masz jakies doswiadczenie, zeby porownac red stuffy z ds2500?
Red Stuffy i DS2500 dzieli przepaść. EBC robi raczej uliczne klocki, niby mają jakąś serię Yellow do sportu, ale mało kto na nich jeździ. Ja jeżdżę często Imprezą 2.0 na Red Stuff'ach i hamuje raczej jak seria (może troszkę lepiej), na pewno bliżej tym klockom do DS Performance (ze wskazaniem na Ferodo) niż do DS2500. DS 2500 to typowo sportowy klocek (używany na luźniejszych nawierzchniach, lub w słabszych furach), ale jest także używany do codziennej jazdy w dużo mocniejszych furach (np. Evo).bizon - Nie 26 Lip, 2009 mhm, bo zastanawiam sie nad tym na co wymienic moje brembo maxy + ferodo performance. na tym samym poziomie zostac nie chce
martin, dzieki za rozjasnienie M - Nie 26 Lip, 2009 nie moge porownac - nie mam doswiadczenia. te hamują bardzo dobrze i nie wymiękają.
Jak sie skończą to pewnie sprawe te polecane przez naszego wielbiciela czarnych mszy i wykrwawiania kotów.
bizon - Nie 26 Lip, 2009 znaczy sie martina? martin.h - Nie 26 Lip, 2009
bizon napisał/a:
znaczy sie martina?
Tak bizon, mnie Jeśli słuchasz rocka to jesteś brudnym satanistą, ot taki forumowy stereotyp M - Nie 26 Lip, 2009 ogolnie Martin jest tu taka zasada ze czym mniej sie bronisz tym krocej jesteś na tapecie Anonymous - Nie 26 Lip, 2009
martin.h napisał/a:
bizon napisał/a:
znaczy sie martina?
Tak bizon, mnie Jeśli słuchasz rocka to jesteś brudnym satanistą, ot taki forumowy stereotyp
A to nie jesteś ?? Kamilbike - Wto 11 Sie, 2009 Nie wiem czy pytanie sie pojawialo, wole zapytac niz szukac, bo mam konkretna okazje i malo czasu na zakup. Sprawa wyglada nastepujaco. Docelowa tarcza ma 305mm wys i 28mm grubosci od fiata coupe, chce kupic zacisk 4 tloczkowy od 607 V6, ale do niego wchodzila tarcza 330mm / 30mm, czy to przekresla ten zacisk, czy bedzie mogo tak jezdzic? Pytam calkiem powaznie, zaciski mam do wyrwania za niecale 500zl a nowe wiecie ile kosztujakubas - Wto 11 Sie, 2009 eee lepiej od 406 coupe v6 bo one wlasnie do takiej tarczy chyba byly przeznaczone tzn jesli chodzi o srednice co do grubosci to nie wiem...Kamilbike - Wto 11 Sie, 2009 niestety 283mm i 26mm. Takze juz w ogole dupa. Chyba ze coupe to wtedy ma dokladnie 305 i 28 jak fiat. Tylko ze nie mial 4 tloczkow juz w zacisku kubas - Wto 11 Sie, 2009 kamil powaliles mocno.
406 coupe v6 ma 4 tloczki brembo 305mm 28mm wiec takie beda pasowac i nie kombinuj nic wiecej takie zaciski kup.Kamilbike - Wto 11 Sie, 2009 a to w takim razie przepraszam Poprawiles mi humor Merci kubas - Wto 11 Sie, 2009 pomuk ! Kamilbike - Wto 11 Sie, 2009 to skrobnij cos w temacie o R8 w killach, to Cie spomoguje Anonymous - Śro 12 Sie, 2009 Zaciski w 406 coupe v6 i fiacie coupe turbo są identyczne pod względem klocka i wielkości tarczy,ale wydaję mi się ,że nie pasują zamienne ,bo fiat ma inny rozstaw śrub na zwrotnicy niż pug.W 607 v6 są zaciski brembo ,ale zupełnie inne niż w 406.