To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - PS3

CHRZANEK - Pon 24 Lis, 2008

Ahoj bobry :)

Nie mam żony :(
Ale nie potrzebuje konsoli - wolałbym coś do suczki :D

A wracając do tematu gier.
1) Nadal uważam że RBR jest najbardziej realistyczną grą samochodową
2) Nie grałem w FORZA - żałuje
3) Grałem w GT3, GT4 oraz w GT5 Prolog

Uważam że faktycznie nie można GT5 oceniać jako pełnoprawnego konkurenta dla FORZA.
Między GT4 Prolog a GT4 full version było bardzo dużo różnic i myślę że podobnie będzie w przypadku GT5

Zgadzam się z Andrzejem że brak uszkodzeń w samochodzie to niestety lipa.
Niech uzytkownik ma możliwość wyboru czy chce grać arkejdowo bez zniszczeń czy w trybie simulejt i niech wióry się sypią.

Ale sam model jazdy - czyli reakcje na gaz , hamulec, ruchy kierownicą uważam w GT5 za odwzorowane prawidłowo.

anjas - Pon 24 Lis, 2008

Marek23 napisał/a:
Anjas, Ty na razie grałeś w Gt5 Prologue. Rozumiem, że nigdy nie grałeś w Gt4 czy też inną pełną wersję tej gry. W pełnej wersji gry ustawiasz wszystko i to jest ogromna część tej gry. Gt5 w pełnej wersji będzie to miało, jak każde Gran Turismo.

Dokładnie Mareczku. Grałem w Prologue, bo tylko w Prologue można pograć obecnie na PS3. W pełną wersję GT4 nie zagrasz (bo PS3 nie jest kompatybilna w dół) a na pełne GT5 trzeba poczekać niewiadomo ile, nad czym ubolewam. A w tym wątku gadamy o PS3 a nie o serii Gran Turismo. Mój post porównujący nie dotyczył też porównań Xbox vs Playstation w historii ale porównania Xbox360 vs PS3. Wiele osób (w tym ja) chce mieć PS3 właśnie ze względu na GT5 - dlatego piszę, że moim zdaniem na razie nie warto.

CHRZANEK napisał/a:
Uważam że faktycznie nie można GT5 oceniać jako pełnoprawnego konkurenta dla FORZA.

Dokładnie o taki przekaz mi chodziło. Ale mam nadzieję, że pełna wersja GT5 szybko się pojawi, bo na razie jest niesmak. - Spodziewałem się po GT5 niewiadomo czego, czytałem różne ochy i achy ale okazało się dla mnie, że GT5 wygląda trochę jak demo Forzy.
Aha, nie jestem żadnym Forzamaniakiem. Chciałbym, żeby GT5 dołożyło Forzie, bo chciałbym pograć w jakąś mega-zajebistą grę samochodową. Forza2 na razie jest OK, ale jestem w stanie wyobrazić sobie dużo lepszą grę.

CHRZANEK napisał/a:
Zgadzam się z Andrzejem że brak uszkodzeń w samochodzie to niestety lipa.
Niech uzytkownik ma możliwość wyboru czy chce grać arkejdowo bez zniszczeń czy w trybie simulejt i niech wióry się sypią.

Ale sam model jazdy - czyli reakcje na gaz , hamulec, ruchy kierownicą uważam w GT5 za odwzorowane prawidłowo.

Dokładnie tak. Ja nigdzie nie napisałem, że są nieprawidłowe. Napisałem tylko, że model jazdy jest podobny do tego z Forza2 - tam też moim zdaniem jest prawidłowy. Dodatkowo w Forza2 masz możliwość wpływania na zachowanie samochodu modyfikując ustawienia albo wkładając tuningowe graty ;) - i rzeczywiście jest tak, że modyfikacja samochodu wpływa na jego prowadzenie.

Michał - Pon 24 Lis, 2008

chciałbym dodać od siebie jedną rzecz.
Moim zdaniem , to że samochody się rozwalają przy uderzeniu nie jest odzwierciedleniem czy gra to symulator czy nie. Ważniejsza jest fizyka prowadzenia auta oraz jego zachowanie. Fading, spalanie sie benzyny, uczucie prędkosci no i moja ulubiona rzeczw RBR , nagłe stracenie [przyczepności na alsfalcie. Oczywiscie tylko tak przykładowo wymieniłem te rzeczy.
Dolewając oliwy do ognia napisze ze zniszczenia na samochodzie są wogóle nie potrzebne .. Przeciez jedzimy po to aby uzyskiwać najlepsze czasy i czerpać przyjemność z modelu jazdy a nie z napieprzania w bandy. Po 2 miesiącach i opanowaniu gry, wypadki zdarzają się już bardzo żadko.

No i ostatnie. Jesli uważacie, ze odwzorowanie zniszczen w forza jest "symulacyjne" no to zagrajmy w burnouta.

qbus - Pon 24 Lis, 2008

Stf napisał/a:
powracajac do full hd - gt5 nie jest chyba w full hd prawda ?

nie jest, odpala sie w full hd ale w rzeczywistosci nie jest, obraz jest skalowany. jak w zdecydowanej wiekszosci gier.

Stf - Śro 26 Lis, 2008

CHRZANEK napisał/a:
1) Nadal uważam że RBR jest najbardziej realistyczną grą samochodową

polać mu :D dobrze gada :) amen.

co do rozdzielczości to tak mi się wydawało, jak widziałem filmik z gt5 w saturnie. nie zachwycał jakością. wydawało mi się że jest max 1080i.

Kamilbike - Śro 26 Lis, 2008

No i wezcie pod uwage jeszcze to ze X chodzi pod LCD, na zwyklym TV wyglada jak kupa :/ PS3 o ile sie nie myle wyglada tak samo na LCD i na zwyklym TV, ale jesli sie myle prosze o kare :]
pP - Czw 27 Lis, 2008

Kamilbike napisał/a:
No i wezcie pod uwage jeszcze to ze X chodzi pod LCD, na zwyklym TV wyglada jak kupa :/ PS3 o ile sie nie myle wyglada tak samo na LCD i na zwyklym TV, ale jesli sie myle prosze o kare :]

coś kręcisz, wyjaśnij mi jak ps3 na zwykłym tv pokaże rozdzielczość 1080i?

qbus - Czw 27 Lis, 2008

myli sie...ukarac go! :) sam kabel hdmi robi niesamowita roznice w jakosci obrazu.
Michał - Czw 27 Lis, 2008

kamilrower troche zaszalał z tym ztwierdzeniem :)
grałem 2 tygi na mojej bańce i grało sie oki.
oczywiscie na plazmie wygląda to o wiele lepiej ale na kuli spoko sie grało ( NIEMY NAK.URW.IA.J !! )

Kamilbike - Pią 28 Lis, 2008

Stwierdzeniem :] Fakt zaszalalem kiedys o tym z kumplem konsolowcem gadalem i cos mi sie popapralo z biegiem czasu, juz mi wszystko ladnie wyjasnil.

Ja w Forze 2 gralem najpierw na LCD 2 dni u kumpla, potem kumple pozyczyl mi IXa mowiac "pograsz 15min na zwyklym TV i Ci sie odechce" i fakt, po paru minutach szlag mnie trafial, niektore wyrazy byly nie do rozczytania, na LCD pieknie i ladnie, na zwyklym TV kupa. Moze gdybym najpierw pogral na zwyklym to byloby inaczej, nie zrazilbym sie tak. Lazi mi wlasnie po glowie zeby kupic PS3 albo ixa, bo zima sie zbliza i po pracy mozna byloby w wolnej chwili pograc, ale do tego musialbym ojcu TV zabrac bo na kineskopowym nie chce nawet probowac grac.

anjas - Pią 28 Lis, 2008

Kamilbike napisał/a:
Stwierdzeniem

Z twierdzeniem...
NIE POPRAWIAJ MICHAŁA BO JAK SIĘ WQRVI...

;)

M - Pią 28 Lis, 2008

Moze Michałowi chodzilo o to ze radzi sobie z zatwardzeniem :D
Kamilbike - Pią 28 Lis, 2008

anjas, wpisz sobie w wikipedi 'z twierdzać' nie ma w ogole takie slowa, a 'stwierdzać' jest :]
Anonymous - Pią 28 Lis, 2008

Tu doktor miodek z lasu
z tym twierdzeniem
lub

stwierdzeniem ( od stwierdzam ...fakt.. )

Skragi i zazalenia do konia na hel :P

anjas - Pią 28 Lis, 2008

Kamilbike napisał/a:
anjas, wpisz sobie w wikipedi 'z twierdzać' nie ma w ogole takie slowa, a 'stwierdzać' jest

o kurde, rzeczywiście!!!
ojajebie, mój świat stanął na głowie. Wszystko się wali... Co ja teraz zrobie? Trzeba poprawiać wszystkie posty, które błędnie napisałem myśląc, że słowo ztwierdzenie jest OK.
Już wiem dlaczego miałem problemy na egzaminie gimnazjalnym...
Dodatkowo muszę napisać erratę do pracy dyplomowej z zasadniczej mechanicznej... 3 lata nauki w piz.du!