To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Jakość paliwa na Orlenie

Młody Papież - Pon 06 Kwi, 2009

ja zawsze wszystkie tankuje na shellu, zbieram pkty na breloczek z autografem samego shumachera!
jednego zalewam vpowerem, wiecej pkt!

polecam!

Michał - Pon 06 Kwi, 2009

heheh , dzik posprzątał :D
M - Pon 06 Kwi, 2009

A ja sie nie wypowiadam bo mi sie nie chce.
Wystarczy ruszyć mózgiem.

PiTT - Pon 06 Kwi, 2009

Dżon napisał/a:
ja zawsze wszystkie tankuje na shellu, zbieram pkty na breloczek z autografem samego shumachera!
jednego zalewam vpowerem, wiecej pkt!

polecam!

ja mam już miliard punktów i niedługo będę mógł wymienić na własną stację

GeKo - Pon 06 Kwi, 2009

AndreXSi napisał/a:
GeKo napisał/a:
Można ten dodatek normalnie kupić w detalu, Racing też go zawiera tylko więcej niż zwykły Vpower.

Możliwe, ale na bank nie tylko tym sie różnią ;)
PiTT napisał/a:
racing śmierdzi jak rozpuszczalnik

Pięknie pachnie :)

Pewnie nie tylko tym się różnią ale to jeden ze składników.

Kiedyś zgłębiałem temat paliw ogólnie. I paliwa typu Ultimate Verva i inne bajery to zwykłe 98 właśnie z dodatkami które zawierają tlen w sobie. Ktoś to tłumaczył że tak jest łatwiej uzyskać pseudo oktanowość paliwa. tzn. można to robić na dwa sposoby albo lepiej je destylując co jest droższe lub waląc dodatki co jest tańsze. Czy to prawda nie wiem, ale jakiś tam sens ma.

M - Pon 06 Kwi, 2009

to nielogiczne...
dodająć tlenu robisz takie pseudoturbo ale wartosc opalowa przypadająca na objętość paliwa sie zmniejsza.
Tak naprawde spalamy wodór w silniku, wiec wiecej tlenu to mniej wodoru lub wegla

ŁukaszS3 - Śro 29 Kwi, 2009

Ostatnio zalałem swoje S3 shell v power racing + i naprawdę znacząco lepiej jeździło. Główie tankuje na BP 98 Ultimate i jest naprawdę ok raz nalałem na Orlenie verve i wydawało mi się ze lepsze paliwo niż na BP.

Potem nalałem verve ON i siakoś się auto nie chce na zielonym zbierać i mnie stare BMW leje ale to też może wina że S3 jest wolne albo kierowca też do najszybszych nie należy :)

martin.h - Śro 29 Kwi, 2009

ŁukaszS3 napisał/a:
Potem nalałem verve ON i siakoś się auto nie chce na zielonym zbierać i mnie stare BMW leje ale to też może wina że S3 jest wolne albo kierowca też do najszybszych nie należy :)

To S3 jeździ na oleju napędowym? o_O

Anonymous - Śro 29 Kwi, 2009

To dlatego nie chce mu się zbierać ;D
ŁukaszS3 - Śro 29 Kwi, 2009

AndreXSi napisał/a:
To dlatego nie chce mu się zbierać ;D

Myślisz ze to jest przyczyną? Myślałem że kiepska jakoś paliw na orlenie :P

martin.h napisał/a:
To S3 jeździ na oleju napędowym? o_O

Była taka limitowana edycja wygląd dokładnie jak S3 skóry recaro i 190k disel. Super na co dzien do jazdy

nox - Śro 29 Kwi, 2009

Strach takie s3 spotkac na ulicy ;)
Kamilbike - Śro 29 Kwi, 2009

Kurde to jak nie ma benzyny to mozna nalac oleju zawsze. Konkret fura ;D
vitesse - Sob 13 Cze, 2009

mi to auto najlepiej chodzi na shellu, a przynajmniej mi sie tak wydaje :devil: a prawie wylacznie ostatnio tankuje na orlenie wybudowali mi pod nosem i na jakosc paliw nie narzekam :) choc gaz by mogli miec lepszy bo saxo niechce jechac ;p