CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 Masz ABS ? Nie masz więc "luźna guma" wszystko do ogarnięcia cycu kubas - Nie 20 Sty, 2008 No ale uklad jest ze tak powiem na krzyz X ! A nie przod tyl Tzn tak mi sie wydaje Prawy przod z lewym tylem i lewy przod z prawym tylem. O tak. Mnie strasznie kreci taki korektorek szczegolnie ze ja nie mam zadnego narazie. A i cena wydaje sie mega atrakcyjna !!CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 Kubas: a myslisz że dużo jest roboty żeby zrobić sekcje P/T ?? ?? ??
Musisz mieć tylko klucz to przewodów hamulcowych Anonymous - Nie 20 Sty, 2008 Widziałem ten korektor wilwood'a, w pewnej rajdowej 306 GTI6 ,która buduje się na Śląsku.Był on niejako zintegrowany z hydraulicznym rękawem.Mi wystarczy taki z pokrętłem , a nie z wajchą Ktoś jest w stanie pochytać taki zakup grupowy na j.ebay'u w USA, bo ja nie ? Vlodarsky - Nie 20 Sty, 2008 Ja bym chciał taki zwykły raczej. Przewody będe chciał położyć w środku na tunelu środkowym. Czyli wychodzą z pompy - przechodzą przez przegrodę - idą po tunelu środkowym - na środku samochodu rozchodzą się na boki tworząc literę "V" - dalej przewiercić dziury nad miejscem gdzie widać łączenie wahacza z belką - zrobić gumowe przelotki i stamtąd już (na wysokości dziur w podłodze bagażnika) przewody elastyczne w oplocie idące do zacisków (ew. cylinderków)
To dobrze ?
Może jakieś zdjęcie poglądowe ?
saxomistrz pokazywał saxo z czymś takim.kubas - Nie 20 Sty, 2008 No da rade zrobic. Ja bym chcial taki pokretasowy 100 zl za takie cos to dobra cena Jimek nie wybierasz sie przypadkiem do us ?:DLoko - Nie 20 Sty, 2008 Też bym bardzo chętnie w takie coś wszedł, bo korektor to naprawde zajebista sprawa, nie ma nic lepszego jeśłi chodzi o hamulce. Tylko odpycha to ze trzeba praktycznie całosć układu położyć od nowa
No i drugi spory minus o którym słyszałem, w przypadku auta używanego na codzień, to to że w razie dzwona przy tak zaawansowanych modyfikacjach ukłądu hamulcowego można mieć naprawde spore problemy.Vlodarsky - Pon 21 Sty, 2008 Kolejna informacja na temat AX.
Klatki OMP można wyrwać za coś koło 1800-1900 zł z homologacją. Bez homologacji robią tylko do saxo więc nie da rady a cena znowu też nie była by dużo niższa.
Jeszcze raz proszę o przeniesienie do działu techniczne To ma być przepis i porady na temat budowy AXa VTS i inne.
Moje kolejne pytanie. Te korektory siły hamowania są dziwne... do nich idzie jeden przewód ? i wychodzi jeden ? a na tyle trzeba jeszcze jakieś rozgałęzienie stosować ?kubas - Pon 21 Sty, 2008 Ida dwa i wychodzi jeden chyba. Trzeba zrobic rozgalezienie masz racje.Loko - Wto 22 Sty, 2008 Wchodzi jeden i wychodzi jeden, bo tak jak pisałem wcześniej to są korektory do układu przód-tył.
Z pompy hamulcowej wychodzą dwa przewody jeden obsługuje przód, drugi tył.
Z przodu widać wyraźnie jak to leci, a z tyłu leci to do korektora, na obrazku jest to część przed numerem 5, albo przybliżenie z numerem 3 w prawym dolnym rogu i potem leci to do drugiej pompy hamulcowej od hydraulicznego ręcznego i leci dalej po czy rozchodzi się na dwa tylne koła.
Tak wygląda ukłąd przód tył i tak sie w nim zamieszcza korektor.
Vlodarsky - Wto 22 Sty, 2008 Loko ale korektor i tak zmienia siłę hamowania tylko na tył bo przód idzie prosto z pompy.
Więc nie po prostu "tył" ?CHRZANEK - Wto 22 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Klatki OMP można wyrwać za coś koło 1800-1900 zł z homologacją. Bez homologacji robią tylko do saxo więc nie da rady a cena znowu też nie była by dużo niższa.
Vlodi: Najprostszą - ale spelniajacą wymogi FIA klatkę powinieneś mieć za troszke mniejsze pieniążki ok 1500pln.
Mysle że to OMP za 1800pln to też taka "najbiedniejsza" wersja.
Akurat w przypadku klatek myslę że wyjatkowo polskie są lepsze Loko - Wto 22 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Loko ale korektor i tak zmienia siłę hamowania tylko na tył bo przód idzie prosto z pompy.
Więc nie po prostu "tył" ?
Tak korektor reguluje tylko siłe hamowania tyłu.
Pytania nie zrozumiałem wiec nie moge odpowiedziec Vlodarsky - Wto 22 Sty, 2008 Musisz spojrzeć jeszcze raz na rysunek Loko i przeczytać jeszcze raz no bo chodzi o to, że po co w takim razie puszczać przód z jednego wyjścia z pompy ? i po co żaślepiać dwa miejsca w pompie skoro można tylko jedno. Czyli przód zostsawić standard a tył tylko puścić z jednego wyjścia. Rozumiesz ? Trochę zawiłe ale zastanawiam się nad sensem zaślepiania dwóch otworów zamiast jednego. Chyba, że chodzi o rodzaj przewodów.
Przepraszam jeśli niejasno mówie kubas - Wto 22 Sty, 2008 Dobrze gadasz vlodek. Przeciez mozna puscic przod tak jak jest a i zaslepic tylko jeden otwor, puscic przewod w srodku wkrecic korektor i puscic przewod do tylu i potem go rozgalezic na dwa poprostu. A najlepiej miec taka pompe jak w 205 1,6 gti ktora ma poprostu 3 otwory.