skończyć jebać socjal na lewo i prawo.

zefir - Pią 25 Lis, 2016

Aha ponieważ przez 8 lat pracowałem dla mikro, małych i średnich firm,
przy polskiej mentalności nikt będzie czuł się w obowiązku płacenia podatków, bo wiekszy obrót/zysk.

Ludzie nawet Ci, którzy korzystają ze wszystkich możliwych ulg KRUSY, renty srusy i prowadza firmy, najchetniej by jeszcze chcieli, żeby mieć same zwroty (* co dla niewtajemniczonych świadczy o wiecznej stracie)

siema - Pią 25 Lis, 2016

Właśnie Zef, jakiś zestaw dobrych praktyk byś stworzył! ;D
zefir - Pią 25 Lis, 2016

siema napisał/a:
Właśnie Zef, jakiś zestaw dobrych praktyk byś stworzył! ;D

Teoria jest taka że chciałbym dla tego kraju dobrze :D

aleeee generalnie im rząd ma głupsze pomysły na przestrzeni lat tym więcej klienci mi/nam płacą w branży:)

także jestem w rozterce , jedynie jak będą Pisiory chcieli się dobrać do moich dochodów za mocno - będę zmuszony zmienić lokacje płacenia moich podatków :D

kaziu1985pn - Pią 25 Lis, 2016

Fakt trochę zle to napisałem, nadmiar ulg nie dziala dobrze, chodziło mi ze jak coś kupujesz na firmę to powinno się odliczać w całości ponieważ nie każda działalność wymaga kupna "blaszaka". Jest na świecie kilka sensownych systemów podatkowych,niestety zawsze biorą przykład z tych malo wydajnych.
alphaOne - Nie 27 Lis, 2016

mysle ze ulgi tez nie sa takie zupelnie bez sensu. np. jak miales ulge budowlana to byl sens zbierac faktury na wszystko, a jak jej nie ma to jest pokusa po stronie wykonawcy i wlasciciela mieszkania zeby sobie samemu ulge 23% zrobic.
Alexxx - Pon 28 Lis, 2016

Ależ Ty mnie Wąski zaimponowałeś :D

https://oko.press/godze-sie-zeby-brac-niewole-dzieci-glinski-walczy-glupota-wiadomosci/

Kenet - Pon 28 Lis, 2016

Oglądałem to wczoraj z przypadku live i oczy oraz uszy przecierałem ze zdumienia.