Techniczne - Dlaczego Stand alone a nie Piggy back
GeKo - Czw 06 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
GeKo napisał/a:
Brak równych wolnych obrotów= do tego nie jest konieczny wałek zeby zgubić obroty, wystarczy duża dawka paliwa, i auto na wolnych sie zalewa i gubi obroty
Do tego maxymalnie odelżone koło zamachowe też nie pomaga.
Poza tym jeżeli cokolwiek zaczyna się dziać dopiero jak wstanie turbina (strzelam że 3000rpm) to nikogo nie obchodzi co sie dzieje poniżej tego momentu.
Turbo raczej wstaje baaardzo wcześnie, bo maksymalne obroty w Nkach są jak w dieslach około 4600 dopiero na ostatnim biegu ciągnie się do końca.CHRZANEK - Czw 06 Lis, 2008 GeKo: pewnie masz racje że wcześniej.
Tak palnąłem z tymi 3000rpm. Może to w rajdówce jest 2000rpm, ale podejrzewam że na to co jest poniżej (czyli zakres 0-2000rpm) stroiciele zwyczajnie zwieszają halabardę.dzik - Czw 06 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
GeKo: pewnie masz racje że wcześniej.
Tak palnąłem z tymi 3000rpm. Może to w rajdówce jest 2000rpm, ale podejrzewam że na to co jest poniżej (czyli zakres 0-2000rpm) stroiciele zwyczajnie zwieszają halabardę.
Wrecz przeciwnie, gdyby calkowicie olali co sie dzieje nizej to turbo by wstawalo duzo pozniej.
Mysle ze bardzo sie przykladaja do tego zakresu.ade - Sob 15 Lis, 2008
GeKo napisał/a:
Brak równych wolnych obrotów= do tego nie jest konieczny wałek zeby zgubić obroty, wystarczy duża dawka paliwa, i auto na wolnych sie zalewa i gubi obroty
no wlasnie:d czyli problem strojenia... ja tam mam zdanie, ze wiekszosc rajdowek w polsce jest niewystrojona...kubas - Pon 16 Sty, 2012 Nie wiem czemu jeszcze nikt na forum o tym nie pisał a colin się nie chwalił.
W skrócie pierwsze polskie stand alone - cena poniżej 2kM - Pon 16 Sty, 2012 Czekaliśmy aż to ogłosisz!
A tak poważnie to mega mistrz za takie pieniądze GeKo - Pon 16 Sty, 2012 Raczej 2k, i póki co nie nie będzie obsługiwać elektronicznych przepustnic, ale czekam Anonymous - Pon 16 Sty, 2012 hhmmm....a u mnie to by sie dało cuś więcej na tym ugraćkubas - Pon 16 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
hhmmm....a u mnie to by sie dało cuś więcej na tym ugrać
Pewnie tak bo można też kręcić zapłonem Anonymous - Pon 16 Sty, 2012 no to ile???M - Pon 16 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
no to ile???
Raczej to Ci nic nie da. Jak wsadzisz tłusty wałek to tak.Anonymous - Pon 16 Sty, 2012
M napisał/a:
rabarbar napisał/a:
no to ile???
Raczej to Ci nic nie da. Jak wsadzisz tłusty wałek to tak.
znaczy ponad czysta??M - Pon 16 Sty, 2012
rabarbar napisał/a:
M napisał/a:
rabarbar napisał/a:
no to ile???
Raczej to Ci nic nie da. Jak wsadzisz tłusty wałek to tak.
znaczy ponad czysta??
Ponad serię
Jak chcesz uzyskać 10koni to nie ma sensu kupować standalone
Ale np zrobić 100koni z litra to już warto.
Wszystko kwestia budżetu.Anonymous - Pon 16 Sty, 2012 chodziło mi o wałek ponad 300 st
Więcej niz 10 KM to juz mam (ile cholera wie,były własciciel twierdzi ze ze 140,jego brat że ze 150),auto na wiosne będzie strojone na det3,i tak sie zastanawiam czy przyszłosciowo moze kupic to SA,i czy na tym wałku co jest ugra sie cos więcej niz na det3Yarko - Pon 16 Sty, 2012
GeKo napisał/a:
Raczej 2k, i póki co nie nie będzie obsługiwać elektronicznych przepustnic, ale czekam
+1
Grzesiu, rozmawiałeś z producentem kiedy może to nastąpić?