To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+

rasta - Śro 21 Lip, 2010

Ja od zawsze leję Neste ew. Orlen bo mam pod nosem, a fura jak co poniektórzy wiedzą mocno wysilona i nie oszczędzana i złego słowa nie mogę na to paliwo powiedzieć.
kaziu1985pn - Śro 21 Lip, 2010

Yarko napisał/a:
kaziu1985pn napisał/a:
Yarko, po ile jest teraz racing ?? bo chce spróbować czy rzeczywiście daje się odczuć różnice

niestety 5,49 ztcp. :/

to chyba jednak zostanie przy neste za 4,57 bo to tak bena z orlenu a stacja ma 3 lata więc syfu przy tym dziennym przelocie co ma w zbiornikach nie będzie.

kamil - Śro 21 Lip, 2010

Lukoil także bierze z Orlenu ;)
rasta - Śro 21 Lip, 2010

Teraz to każdy bierze :lol2:
Yarko - Śro 21 Lip, 2010

kaziu1985pn napisał/a:
Yarko napisał/a:
kaziu1985pn napisał/a:
Yarko, po ile jest teraz racing ?? bo chce spróbować czy rzeczywiście daje się odczuć różnice

niestety 5,49 ztcp. :/

to chyba jednak zostanie przy neste za 4,57 bo to tak bena z orlenu a stacja ma 3 lata więc syfu przy tym dziennym przelocie co ma w zbiornikach nie będzie.

4,57 za 98 ?

Yarko,
4,46 za 95
4,57 za 98

w każdym razie 17 lipca tak było :)

rasta - Śro 21 Lip, 2010

Ja widziałem ~5,5 za Racinga xD
MoRToN - Śro 21 Lip, 2010

Marka niestety nie zapewni dobrego paliwa. Jak na stacji nie ściemniają to wszystkie są ok.
Maciusiowy - Śro 21 Lip, 2010

MoRToN napisał/a:
Marka niestety nie zapewni dobrego paliwa. Jak na stacji nie ściemniają to wszystkie są ok.

agriii, ja np nie polecam BP ultimate... :]

GeKo - Śro 21 Lip, 2010

AndreXSi napisał/a:
VPower Racing 99 jest przywożony z Niemiec,
Jest w nim ten sam dodatek co w 95Vpower tylko leją go więcej. Zresztą można to kupić i samemu lać. Kiedyś dokopałem się do kart technicznych produktu. Wysoka liczba oktanowa powstaje albo przez destylację, filtrowanie czy jak to nazwać albo przez dodanie związków tlenu. Ten pierwszy sposób jest znacznie droższy dlatego sportowe paliwa kosztują po 20zł za litr.

GeKo, udałoby by sie tobie to znaleść ?? chciałbym zobaczyć parametry tego racinga.
Anonymous - Śro 21 Lip, 2010

GeKo napisał/a:
Jest w nim ten sam dodatek co w 95Vpower tylko leją go więcej.

To możliwe że przez 4,5 roku sie coś zmieniło :) kiedyś robiłem krótko na shellu i wiem co przyjeżdżało :)

GeKo - Śro 21 Lip, 2010

kaziu1985pn, Ciężko swego czasu szukałem tego po raz drugi i nie znalazłem. Pamiętam tylko że firma która ten środek sprzedaje znajduje się w Mysłowicach, ale gdzie dokładnie co i jak to już nie zgłębiałem.. :google: trzeba grzebać i szukać
PGmaster - Śro 21 Lip, 2010

A ja ostatnio leje 98 z Bliskiej... I nie za bardzo czuje roznice w porownaniu do Racinga.
rasta - Śro 21 Lip, 2010

Ja nigdy nie czułem różnicy, widać jeszcze nie zalałem takiego gówna coby fura nie chciała jechać. No ale są tacy co po zmianie filtra kabinowego czują jak silnik lepiej pracuję więc ;D