Anonymous - Czw 05 Mar, 2009 Siama ładna MAzdiocha , Masz Siostrę ?Anonymous - Czw 05 Mar, 2009
saxorulez napisał/a:
misiekwaw,
no to kolegę od Megany znajdziesz na tym forum (tak sądzę)
no to może będzie okazja dokończyć
saxorulez napisał/a:
a foteczki zacne -
tylko fela bee...
od kółek wara na żywo wyglądają dużo lepiej M - Czw 05 Mar, 2009 MisiekWAW juz czuje ze zostaniemy kumplami FreeMan - Czw 05 Mar, 2009 WoW .... 3MPS jest mega.... Strasznie mi sie ta furka podoba.
misiekwaw
pytanie calkiem serio, czy mazda "skreca" ?
Witam na forum.martin.h - Czw 05 Mar, 2009 misiekwaw, witam, ładna Mazda.Stf - Czw 05 Mar, 2009
misiekwaw napisał/a:
no to ostatnio to już prawie rok ale tak, raz nam przeszkodzili, a raz zrobiłem missshifta, kolega od żółtej Megany miał do mnie zadzwonić, zebyśmy dokończyli ale się nie odezwał
oooo witam kolegę. ze mną też już miałeś przyjemność - siakiś rok temu (J.Pawła w kierunku SGH) ...ale siakoś tak nie dzwonisz, nie piszesz... a dawałem znaki na SR...
PS. misiek - jedziesz w niedzielę poskręcać w lublinie ?Anonymous - Czw 05 Mar, 2009
FreeMan napisał/a:
misiekwaw
pytanie calkiem serio, czy mazda "skreca" ?
Witam na forum.
na to pytanie nie mogę Ci odpowiedzieć na 100% bo jeszcze nie dotarłem nią na tor (wcześniej Octavią i WRXem byłem) ale z codziennych obserwacji na 99% mogę napisać że będzie dobrze
szpera wbrew temu co ktoś tu kiedyś napisał jest mechaniczna, bardzo irytująca jest kontrola trakcji naprawdę mocno dławiąca ten samochód na pierwszych dwóch biegach i na skręconych kołach o ile na dwóch pierwszych biegach jestem w stanie to zrozumieć bo i tak się ciężko rusza, o tyle stopień zduszenia auta na skręconych kołach jak dla mnie dużo za mocny, wręcz denerwujący Na szczęście wyłączenie trakcji jest dwustopniowe i przy pełnym wyłączeniu oba te ograniczenia znikają. Jest też jeszcze jedna opcja, można odpiąć jedną z wtyczek w kolumnie kierowniczej i znika ograniczenie momentu na skręconych kołach.Anonymous - Czw 05 Mar, 2009
Stf napisał/a:
oooo witam kolegę. ze mną też już miałeś przyjemność - siakiś rok temu (J.Pawła w kierunku SGH) ...ale siakoś tak nie dzwonisz, nie piszesz... a dawałem znaki na SR...
wiesz co... powiem tylko żadko tam zaglądam ale chyba powiniennem dostać powiadomienie mailem a nic nie dostałem aż wejde i sprawdzę
jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie, to to że przez jakiś czas po naszym spotkaniu zaglądałem regularnie i nic nie byłoanjas - Czw 05 Mar, 2009 no dobra, kto był górą? STF czy Misiekwaw?Stf - Czw 05 Mar, 2009 z tego co pamiętam to pomimo że wtedy byłem jeszcze przed remapem, to maździocha była na tyle szybsza, że nawet przy ostatnim sprawnym setupie wciągnęłaby golfa bez problemu.Anonymous - Czw 05 Mar, 2009 imho Mazda była trochę szybsza, być może teraz też by była, tego nie wiem.
Stf, moja skrzynka PW na racingforum zawiera jedną wiadomosć od Ciebie, jeśli coś wysyłałes to nie dotarło, sorkisaxorulez - Czw 05 Mar, 2009 a czy jest w PL możliwośc ruszenia ECU ?? czy boją się tego tak jak Megany R26?Anonymous - Czw 05 Mar, 2009
Stf napisał/a:
PS. misiek - jedziesz w niedzielę poskręcać w lublinie ?
nie dam rady
saxorulez napisał/a:
a czy jest w PL możliwośc ruszenia ECU ?? czy boją się tego tak jak Megany R26?
Jest ale mam niejasne wrażenie że to nie "to"... 44tuning oferuje coś w rodzaju BOXa, a druga firmą o której wiem jest Zastec jeden gość z forum MazdaSpeed robił tam ostatnio program. Efekty są dziwne (mały przyrost mocy) i widać, że program jest zrobiony jak do każdego innego auta, czyli nie rozwiązali problemu przymykającej się powyżej 5500 obrotów przepustnicy. Firmy ogarniające temat MPSa (najbliższa w Kijowie ) robią program w którym moc rośnie chociaż do 6000 obrotów a nie tak jak w serii że auto łeb urywa i kompletnie zdycha po przekroczeniu 5500 obrotów.saxorulez - Czw 05 Mar, 2009 misiekwaw,
pogadaj z compsportem - dysponują dostępem do bardzo dobrego softuAnonymous - Czw 05 Mar, 2009 Oprócz softu przydaje się wiedza co i gdzie zrobić w konkretnym modelu - jeśli już będę się decydował to raczej pojadę gdzieś gdzie będę wiedział, że troche MPSów już zrobili. Na razie małymi kroczkami do przodu, z szacuneczkiem dla cierpliwości ASO