k-mart - Nie 22 Mar, 2009 Anonymous - Nie 22 Mar, 2009 saxorulez: Prosto spod maski Niestety nie mam dostepu do pod forum aby zaprezentowac auto Bart - Nie 22 Mar, 2009 przedni błotnik chyba nieco ciemniejszy niż reszta samochodu (zdjęcie na torach)anjas - Nie 22 Mar, 2009
(A)rturo napisał/a:
A co do saxo, reno i innych to sie nie wypowiem, kazdy lubi to co ma. Dla mnie tylko germany sie licza
(A)rturo napisał/a:
Kazdy mowi o francuzach zle, kazdy kto nie mial z nim doczynienia...
Witamy!!!
Myślę, że zakumplujecie się z k-martem szybko.
On też tylko niemcy, niemcy, haldex. Anonymous - Nie 22 Mar, 2009 Tak, tak ciemniejszy bo to pierwsze proby HDRPieQt - Nie 22 Mar, 2009 powitać nowych PiTT - Nie 22 Mar, 2009 (A)rturo, że tak się wprost zapytam, jak tu trafiłeś?
fakt, że rozmawialiśmy kilka dni temu o kołach, ale chyba ani razu nie było mowy o HH.org
oczywiście bardzo miło, że jesteś bo auto jest boskie Anonymous - Nie 22 Mar, 2009 Tak jakos wyszlo Fajne arty na stronie glowne i jakos tak wyszlo Marek23 - Nie 22 Mar, 2009 Proponuje jakiegoś spota na śliskim by rozwiać wątpliwości... Moje zdanie każdy zna.
S3 dobre na dziwki i na tym jego dobroć się kończy.Anonymous - Nie 22 Mar, 2009 Do konca nie rozumiem o co chodzi..
Ja kilka razy startowałem na 1/4 i udalo sie wykrecic najlepszy czas ET 13.6 [wybebeszonym autem - jeden fotel w esce to o zgroza 50kg ]- ale sadze ze zejde do 13.5/13.4 w tym sezonie na tym setupie co mam.
Co do rolki to s3 jest mega ciezka: 1520 kg I waga zabija to auto niestety.
1,2 i troche trojki jest fajnie ale potem brakuje mocy na wyzszych biegach
Moj kolega z klubu ma Audi A3 diesla 2.0tdi na 240Km i jest szybszy ode mnie na cwiartke a ma oske. Jest lzejszy odemnie o 300-400kg no i ma tak opanowane starty ze glowa mala no i slicki. O rolce nie wspomne
Nigdy auto 4x4 z rolki nie bedzie tak szybkie jak oska - naped generuje jednak znaczne stratyŁukaszS3 - Nie 22 Mar, 2009 Artur nie przejmuj sie S3 jest zajebistym samochodem daje poczuć frajdę napędu na 4 koła jest na pewno hot, hatch tym bardziej a to że ktoś mówi że nie jest tak zajebiste jak EVO czy STI olej bo mamy dużo mocy 4 łapa za połowe tego co kosztuje jeżdżenie czy zakup japończyka...
Tenkju!Anonymous - Nie 22 Mar, 2009 S3 to nie klasa evo czy impreza - s3 moze smialo sluzyc jako daily car, co o japonczykach nie mozna powiedziec.michool_vt - Nie 22 Mar, 2009 Marek23 - Nie 22 Mar, 2009
(A)rturo napisał/a:
Ja kilka razy startowałem na 1/4 i udalo sie wykrecic najlepszy czas ET 13.6 [wybebeszonym autem - jeden fotel w esce to o zgroza 50kg ]- ale sadze ze zejde do 13.5/13.4 w tym sezonie na tym setupie co mam.
Trzymam kciuki!
Cytat:
Co do rolki to s3 jest mega ciezka: 1520 kg I waga zabija to auto niestety.
1,2 i troche trojki jest fajnie ale potem brakuje mocy na wyzszych biegach
No, to jest ból. Dlatego na wyższych biegach puść jakiś starszy mocny kawałek ATB...
Zapomnisz o braku mocy.
(A)rturo napisał/a:
Moj kolega z klubu ma Audi A3 diesla 2.0tdi na 240Km i jest szybszy ode mnie na cwiartke a ma oske. Jest lzejszy odemnie o 300-400kg no i ma tak opanowane starty ze glowa mala no i slicki. O rolce nie wspomne
Tu już nawet ja nie wiem co napisać... Przeje.bane i tyle.
Kurcze Arturo. Ty się nie boisz o swoje zdrowie? Tak ryć przodem na parkingu. Dla mnie kozak akcja. Po czy przed dyską?Rudello - Nie 22 Mar, 2009 dobry filmik