To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [M] Muzykant martin.h

martin.h - Sob 02 Kwi, 2011

DNA By The Kills

Bart - Sob 02 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
Powinno się spodobać Bart'owi i innym elektromaniakom :)

trochę bas za słabo naku.rwia!

martin.h - Nie 03 Kwi, 2011

"He Gets Me High" to czteroutworowa EP'ka czterech dziewczyn z LA. Całość utrzymana jest w typowym dla Dum Dum Girls klimacie, jest słodko, melodyjnie i głośno. Idealna płytka na wiosnę z dwoma perełkami; tytułowym "He Gets Me High" i "There Is A Light That Never Goes Out", genialnym coverem The Smiths.

martin.h - Pon 04 Kwi, 2011

Taki przyjemny indie pop ze Szwecji:

Those Dancing Days - I'll Be Yours

anjas - Pon 04 Kwi, 2011

Martin, dziś wielki dzień.
Z tego co pamiętam to właśnie dziś wychodzi czwarta już płyty brytyjsko-amerykańskiego duetu.
"Blood Pressures" ma kontynuować to co zostało zaczęte na "Midnight Boom".

Słychać coś w temacie? Bo ja nie mogę na razie nigdzie tego dostać a mam już niezłe ciśnienie na tą muzę.

martin.h - Pon 04 Kwi, 2011

:rotfl:

Ale jeśli to prawda to jeszcze płyty nie mam (i nie mam zamiaru ściągać z netu :D ). Niestety, ale narazie płyta w Polsce niedostępna, poza jednym wyjątkiem na allegro, ale sprzedaje jakiś handlarzyna, który ma strasznie długi okres oczekiwania na płytę. Myślę, że powinno się pojawić w sklepach pod koniec tygodnia lub na początku przyszłego. My Polacy zawsze jesteśmy zacofanym narodem i musimy mieć wszystko później :]

Anonymous - Pon 04 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
:rotfl:

My Polacy zawsze jesteśmy zacofanym narodem i musimy mieć wszystko później :]

+1
ja na przykład zawsze mialem pózniej kaca niz moi zagraniczni koledzy,po prostu przekładałem go o 1-2 dni ale nie uwazam tego za objaw zacofania ,wręcz przeciwnie... ;D

martin.h - Wto 05 Kwi, 2011

Jednak nie dałem rady ;D "Blood Pressures" to czwarty studyjny album duetu VV - Hotel. Jak ktoś spotkał się kiedyś z ich muzyką to na pewno się nie zawiedzie. Mamy typowego indie rocka, bardzo minimalistycznego, z jedną gitarą, automatem perkusyjnym i najseksowniejszym głosem na świecie, gdzieniegdzie wspomaganym przez męski wokal Jamie'ego. Dla mnie będzie to pewnie płyta roku, ale akurat w tym przypadku jestem mało obiektywny. Moje typy to "Future Starts Slow", "Heart Is a Beating Drum", "Baby Says", ale równie dobrze mógłbym wypisać wszystkie 11 utworów :D

martin.h - Wto 05 Kwi, 2011

Jeszcze jedna płyta z poniedziałku. "Raven in the Grave" to piąty długogrający album duńskiego duetu. Tylko 9 utworów utrzymanych w shoegaze'owym klimacie z domieszką indie, garażu, surf rocka, a gdzieniegdzie nawet słychać dyskotekowy klimat lat 80-tych. Jeśli jest na świecie zespół, którego płyty można kupować w ciemno to jest nim właśnie The Raveonettes. Typy martina.h to "Recharge & Revolt", "Forget That You're Young" (mega słodki utwór, z wokalem piękniejszej połowy duetu), "Ignite", "Evil Seeds".

martin.h - Nie 10 Kwi, 2011

Amerykańscy raperzy powinni się uczyć od Bobby'ego jak dobierać dziewczyny do teledysków :)

martin.h - Czw 14 Kwi, 2011

The Kills - You Dont Love Me & Steppin Razor (cover with mash up) radio BBC

martin.h - Pią 15 Kwi, 2011

Dobrą drogą idą chłopaki :)

martin.h - Pon 18 Kwi, 2011

Jakiś czas temu ukazała się reedycja debiutanckiego krążka Queens of the Stone Age. Informacja ta bardzo mnie ucieszyła gdyż płyta ta była białym krukiem i praktycznie nie można jej było dostać. W odróżnieniu od pierwowzoru, który miał 11 utworów reedycję wzbogacono o 3 nowe/stare utwory. Płytę każdy miłośnik takiego grania pewnie zna, kto ma ten nie kupi, kto nie ma... już kupił :)
A tymczasem koncert tuż, tuż :faja:

martin.h - Pią 22 Kwi, 2011

Trochę rapu :)

Anonymous - Sob 23 Kwi, 2011

martin.h napisał/a:
Trochę rapu :)

:lol2: