To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

karoluPL - Pon 25 Sty, 2016

I tym sposobem wracamy do korzeni- było kupić octe RS. Niby nudna, a jednak nie :D Niby passat, a jednak octavia. Taki joker w swojej klasie. :jupi:
PiTT - Pon 25 Sty, 2016

i tak i nie :)
Miniac - Pon 25 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
na serio nie ma absolutnie do czego się przyczepić
poza tym że nie dostarcza żadnych, ale to absolutnie żadnych emocji :)

To wg mnie zaleta, nie wada. I właśnie wtedy jest idealny grunt na zakup drugiego kompletnie niepraktycznego i klimatycznego auta :]

Cytat:

mam pelna swiadomosc tego ze zmarnowalem 2 lata motoryzacyjnego zycia :)

dwa lub więcej.. :>

was79 - Wto 26 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
was79 napisał/a:
Pittu, daj znać jak pooglądasz, bo kolega szuka, takiego kombiaka.

ogladalem tego volviaka
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yg1ll.html
wnetrze wyglada jakby mialo max 150tys km, zdziwilem sie ze na blacie prawie 300
posiedzialem w srodku i powiem szczerze ze jest lepiej niz sie spodziewalem, po prostu fajne i mile wnetrze
ciezko powiedziec o stronie mechanicznej, ogolnie auto sprawia dobre wrazenie mimo wieku i przebiegu
ogladalem jeszcze inna v70 t5, 250KM, mechanicznie podobno bez zastrzezen, ale wlasciciel komisu powiedzial wprost ze autem jezdzil straszny palacz :)
czuc ze auto wyprane, ale cos tam jeszcze pozostalo
Co wazne wlasciciel nie sprawia wrazenia typowego handlarza, ktory historie wymysla na poczekaniu...
odpowiada rzeczowo i nie sciemnia... przynajmniej takie wrazenie odnioslem, proponuje tez inne sztuki jesli widzi ze ta konkretna nie spelnia oczekiwan
teraz czekam az aero wroci z czyszczenia i obejrze dokladniej

Dzięki, pocisłem dalej, niech myśli :D

Walle - Wto 26 Sty, 2016

Stare ( z końca lat 90tych i początku wieku) auta klasy średniej i średniej wyższej potrafią nadal dać sporo radości.

Mi moje E39 z 2000 roku dostarcza samych dobrych wrażeń, nie mam kompleksów wobec nowych aut - chyba, że jeśli chodzi o prestiż, bo wiadomo - auto ma już swoje lata i byle właściciel nowego Focusa 1.0 może popatrzeć na mnie z pogardą, że jeżdżę starym rupieciem.

Komfort - super.
Osiągi - wystarczające.
Handling - bez zastrzeżeń.
Ekonomia - nie mam wielkich ale, w cyklu mieszanym 10l/100km.
Praktyczność - daje radę i na 2 tygodniowy wyjazd rodzinny 2+2.
Radość z jazdy - wliczona w markę.

Brała mi nieco oleju (0,5 -0,7l na 1000km), więc zrobiłem jej remont góry z kompletną obróbką głowicy i będę jeździł aż koła odpadną ;D w końcu po coś te kilka tysi. włożone. Ale to i tak 1/3 -1/4 tego co trzeba zrobić w silnikach TSI biorących olej. A spokój mam na dłuuuugo.

Do jeszcze innych wrażeń mam E23 728i z 1981 roku.
A jeszcze do innych wrażeń mam E30 318i z 1987 roku.

Oba stare graty czekają w tej chwili na wiosnę, aby wyjechać spokojnie z garażu :)

Rozważałem jazdę nowym kompaktem, ale po przejażdżce Civem i Mazdą3, które brałem pod uwagę - zauważyłem, że nie są w stanie zaoferować mi więcej niż auto, które posiadam.

PiTT - Wto 26 Sty, 2016

tak jak rozmawialismy, e39 tez jest na liscie moich typow ;)
Kenet - Wto 26 Sty, 2016

Takie V70/S60 ma chyba największy promień zawracania jaki można sobie wyobrazić ;D
Walle - Wto 26 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
tak jak rozmawialismy, e39 tez jest na liscie moich typow ;)

ewentualnie S6 C5, też spoko fur.

PiTT - Wto 26 Sty, 2016

odwiedzilem klasyke gatunku i mam pare typów :)
http://klasykagatunku.pl/auta/lexus-gs-300/
http://klasykagatunku.pl/auta/mercedes-e-50-amg-2/
i absolutny mistrz prosto od Yakuzy
http://klasykagatunku.pl/...atelet-diamond/

was79 - Wto 26 Sty, 2016

W tym amg sprawdź podłogę, a zwłaszcza mocowanie tylego zawieszenia. To auto potrafiło zgnić, jak się za długo było w markecie :rotfl:
zefir - Wto 26 Sty, 2016

oo kurwix ten ostatni merc kozak, chociaz ja uwielbiam też te lexy.
Bonczek - Wto 26 Sty, 2016

Co w nich fajnego?
Okular w AMG - szukałbym E500
Lexus - szukałbym model starszego
W126 - trzeba miec zdroooooooowy budżet zeby takie utrzymać w oryginale :faja:

Marek23 - Wto 26 Sty, 2016

karoluPL napisał/a:
I tym sposobem wracamy do korzeni- było kupić octe RS. Niby nudna, a jednak nie :D Niby passat, a jednak octavia. Taki joker w swojej klasie. :jupi:

Utrata dziewictwa dla młodej dziewczyny jest tym czym Octa RS dla Pitta. Chce i nie chce,ale i tak w końcu to się zdarzy :rotfl:

karoluPL - Wto 26 Sty, 2016

Marek23, ;D ;D ;D

Walle napisał/a:
Ale to i tak 1/3 -1/4 tego co trzeba zrobić w silnikach TSI biorących olej.

w silnikach TFSI/TSI biorących olej (bo nie każde tfsi/tsi tyle żre) trzeba zrobić jedno- albo sie przyzwyczaić i kupić od razu piątke oleju na dolewki między przeglądami, albo zmienić auto.

PiTT - Wto 26 Sty, 2016

hmm, mam tsi i od nowosci ani grama nie dolalem, na bagnecie nic nie ubywa
teraz 28 tys przelotu, pierwszy przeglad zrobilem przy 15 mimo zalecen producenta ze powinno sie po 30 ;)