To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jakie TV ?

Bad-i - Pon 12 Maj, 2008

kurcze tak czytam i czytam i wiele osob poleca Samsunga i LG - czy jest tutaj na forum jakis maniak TV i sprzetu RTV
Anonymous - Pon 12 Maj, 2008

tez polecam samsunga , tu masz 46cali tanio http://digitalo.pl/produc...roducts_id=2055
ja dużo rzeczy tu kupilem http://www.plazmacity.pl/index.php/main/kontakt

dzik - Pon 12 Maj, 2008

Samsungi sa dobre, ale z kazdym TV niestety wiaze sie ryzyko. Jedna sztuka gra ladnie, inna nie.
Mialem tak wlasnie z samsungiem, kupilem model ktory wszyscy zachwalali. No i lipa, kolory do bani. Sprawdzalem wszelkie ustawienia i niestety byl dramat. Dane z menu serwisowego tez przeklepywalem, nic nie dawalo.
Wyslalem do serwisu, uznali ze wszystko w normie i... dhl podpier** przesylke. Serwis odkupil nowy telewizor, identyczny model. Obraz zupelnie inny, duzo lepszy.

Na tym forum http://www.hdtv.com.pl/ sa sklepy internetowe ktore przyjada do Ciebie do domu z wybranymi modelami a ty wybierasz ten ktory Ci sie podoba.
Olej w tym momencie opinie na forach, tam sie podniecaja paramaterami i opcjami w menu, Ty masz to w d***pie, ma miec ladny obraz.
Lepiej zeby zeby TV cieszyl dobrym obrazem a nie POTENCJALNIE lepszym.

P.S. Swoja droga DHL to niezli zlodzieje. Opisze krotko :)
Pierwszy TV ktory kupilem DHL chcialo podp**lic. Zamowilem to pracy razem z innym sprzetem. Laska na recepcji odebrala, podpisala ale nie wiedziala ile ma byc paczek.
Po rozmowach z DHL pierwsza ich wersja ze wszystko kurier oddal, jak wyslalem im nagranie z monitoringu to kurier cudowanie odnalazl paczke, gdzies mu chyba ten TV wpadl pod fotel, albo mial w schowku.
Oddali.
Skutecznie juz zap**lili gdy wracal z serwisu.

Miesiac pozniej jak wyjasnialem w DHL'u zgubienie felg goscie z magazynu glosno mysleli miedzy soba "podpierd**lic ipoda czy laptopa to wiemy jak, ale felgi?"

Bad-i - Pon 12 Maj, 2008

Olek napisał/a:
tez polecam samsunga , tu masz 46cali tanio http://digitalo.pl/produc...roducts_id=2055
ja dużo rzeczy tu kupilem http://www.plazmacity.pl/index.php/main/kontakt

porownujac ceny to ten www.plazma-lcd.pl jest jakies 300 pln tanszy na sztuce

Marek23 - Wto 13 Maj, 2008

Chłopaki, musze sobie wybrać z Samsunga(tylko ta firma wchodzi w rachubę) tv, około 40 cali. Co brać lcd czy plazma? W przyszłości będzie coś grane na Gt5...
GOKART - Wto 13 Maj, 2008

jak do grania to LCD - wyzsza rozdzielczość i bez obawy o nieruchome partie obrazu które na dłuższą metę mogą szkodzić plazmie (Panas ma zabepieczenia ale nic nie wiem o Samsungu). Ponadto Samsung w plazmach nie jest mocny
dzik - Wto 13 Maj, 2008

hehe, myslalem ze Gokart napisze "plazma!!!" ;)

Gokart, widziales najnowsze matryce lcd'kow np samsunga? :)
Jak dla mnie plazma stoi w miejscu i chyba sie skonczy.

nie ślędzę tego bo w sumie mam temat z głowy ale... ostatnio kumpek chciał kupić TV - (nie chcieli LCD-ka bo mają tylko kablówkę a przy oglądaniu tegoż jego żonę bolały oczy / głowa , nie wiem o co kaman)
Kupili nową plazmę Panasa 42" PX80 za 3500pln. Obraz, czerń , kolory - rewelka. Są zadowoleni :) Zależo kto co potrzebuje.
Niska rozdzielczość mnie nie rusza i chociaż TV sprzętowo ogarnia 720p na razie i tak nie ma za wiele filmów HDTV. Reszta parametrów jest dla mnie cacy , czas reakcji, kontrast itp a duszków jak nie było tak nie ma, chociaż biblie i krucyfix zawsze mam pod ręką ;)

Ja teraz celuje w projektorek stricte do oglądania filmów... ale to pod koniec roku jak jest wysyp nowego sprzetu.

dzik - Wto 13 Maj, 2008

Ja musze zobaczyc czy gdzies w tv daja juz powloki na lcd jakie stosuje od niedawna apple w swoich laptopach. Mamy w pracy jednego macbooka air i szczeka mi opadla. Matryca blyszczaca, doskonala czern, kontrast, swietne kolory, podwietlenie lcd a do tego powloki ktore skutecznie eliminuja problem odbic na ekranie. Ideal.
Marek23 - Wto 13 Maj, 2008

A co bardziej obciąża oczy? Lcd czy plazma?
Anonymous - Wto 13 Maj, 2008

pusty post do kasacji

(ups mialo byc pw)

dzik napisał/a:
Ja musze zobaczyc czy gdzies w tv daja juz powloki na lcd jakie stosuje od niedawna apple w swoich laptopach. Mamy w pracy jednego macbooka air i szczeka mi opadla. Matryca blyszczaca, doskonala czern, kontrast, swietne kolory, podwietlenie lcd a do tego powloki ktore skutecznie eliminuja problem odbic na ekranie. Ideal.

a czegoś podobnego nie stosuje Toshiba w swoich lapkach. Też takie błyszczace ekrany stosuje bright coś tam ?

dzik - Śro 14 Maj, 2008

GOKART napisał/a:

a czegoś podobnego nie stosuje Toshiba w swoich lapkach. Też takie błyszczace ekrany stosuje bright coś tam ?

Tego nie wiem, narazie widzialem tylko w apple.
Powloka ma troche fioletowa poswiate jak w plazmie.

Bad-i - Czw 15 Maj, 2008

Panowie, wczoraj cale popoludnie jezdzilem po sklepach, salonach, marketach, itp. itd....

Zrobilem ten research tylko dlatego ze bardzo duzo ludzi ma rozne opinie na temat TV - tym samym skorzystalem z publicznosci Milionerów (oni sie nie myla ;) )

Czyli podsumowujac (bo juz mnie dobilo ogladanie TV na 14" - jeden ktorego nie ukradli)

1. pierwsze miejsce zdecydowanie to PLAZMA PIONEERa - jakies 80% specjalistow, sprzedawcow itd.... powiedzialo ze te telewizory nie maja konkurencji

2. miejsce to wspolnie (i tutaj szok) - LCD Toshiby i Sony - szczerze mowiac to juz Pioneer mnie troche zadziwil nie mowiac o Toshibie. O Sony to myslalem ze sie skonczyli a tutaj jednak nadal wysoko sa oceniane ich TV.

3. miejsce - mozna powiedziec ze parwie rowno Samsung i Philips - modeli Samsunga nie pamietam ale Philips to oczywiscie ten z 2x pixel plus i jeszcze tymi swiatelkami z tylu :D

4. miejsce - to znowu niespodzianka bo Hitachi - a ja myslalem ze ta firma juz nawet nie istnieje ;)

5. miejsce i dalej to juz LG i inne. Szkoda bo przyznam szczerze ze myslalem wlasnie nad LG.

Tak wiec caly swoj research zakonczylem na zakupie Sony - najbardziej dziwi jednak jeszcze jedna rzecz. Telewizor Sony 46 cali w media: 7299, w euro agd: 7699, w plazma city 5999 a w sklepach internetowych od 5.500. Niech mi ktos rozsądnie wytłumaczy jakim cudem oni maja takie ceny, tym bardziej ze na magazynie Sony TV brak, a internetowcy maja je na stanie ??

Anonymous - Czw 15 Maj, 2008

Bad-i napisał/a:
jakim cudem oni maja takie ceny

wydaje mi się że media itp . ostro żenią by im stykneło na reklamy .
różnice są duże , mozna się wkurwić po zakupach w media markt
np kino yamaha w plazma 1499 , media + 1000 .