Lepiej od razu PZMot, chyba, że dany driver wcześniej jeździł tylko między słupkami, to wtedy ewentualnie 3 liga ma sens na zasadzie oswojenia z oeasmi.
Chyba takie jest glowne zalozenie 3 ligi + zapewnienie mozliwosci rywalizacji osobom ktorych nie stac na ppzm a krecic sie w okolo slupka nie maja juz ochoty.Marek23 - Wto 08 Sty, 2008
qbus napisał/a:
Chyba takie jest glowne zalozenie 3 ligi + zapewnienie mozliwosci rywalizacji osobom ktorych nie stac na ppzm a krecic sie w okolo slupka nie maja juz ochoty.
Tylko, że kilometr oesowy w 3 lidze jest droższy niż km oesowy w PZM. Cały regulamin 3 ligi jest do bani, a wpisowe za wysokie. Jak mam mało hajsu to jadę rally sprinta, jak więcej to zamiast dwóch eliminacji 3 ligi lepiej raz pojechac PZMot. Potencjalni sponsorzy też będą woleli PZMot, więc dla mnie wybór prosty... Ale wolność Tomku...qbus - Wto 08 Sty, 2008 Nie do konca Marek... zauwaz ze w regulaminie stoi wysokoc maxymalnego wpisowego, mam szczera nadzieje ze nie zawsze bedzie ona siegala gornego pulapu, chociaz wiadomo to jest polska... mi sie wydaje ze w tym momencie rally sprinty przestana sie odbywac, 3 liga to takie ubezpieczenie dla organizator miedzy innymi chyba po to aby po takim torze fiata w tychach przestaly jedzic auta bez klatek. (moj znajomy kiedys np dosyc mocno poturbowal sc van w swoim 1 starcie w zyciu wlasnie na torze fiata, szczescie ze nic mu sie nie stalo). No i jeszcze w tym roku spoko... ale od przyszlego roku 3 liga bedzie wymaganym etapem w zyciu kazdego rajdowca. Nie wieszam psow na tym projekcie, ten rok moze byc ciezki, szczerze trzymam kciuki za jego powodzenie.Marek23 - Wto 08 Sty, 2008
qbus napisał/a:
No i jeszcze w tym roku spoko... ale od przyszlego roku 3 liga bedzie wymaganym etapem w zyciu kazdego rajdowca.
Kurde, to w tym roku robię licencję wyścigową, żeby potem odebrać tą na PZMot. Nie mam dużo kasy na rajdy i żadnych sponsorów, ale chcę pojechać od razu PZMot, sprawdzić się z chłopakami...
Mnie to może za bardzo nie tyczy, ale chocby sprawa, że auta, które nigdy nie miały homologacji nie mogą startować. Ileż jest takich pasjonatów, którzy mają jakieś "nierajdowe" rajdówki i teraz nawet w 3 lidze nie moga pojechać, bo jakiś leśny dziadek nic nie rozumie. odbnie ze swapami...
Co do Tychów to uważam, że trasy są tam za szybkie, ale wątpię, że to się przestanie odbywać... Za odry hajs na tym trzepią. Poza tym jak masz EVO w cywilu i chcesz poszaleć to co masz zrobic. Przecież nie włożysz klatki...ade - Wto 08 Sty, 2008 z tego co znajomy sie dowiadywal w automobilklubie, jak narazie nikt nie planuje organizowac trzeciej ligi, nie ma zadnych konkretow co do organizacji, finansowania...
a supersprinty, superoesy beda istnialy, i zamiast wymyslac durna trzecia lige powinni zaczac organizowac imprezy tego typu...
i jeszcze pytanko, z tego co rozumie to jeszcze w tym roku mozna odrazu przeskoczyc z kjs na pzmot, a za rok obowiazkowo trzeba bedzie przejsc trzecia lige?? Jak ktos zrobil licencje w tamtym roku to za rok bedzie mogl pojechac swoj pierwszy pzmot? czy bedzie musial zaliczac trzecia lige?Michał - Wto 08 Sty, 2008
Mick napisał/a:
Michał napisał/a:
Mick, ale ty masz jakies doswiadczenie ? jedziłeś wczesniej jak Marek badz chrzanio ?
tak z ciekawości/
tak mam doświadczenie, jeździłem
no ale jakie. Ja tez ruchałem gwiazdy hoolywood w takim razie.
Rozumiem ze smigałeś 4 razy wokół trzepaka na jakimś kajtku ?
poważnie sie pytam, przeciez to nie jest wstyd sie przyznać.Mick - Czw 10 Sty, 2008
Michał napisał/a:
poważnie sie pytam, przeciez to nie jest wstyd sie przyznać.
Michale KJSiki...
różne klasy
nie jest to takie doświadczenie jak mają Chrzanek i 106... ale zawsze to coś, ważne są chęci Marek23 - Czw 10 Sty, 2008
Mick napisał/a:
Michale KJSiki...
różne klasy
nie jest to takie doświadczenie jak mają Chrzanek i 106... ale zawsze to coś, ważne są chęci
Ziom, ja Ci kibicuję... Daj znać jaki masz plan, bo ja też chcę pojechać PZMot, ale chyba clio, więc razem w klasie nie będziemy. I gratuluję sponsorów, w rajdach trzeba być przedsiębiorczym.CHRZANEK - Czw 10 Sty, 2008 Mocny team sie szykuje...Michał - Czw 10 Sty, 2008
Mick napisał/a:
Michał napisał/a:
poważnie sie pytam, przeciez to nie jest wstyd sie przyznać.
Michale KJSiki...
różne klasy
nie jest to takie doświadczenie jak mają Chrzanek i 106... ale zawsze to coś, ważne są chęci
wicekd !!
wlasnie o to mi chodziło !!k-mart - Czw 10 Sty, 2008 HH rallye racing team
To co, robimy polary??? Ja na moim chce napis gruba nitka Marek23 Fanklub.strick - Czw 10 Sty, 2008
k-mart napisał/a:
Marek23 Fanklub.
Tez sie odrazu na taki pisze Anonymous - Czw 10 Sty, 2008 ciesze sie ze ciut sie niektorzy zmobilizowali
fajnie, bo na najblizszy KJS jedziemy na 99% w składzie :
Marcel & Barto w 106 rallye
Bad-i & xxx w Clio MaxiKitCarKiller
Oskar & xxx w Saxo Vts
dobrze nam to moze rokowac na PZMot 2009 a moze koniec 2008 OSKAR - Pią 11 Sty, 2008 I oby rokowalo
Co prawda chodzi o fun, ale o ile bedzie przyjemniej i weselej na kajtkach.A za nami cala spolecznosc HH
Wyjazdy, zdjecia, praca ,wywiady i tv.Do tego za calym skladem podazajacy fani z calej polski !! !! !! !!
Ech sie troszke rozmazylem Anonymous - Pią 11 Sty, 2008 z forum AKC
Bero napisał/a:
zaklepany okreg olsztynski
I Runda 01-02.03.2008 A.Toruński Toruń
II Runda 05-06.04.2008 A.Toruński Toruń
III Runda 16-17.08.2008 A.Bydgoski Bydgoszcz
30-31.08.2008 A.Toruński Brodnica (ta runda może sie odbędzie)
IV Runda 27-28.09.2008 LKT Wyczół Gościeradz
V Runda 15-16.11.2008 A.Włocławski Włocławek
olsztyn chce zrobic jedna runde przy okazji kormorana ale termin nie zaklepany jescze
i walbrzych co najmniej jedna runde. tyle na razie znalazlem. poki co najblizej wawy bedzie torun