Sorka nie mam cześć teraz na dłuższa polemikę bo mnie prace ogrodnicze gonią ale przyznam ze najbardziej to mnie zastrzeliłeś z tym ośrodkiem monitorowania,ze Ty tak sie dałeś wkręcić to aż nie wierze,przeciez ten gość to rasowy zwykły oszust ,w 5sek znajdziesz info o tym,polityka np.pisala,polecam rownież na yt.obejrzec uzasadnienie wyroku
Nie masz za co przepraszać, nie gniewam się Uzasadnienie wyroku w skrócie kiedyś oglądałem. Ale Ośrodek Monitorowania to tylko przykład. Jest cała nagonka na NGO które nie są przychylne rządowi bo jako inicjatywy społeczne ośmielają się krytykować prawych i sprawiedliwych kolesi. Nie widzisz tego i tylko ja to łykam? Jak Ci napiszę o Fundacji Batorego to zaraz wyskoczysz z Sorosem i wszystkimi kontrowersjami i historiami prawicowych mediów i że Węgry walcząc z jego Human Rights Watch kontrolować, żeby było OK i przejrzyście?
A powołanie "Narodowe Centrum Społeczeństwa Obywatelskiego" to już hit. Zaraz będziesz potrzebował "Narodowego Centrum Pisania na Forum". Ty coś napiszesz a potem zostanie zredagowane i wpisane. Wpiszesz "Nie lubię PiS" a po małej korekcie na forum pojawi się "lubie PiS". To tylko słówko rabarbar - Pon 26 Cze, 2017 No to na cholerę wyskakujesz z Ośrodkiem który jest wręcz modelowym przykładem oszusta?Z racji starych czasów mam trochę znajomosci w środowisku punkowo-anarchistycznym i tam do typa od lat podchodzili z rezerwæ a teraz jest jechany jak bura suka,co w sumie nie dziwi bo kompromituje to antyfaszystowskie środowisko.W ramach ciekawostki-dostałem bana na ich profilu za wrzucenie,bez żadnego komentarza,oświadczenia Fundacji Batorego ze wyjebali ich na prawie 100k,tacy to bojownicy o wolność.
Mozesz podać inne przykłady bo do mnie dotarło tylko cos o fundacji Batorego ?
Ja w ogóle podchodzę z rezerwæ do wszystkich ngosów,bo jakoś często trafiają im sie manipulacje,klamastwa(kojarzysz ostatnie "FASZYZM,POLSKI FASZYZM ATKUJE,MURZYN NIE WPUSZCZONY DO AUTOBUSU" po czym okazuje sie ze autobus litewski,kierowca Ukrainiec a murzyna nie wpuścili bo za nadbagaż nie chciał zapłacić ) .Czesto są zwykłymi oszustami lub sponsorowani przez konkretne firmy (słyszałeś o aferze z "otwartymi klatkami"?
Wogole ten smród wokół ngo ciągnie sie jeszcze lat zimnej wojny gdy np.wszystkie ruchy pacyfistyczne i antynuklearne na zachodzie były sponsorowane prze ruskich,według Bukowskiego ruscy wpompowali więcej kasy w amerykanskie ruchy pacyfistyczne niż sama wojnę wietnamską.
Do rewelacji o Sorosu tez podchodzę z rezerwą,ale czy uważasz jego działalność sponsorska za całkowicie czysta i altruistyczna i etyczną?
Te "Narodowe centra tego i owego" to ja wszystkie uważam za zbędne i szkodliwe,nieważne czym sie zajmują i która partia je założyłarabarbar - Wto 27 Cze, 2017 anjas, zaczęło sie grillowanie HGW,będzie cos z tego?Drone - Wto 27 Cze, 2017
rabarbar napisał/a:
Czyli sie zgadzamy.
Czytałem,sprawa wypłynęła przypadkowo,ale myślisz ze demokraci nie maja takich zbiorów?
Myślę, a nawet jestem tego pewien, że niektórzy politycy są przeświadczeni o swojej zajebistości na tyle, że nawet proste dane im nie pomogą.
Patrz jak jest u nas. 84% społeczeństwa jest przeciw importowi imigrantów, ale są tacy co zrobią wszystko żeby ich ściągnąć.
I to nie partie marginalne, ale PO chce przez "swoje" samorządy nam gości sprowadzić.
Wydaje się to politycznym samobójstwem w naszym kraju, ale oni w to brną.rabarbar - Wto 27 Cze, 2017 Z tym to trochę dziwna sprawa,opozycja jest aktualnie tak zdesperowana ze niedługo ogłoszą za Aśka Szlezwig-Holstain opierdoli gale każdemu kto na nich zagłosuje,nagle 500+ stało sie potrzebne,nie rujnujące budżetu i dadzą ja nawet na te dzieci co są planowane na następna dekadę a w sprawie imigrantów są nieprzejednani,mimo ze nawet ich wyborcy i "opozycyjni celebryci" jak Marci Miller są przeciw.Czyzby wytyczne z góry były typu"albo to ogarniecie ,wy banda żasranych nieudaczników,albo przestawiamy wajche i robimy nowe rozdanie" Drone - Wto 27 Cze, 2017
rabarbar napisał/a:
Z tym to trochę dziwna sprawa,opozycja jest aktualnie tak zdesperowana ze niedługo ogłoszą za Aśka Szlezwig-Holstain opierdoli gale każdemu kto na nich zagłosuje,nagle 500+ stało sie potrzebne,nie rujnujące budżetu i dadzą ja nawet na te dzieci co są planowane na następna dekadę a w sprawie imigrantów są nieprzejednani,mimo ze nawet ich wyborcy i "opozycyjni celebryci" jak Marci Miller są przeciw.Czyzby wytyczne z góry były typu"albo to ogarniecie ,wy banda żasranych nieudaczników,albo przestawiamy wajche i robimy nowe rozdanie"
Dobrze napisane
Aczkolwiek trochę nie rozumiem na cholerę komuś w ogóle Ci uchodźcy.
Ktoś sypie workami złota, żeby ich w Europie nasadzić i rozsadzić system.
Może i Europa upadnie, ale gówno się rozleje wszędzie. Na co to komu?PiTT - Wto 27 Cze, 2017 brak stabilizacji, polityka terroru, panika cywilów, eskalacja nienawiści
takimi ludzmi idealnie się manipuluje a jak masz ludzi w garsci to jestes panem światarabarbar - Wto 27 Cze, 2017 Słowa kluczowe-Spinelli i manifest z Ventone.Oczywiscie to tylko spiskowe teorie faszystowskich oszołomów ale jesli to prawda(a ja jako rasowy katofaszysta uważam ze prawda) to zbiera się na burze,bardzo grozna i długą burzeDrone - Wto 27 Cze, 2017
rabarbar napisał/a:
Słowa kluczowe-Spinelli i manifest z Ventone.Oczywiscie to tylko spiskowe teorie faszystowskich oszołomów ale jesli to prawda(a ja jako rasowy katofaszysta uważam ze prawda) to zbiera się na burze,bardzo grozna i długą burze
To mi się nie dodaje
Teoria możę i słuszna, ale jak widać ona nie działa.
Nawet ci co ją usiłują wprowadzić, jednocześnie robią wszystko aby nie działała.
Patrz wspieranie przez silne europejskie państwa swojego kapitału.
Jeśli to ma działać, to kapitał nie może mieć narodowości, a niestety ma.
Jak rozumiem sprowadzanie imigrantów ma na celu rozmydlenie państw narodowych.
To zadziała, ale z tego "kapitału ludzkiego" nie powstanie silne państwo europejskie i odwrotnie do planu, suma składników będzie słabsza niż wartość składników osobno.Alexxx - Wto 27 Cze, 2017
PiTT napisał/a:
brak stabilizacji, polityka terroru, panika cywilów, eskalacja nienawiści
takimi ludzmi idealnie się manipuluje a jak masz ludzi w garsci to jestes panem świata
Pięknie to ujęte w HoC (dla niecierpliwych od 45s)
W ogóle to się zrobił chyba serial dokumentalny (tak jak u nas Ucho Prezesa)
rabarbar napisał/a:
Słowa kluczowe-Spinelli i manifest z Ventone.Oczywiscie to tylko spiskowe teorie faszystowskich oszołomów ale jesli to prawda(a ja jako rasowy katofaszysta uważam ze prawda) to zbiera się na burze,bardzo grozna i długą burze
Rabi, imponujesz mi swoją wiedzą. Nie zawsze zgadzamy się w poglądach ale zawsze coś wrzucisz co pokazuje jaki jesteś oczytany. Aż boje się o polityczny wymiar crossfitu zapytać PiTT - Wto 27 Cze, 2017 nie ogladalem tego serialu, podobno dobryrabarbar - Wto 27 Cze, 2017 Drone, mi tez sie na początku nie dodawało ,ale sprawdź następne słowa kluczowe -szkoła frankfurcka,Antonio Gramsci,Herbert Marcuse.Jak sobie to poukładasz i uświadomisz ze w UE rządzi pokolenie 68',wychowane na pewnych konkretnych ideach i z określonymi celami,to sie nagle zaczyna dodawać,bo pamiętaj ze to idee zmieniają świat.
Alexxx, wiesz jak jest,mam kompleks słabego wykształcenia wiec czasem cos poczytam zeby błysnąć w towarzystwie kolegów z pracy.
Ps.w krosfitach nie robię ze 2lata,krosfity są głupie i pedalskie.Ja tylko trenuje w klubie crosfitowym,bo w sieciówkach jest drożej a pizgniecie sztangą,lub trenowanie na boso jest gorzej widziane niż nasranie pod prysznicem
PiTT, masz racje,tylko ze tu jeszcze jest cel,długoterminowy ale jest.alphaOne - Wto 27 Cze, 2017 ale co ma Altiero Spinelli i manifest z Ventotene do napływu uchodźców, bo gdzieś się chyba zgubiłem? Spinelli snuł sobie rozważania o federaliźmie tak c.a. 70 lat temu będąc osadzonym na Ventotene przez Il Duce, ale to raczej z aktualna sytuacja geopolityczna wiele wspólnego mieć nie mogło.rabarbar - Wto 27 Cze, 2017 Jest idea i są narzędzia do jej realizacji.Powinnienes patrzeć na historie jako ciąg przyczynowo skutkowy,a nie zbiór pojedynczych wydarzeń.
Podałem tez nazwisko Gramsciego(lata 30),gościa który wymyślił tzw.marksizm kulturowy,uważasz ze nie ma to żadnego związku z dość gwałtownymi przemianami kulturowo-obyczajowymi ostatnich kilkunastu ,moze kilkudziesięciu lat ?(wiem ze w tym momencie uciekają wszyscy racjonalnie myślący,bo jaki kurwa marksizm,przeciez my tu mamy wolny rynek,konkurencje,ponadnarodowe korpo itd,ale polecam wgłębić sie w temat,odrzucając uprzedzenia)alphaOne - Wto 27 Cze, 2017 ostroznie bym podchodził to tego czy ktos mniej lub bardziej starał sie upchnąć to co się na świecie dzieje w ramach jakiegoś "-izmu", a w szczególności marksizmu (kulturowego) - w ogóle na hasło marksizm kulturowy Marks chyba sie w glowie przewraca. ja patrze na historie zdecydowanie nie jako ciąg przyczynowo-skutkowy, ale na zapis totalnego chaosu, bo tym wlasnie historia jest m.zd. - wymyslanie do procesu historycznego uzasadnien ideologicznych nie bardzo m.zd. dziala, za to super pasuje do spiskowych teorii wszelkiego rodzaju.