To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech Peugeot Sport

Michał - Wto 27 Paź, 2009

żartowałem
przez chwile chciałem poczuć się odważny :D

vitesse - Wto 27 Paź, 2009

Michał napisał/a:
dodawanie gazu w tunelu jest dla mnie troche denerwójące.
Gnerealnie bym wysiadł i wypłacił latare w ten pusty łeb.

ale kto jezdzi kabrioletem po tunelu? :) rozumiem ze to sposob na przejazdzke w deszczowy dzien, jak sie zawieruszyl manual do obsługi dachu :rotfl:

Anonymous - Wto 27 Paź, 2009

sorry, ale głos podobny do tego kolesia z "podrywaczy" :D
Vlodarsky - Wto 27 Paź, 2009

mi nie przeszkadza bo sam tak robię... ale dźwięk na filmie mi się nie podoba... takie luźne pierdzenie po kapuście
wasq - Wto 27 Paź, 2009

a ja sie pytam calkiem powaznie jaka kamerka bylo krecona
106 - Wto 27 Paź, 2009

wasq napisał/a:

no jak... wiadomo ze HD

wasq - Wto 27 Paź, 2009

taka za 1/10 ceny saxo czy za polwoe saxo ??
Ryba - Wto 27 Paź, 2009

wasq napisał/a:

masz na mysli jaką kamerką był kręcony ten film, który pokazał Vitesse ?

ŁukaszS3 - Wto 27 Paź, 2009

Ja w poprzednim Saxo miałem wydech na kolektorze Racelanda potem rura i na końcu tłumik przelotowy od węglarskiego i wg mnie i innych osób dźwięk po prostu miażdżył... Kiedy już miałem ten wydech a nie miałem radia w samochodzie postanowiłem sobie kupić radyjko i po miesiącu zauważyłem że go w ogóle nie używam. Cały czas (nawet w zimie) jeździłem z uchyloną szybą i słuchałem wydechu radio nie było mi wcale potrzebne i dźwięk mi się w ogóle nie nudził i nie męczył mnie wcale. Potem wsiadłem do S3 i myślę kur.wa czy w tym aucie w ogóle jest silnik... Tak mi tego brakowało :D W nowym będzie tak samo tylko zamiast rury fi 50 będzie 60.3 to będzie dopiero klank :rotfl:
106 - Śro 28 Paź, 2009

moze kogos zainteresuje - http://www.saxsport.co.uk/ pug sport do saxo
Anonymous - Śro 28 Paź, 2009

Ja mam u siebie serie kolektor, potem rura, środkowy i jakiś dziwny zamiennik w postaci końcowego tłumika, kształtem przypomina puchę z Poldona ;)

Na zimnym poprykuje przy ujęciu gazu (ja to nazwałem marvitki :P ), ale jak się rozgrzeje, to potrafi ostro strzelić zwłaszcza jak schodzę powoli z wysokich obrotów :D Przy 3500 obrotów wcale nie jest głośny, ale powyżej drze japę :rotfl:

Tak jak ŁukaszS3 popełniłem ten błąd i kupiłem radio i zazwyczaj jest tak, że po 10 min od ruszenia już jest wyłączone, panel schowany, a szybka uchylona ;)

Co do przelotów tunelowych to powiem, że czasami mnie to dezorientuje, bo nie wiem czy to jakaś fura jedzie czy stadko na motorach... Ja osobiście mam upatrzone miejscówki z tunelami poza miastem i tam jeżdżę się wymarchewić itp :lol2:

Barejka - Śro 28 Paź, 2009

Mr Lucky 13, w zimie zmienisz zdanie, tez jezdzilem z otwarta szyba zeby sie nasluchac wydechu, na drugi dzien wogole nie moglem ruszyc glowa, ale i tak szyby nie zamykalem :]
tomecki - Śro 28 Paź, 2009

A ja wczoraj założyłem oryginalnego peugeotsporta - wersja z 3" końcówką, po zamknieciu w rurce drugiej sondy nawet kontrolka silnika się nie świeci :] , a dźwięk - miód dla uszu, fajowo pierdzi, czasem strzeli :) , nie ukrywam że myslałem że będzie ciszej-cała moja cichociemość wzięła w łeb niestety :/ ludzie z drogi uciekają przy nieco wyższych obrotach

Barejka napisał/a:
Mr Lucky 13, w zimie zmienisz zdanie, tez jezdzilem z otwarta szyba zeby sie nasluchac wydechu, na drugi dzien wogole nie moglem ruszyc glowa, ale i tak szyby nie zamykalem :]

Ja mam szalik szparco więc mi nie straszne srogie zimy hehe :P

tomecki napisał/a:
ludzie z drogi uciekają przy nieco wyższych obrotach

Powiem Ci, że chyba musiałbym mieć jeszcze głośniejszy - wczoraj wjechałem przy wyprzedzaniu w grupkę dzieci idących częściowo poboczem, a częściowo po drodze. Jedna osoba poszkodowana pojechała do szpitala - rozmawiałem z nią w karetce i podobno nic nie słyszeli... :/

Sorki z OT, ale musiałem się z Wami podzielić tą masakryczną sytuacją.. (dupa zbita :( )