Techniczne - Krótkie przełozenie / skrzynia biegów / takie tam
M - Czw 23 Paź, 2008 do skrzyni z hondy leje sie 10w40 Loko - Czw 23 Paź, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Citroen/Peugeot leje Esso 75W80 syntetyk
Nie wiem jaki tu ale pewnie to samo
Citroen w ksiazce do saxo do tej skrzyni podaje total transmision bv 75w 80qbus - Czw 23 Paź, 2008 A to nie to samo?:)Vlodarsky - Wto 28 Paź, 2008 Raczej to samo... ale opakowania przychodzą Citroena szare a w nich znajduje się Esso.pit - Śro 29 Paź, 2008 Zalałem esso z serwisu. Skrzynia zamontowana jest dobrze
Troszkę innego efektu się spodziewałem ale nie narzekam saxorulez - Śro 29 Paź, 2008 rozumiem ze na 13x59 złożyłes?pit - Śro 29 Paź, 2008 Jasne saxorulez - Śro 29 Paź, 2008 no to rozwiń kwestię tego że jest inaczej niż się spodziewałeśBad-i - Śro 29 Paź, 2008 nie czytalem calego tematu ale i tak wrzuce 3 grosze. Moim zdaniem nie kazdy samochod na krotkiej skrzyni staje sie szybszy. Ok moze i jest lepiej wygodniej zamiatac na odcinku ale do jazdy na ulice krotka skrzynia to akurat pomylka (takie moje zdanie) - tzn zeby byc bardziej precyzyjnym. Uwazam ze dwa auta o tej samej mocy i przebiegu lepiej beda jezdzily na serii niz na krotkiejdzik - Śro 29 Paź, 2008 Bad-i, za bardzo ogolnie piszesz seria i krotka.
Wszystko zalezy jaka ta seria jest.
A jesli za dluga to o ile skracamy. Zawsze to jest kompromis.
Sa skrzynie zdecydowanie za dlugie jak np clio sport, na n-grupowym programie robi sie juz idiotycznie dluga, prawie 120km/h na II-ce. Skracajac ja o 20% uzyskasz na kazdym biegu o 20% wiecej przyspieszenia.pit - Śro 29 Paź, 2008 Spodziewałem się większego strzału i kopa po przebiciu biegu, a tu wszystko płynnie. Poprostu przyspiesza płynnie cały czas. Jest ok nie narzekam.
Zegary mi szaleją hehe tempo w jakim przesuwa się obrotomierz na pierwszym i drugim biegu, szok. Cały cały czas przeciągam te dwa biegi.
Porównania jakiego dokonałem to czysto organoleptycznie stając z kilkoma 800kg hondami przed i po modach jedzie.
czy to jest wszystko co trzeba do krotkiego przelozenia i czy mozna z foto ocenic stan?saxorulez - Śro 29 Paź, 2008 14/60 to chyba bardzo krótko...
nie wiem czy nie potrzebujesz jeszcze jakeigoś "koszyka"Niemy - Śro 29 Paź, 2008 no wlasnie nie wiem czy nie za krotko, gdzies czytalem ze max speed na takim przelozeniu to cos kolo 170km/h
jenakze jesli u nasz czesto zmienia sie na 13/59 to we francji czesciej spotyka sie 14/60
saxorulez napisał/a:
nie wiem czy nie potrzebujesz jeszcze jakeigoś "koszyka"
ktos cos wie na ten temat?pit - Śro 29 Paź, 2008 BTW prędkości to 190 u mnie.