Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
karoluPL - Pon 25 Sty, 2016 I tym sposobem wracamy do korzeni- było kupić octe RS. Niby nudna, a jednak nie Niby passat, a jednak octavia. Taki joker w swojej klasie. PiTT - Pon 25 Sty, 2016 i tak i nie Miniac - Pon 25 Sty, 2016
PiTT napisał/a:
na serio nie ma absolutnie do czego się przyczepić
poza tym że nie dostarcza żadnych, ale to absolutnie żadnych emocji
To wg mnie zaleta, nie wada. I właśnie wtedy jest idealny grunt na zakup drugiego kompletnie niepraktycznego i klimatycznego auta
Cytat:
mam pelna swiadomosc tego ze zmarnowalem 2 lata motoryzacyjnego zycia
dwa lub więcej.. was79 - Wto 26 Sty, 2016
PiTT napisał/a:
was79 napisał/a:
Pittu, daj znać jak pooglądasz, bo kolega szuka, takiego kombiaka.
ogladalem tego volviaka
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yg1ll.html
wnetrze wyglada jakby mialo max 150tys km, zdziwilem sie ze na blacie prawie 300
posiedzialem w srodku i powiem szczerze ze jest lepiej niz sie spodziewalem, po prostu fajne i mile wnetrze
ciezko powiedziec o stronie mechanicznej, ogolnie auto sprawia dobre wrazenie mimo wieku i przebiegu
ogladalem jeszcze inna v70 t5, 250KM, mechanicznie podobno bez zastrzezen, ale wlasciciel komisu powiedzial wprost ze autem jezdzil straszny palacz
czuc ze auto wyprane, ale cos tam jeszcze pozostalo
Co wazne wlasciciel nie sprawia wrazenia typowego handlarza, ktory historie wymysla na poczekaniu...
odpowiada rzeczowo i nie sciemnia... przynajmniej takie wrazenie odnioslem, proponuje tez inne sztuki jesli widzi ze ta konkretna nie spelnia oczekiwan
teraz czekam az aero wroci z czyszczenia i obejrze dokladniej
Dzięki, pocisłem dalej, niech myśli Walle - Wto 26 Sty, 2016 Stare ( z końca lat 90tych i początku wieku) auta klasy średniej i średniej wyższej potrafią nadal dać sporo radości.
Mi moje E39 z 2000 roku dostarcza samych dobrych wrażeń, nie mam kompleksów wobec nowych aut - chyba, że jeśli chodzi o prestiż, bo wiadomo - auto ma już swoje lata i byle właściciel nowego Focusa 1.0 może popatrzeć na mnie z pogardą, że jeżdżę starym rupieciem.
Komfort - super.
Osiągi - wystarczające.
Handling - bez zastrzeżeń.
Ekonomia - nie mam wielkich ale, w cyklu mieszanym 10l/100km.
Praktyczność - daje radę i na 2 tygodniowy wyjazd rodzinny 2+2.
Radość z jazdy - wliczona w markę.
Brała mi nieco oleju (0,5 -0,7l na 1000km), więc zrobiłem jej remont góry z kompletną obróbką głowicy i będę jeździł aż koła odpadną w końcu po coś te kilka tysi. włożone. Ale to i tak 1/3 -1/4 tego co trzeba zrobić w silnikach TSI biorących olej. A spokój mam na dłuuuugo.
Do jeszcze innych wrażeń mam E23 728i z 1981 roku.
A jeszcze do innych wrażeń mam E30 318i z 1987 roku.
Oba stare graty czekają w tej chwili na wiosnę, aby wyjechać spokojnie z garażu
Rozważałem jazdę nowym kompaktem, ale po przejażdżce Civem i Mazdą3, które brałem pod uwagę - zauważyłem, że nie są w stanie zaoferować mi więcej niż auto, które posiadam.PiTT - Wto 26 Sty, 2016 tak jak rozmawialismy, e39 tez jest na liscie moich typow Kenet - Wto 26 Sty, 2016 Takie V70/S60 ma chyba największy promień zawracania jaki można sobie wyobrazić Walle - Wto 26 Sty, 2016
PiTT napisał/a:
tak jak rozmawialismy, e39 tez jest na liscie moich typow
ewentualnie S6 C5, też spoko fur.PiTT - Wto 26 Sty, 2016 odwiedzilem klasyke gatunku i mam pare typów http://klasykagatunku.pl/auta/lexus-gs-300/ http://klasykagatunku.pl/auta/mercedes-e-50-amg-2/
i absolutny mistrz prosto od Yakuzy
http://klasykagatunku.pl/...atelet-diamond/was79 - Wto 26 Sty, 2016 W tym amg sprawdź podłogę, a zwłaszcza mocowanie tylego zawieszenia. To auto potrafiło zgnić, jak się za długo było w markecie zefir - Wto 26 Sty, 2016 oo kurwix ten ostatni merc kozak, chociaz ja uwielbiam też te lexy.Bonczek - Wto 26 Sty, 2016 Co w nich fajnego?
Okular w AMG - szukałbym E500
Lexus - szukałbym model starszego
W126 - trzeba miec zdroooooooowy budżet zeby takie utrzymać w oryginale Marek23 - Wto 26 Sty, 2016
karoluPL napisał/a:
I tym sposobem wracamy do korzeni- było kupić octe RS. Niby nudna, a jednak nie Niby passat, a jednak octavia. Taki joker w swojej klasie.
Utrata dziewictwa dla młodej dziewczyny jest tym czym Octa RS dla Pitta. Chce i nie chce,ale i tak w końcu to się zdarzy karoluPL - Wto 26 Sty, 2016 Marek23,
Walle napisał/a:
Ale to i tak 1/3 -1/4 tego co trzeba zrobić w silnikach TSI biorących olej.
w silnikach TFSI/TSI biorących olej (bo nie każde tfsi/tsi tyle żre) trzeba zrobić jedno- albo sie przyzwyczaić i kupić od razu piątke oleju na dolewki między przeglądami, albo zmienić auto.PiTT - Wto 26 Sty, 2016 hmm, mam tsi i od nowosci ani grama nie dolalem, na bagnecie nic nie ubywa
teraz 28 tys przelotu, pierwszy przeglad zrobilem przy 15 mimo zalecen producenta ze powinno sie po 30