Swift GTI jest wolniejszy od mojego cc, wiec biorac pod uwage stary rocznik i brak "wiekszego" komfortu wolalbym zostawic sobie jeszcze cc
Cos mi sie wydaje, ze poprostu bede szukal auta w najlepszym stanie i kupie to co bedzie najlepiej utrzymane, bo nie za bardzo jest w czym wybierac Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 a co masz pod mask± że masz tak szybkiego cc?
swifty miały od 8,1 8,5 przy masie odpowiednio 780kg do około 850kgi ostatnia wersja 8,8 sek do paki seryjnie a łatwo go dłubn±ć
130KM z tego silniczka 1.3 to z palcem w nosie na pierwszym lepszym wałku
i masz poniżej 8sek
jedyne co to strasznie słab± blachę maj± ale silniki zajebisteAnonymous - Pon 31 Mar, 2008
mikson napisał/a:
a co masz pod mask± że masz tak szybkiego cc?
1.2 8v 73KM dlubniety na ~90KM (ostatnie hamowanie bylo rok temu i wyszlo 85KM, ale od tamtego czasu dosyc duzo sie zmienilo).
Na G-tech'u Pro RR pare dni temu wykrecilem 8.1 i 16.0, ale strasznie zimno bylo, wiec np. dzisiaj moze lepiej by mi poszlo
Na troche innym setupie niz mam obecnie najlepszy czas jaki wykrecilem to 15.7 (tez G-tech Pro RR)
Moze akurat lapalem sie z zajechanymi swiftami Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 anjas jak mierzył swojego yts-a to mu wyszlo 8.2 sek na gtechu anjas - Pon 31 Mar, 2008
mikson napisał/a:
anjas jak mierzył swojego yts-a to mu wyszlo 8.2 sek na gtechu
nawet 7.9x raz wyszło... ale do 60 mil Anonymous - Pon 31 Mar, 2008
anjas napisał/a:
mikson napisał/a:
anjas jak mierzył swojego yts-a to mu wyszlo 8.2 sek na gtechu
nawet 7.9x raz wyszło... ale do 60 mil
RR mierzy do 100km/h i moje najlepsze wyniki tez byly ponizej 8
Nie wierze za bardzo w te czasy, ale objechalem sporo potencjalnie szybszych aut, wiec CC najwolniejsze nie jest