Bad-i - Nie 18 Sty, 2009 przeciez w tym drugim temacie Krzyska ludzie podaja ze sa golfy 270 KM w dsg (takze te moje 240) to luzik FreeMan - Nie 18 Sty, 2009
r26rulez napisał/a:
240KM w golfie to chyba nie tylko program??
Ja obstawiam max 230.
golf fajny ale Evo najlepsze
a od Evo lepsze jest Lambo i tak mozna bez konca...
masters na swojej stronie podaje takie dane
AUDI 2.0 TFSI 200KM 280NM a po chipie 240KM 350 NM
Gdyby nie to ze nie chce Renault to pewnie szukalbym R26, a tak za czesciowo Wasza namowa szukam Golfa.
A tu jak pieknie rozlozyly sie glosy...
Megane r26 -230KM Maciek Golf V GTI DSG 200KM FreeMan Golf V GTI DSG 200KM szymlorek Megane r26 -230KM saxorulez
Megane r26 -230KM kubas Golf V GTI DSG 200KM eM Golf V GTI DSG 200KM TomsoN Focus ST - 225KM nox Megane r26 -230KM Kamilbike
Megane r26 -230KM lukp
Megane r26 -230KM Loko
Megane r26 -230KM DeeS
Megane r26 -230KM michool_vt Golf V GTI DSG 200KM anjas 147 GTA - 250KM JIMEK
147 GTA - 250KM bart Golf V GTI DSG 200KM pP Megane r26 -230KM dzik
Megane r26 -230KM Michał
Megane r26 -230KM PieQt Golf V GTI DSG 200KM MoRToN 147 GTA - 250KM Bartli Megane r26 -230KM mi
Megane r26 -230KM tomczo Golf V GTI DSG 200KM Stf
Golf V GTI DSG 200KM martin.h Focus ST - 225KM Rudello Megane r26 -230KM GeKo Golf V GTI DSG 200KM strick Megane r26 -230KM fydi
Megane r26 -230KM Janusz
Megane r26 -230KM wasq
Megane r26 -230KM k-mart Focus ST - 225KM pit Megane r26 -230KM Marek23 147 GTA - 250KM 206 Gti Focus ST - 225KM Niemy Leon Cupra - 240KM Gaydek Megane r26 -230KM Misiek_lbn
Megane r26 -230KM rabarbar
Megane r26 -230KM Vlodarsky Golf V GTI DSG 200KM PiTT Megane r26 -230KM p106rallye Golf V GTI DSG 200KM Bad-i Megane r26 -230KM Barto206GT Golf V GTI DSG 200KM bariiir26rulez - Nie 18 Sty, 2009
FreeMan napisał/a:
tak mozna bez konca...
spoko
nie jest Anonymous - Nie 18 Sty, 2009 ja tam 100% rozumiem czemu Krzysiek nie chce r26. Zycie jest za krotkie zeby jezdzic tylko Renault i nie poznac swiata. Z calym szacunkiem za krotkie zeby jezdzic tylko Hondą. No i Peugeotem, Citroenem, Fordem, Fiatem, VW za krotkie zeby cale zycie jezdzic chocby tylko Bugatti, tylko Bentleyem, Ferrari, Lamborghini czy nawet MINI!!!
Chodzi o to ze dla Krzyska takie r26 to en-ju-di-ej NA MAKSA! non stop je oglada, sprzedaje, stoja mu przed oczami, przez sen wymieni wszystkie elementy r26 ktore sa identyczne ze zwykla abominacyjną meganka diesel. Wiadomo ze rozsadek kaze zostac przy marce bo o renault wie wszystko ale serce ciagnie w nieznane. Sam fakt ze serce ciagnie do VW to juz w ogole swiadczy o toksycznosci sytuacji - ale ten wybor bo bardzo racjonalny moze byc bardzo trafiony. Z GTI jest jeden nieracjonalny problem przez ktory sprzedal je moj znajomy po roku, palilo mu 19 - bo inaczej nim nie umial jezdzic. Kupil 120d zchipowal i jest 200 i rwd. Idac tropem odmiany ja tez bym mowiac miedzy nami wszedl w inny naped ale Free chce fwd wiec koniec tematu.
Nox, fanga w nos za alfe! FreeMan - Nie 18 Sty, 2009
r26rulez napisał/a:
FreeMan napisał/a:
tak mozna bez konca...
spoko
nie jest
Michal, pojezdziles chwile lancerem i juz wydaje Ci sie ze nie ma lepszego samochodu, prosze Cie...
eot.
Jimi ma w 100% racje.
ps. ja naprawde lubie fwd.nox - Nie 18 Sty, 2009
JIMEK napisał/a:
Nox, fanga w nos za alfe!
Ale ja naprawdę uważam ze to fajny samochód pod wieloma względami ale w mojej subiektywnej opinii myśle że takie auto w pierwszej kolejności odpada z pojedynku , tak przynajmniej zinterpretowałem potrzeby Morgana.r26rulez - Nie 18 Sty, 2009
FreeMan napisał/a:
Michal, pojezdziles chwile lancerem i juz wydaje Ci sie ze nie ma lepszego samochodu, prosze Cie...
Krzysiek spoko -
zawsze uwazałem ze jest najlepszy nawet przed zakupem
pewnie ze jest jeszcze 150 innych lepszych aut, ale ja lubie Evo najbardziej i to jest
tylko moje zdanie, z ktorym poprostu sie nie zgadzasz. Dla mnie ok.
jak jezdzileś nowa laguna coupe to napisz na PW jak wrazenia- ciekawy jestem czy taki sam niewypał jak 407.
Jimek ma racje Bartli - Nie 18 Sty, 2009 FreeMan, to może dam ci się przejechać GTA. Wtedy może dokonasz słusznego wyboru
Bo oni to się znają Anonymous - Nie 18 Sty, 2009 Bartli widzialem adamiaka w brerze. to 3.2 4x4?rasta - Nie 18 Sty, 2009 Wiadomo, że ST.
Przestronna fura, komfortowa, a w jedynym słusznym kolorze Electyric Orange wymiatająca. Silnik rozkminiony na 100 sposobów, angole wyciągają z tego po 400 kucy z palcem w dupie. Zero problemów ze skrzynią, a do tego, żeby mieć 300 kucy wystarczy zmiana IC, wydech i remap za pomocą Bluefina, ktory robisz sobie sam przez złącze diagnostyczne.
Jedyna wada ST'ka to to, że nie ma seryjnie szery, ale Quaife oczywiście takową w ofercie posiada.
A tym form dodatkową wadą ST jest to że to Ford, a nie francuz
FreeMan, koniecznie przed podjęciem decyzji przejedź się kazdym z tych samochodów.Bartli - Nie 18 Sty, 2009
JIMEK napisał/a:
Bartli widzialem adamiaka w brerze. to 3.2 4x4?
Tak, zamówił sobie 3.2 Q4. Do tego przepiękna konfiguracja w środku jak i na zewnątrz CHRZANEK - Nie 18 Sty, 2009 Odcinając się od nicniewnoszącej polemiki :
Oddałem głos na Golfa :
-Bo spełnia kryteria (podobnie jak i inne wymienione samochody)
Łatwiej mi będzie powiedzieć dlaczego inne nie:
Alfa nie bo: dla mnie samochód sportowy to taki pure sportowy a nie taki gdzie esp (vsc) ciągle cię ogranicza, poza tym nie ma turbo, a dzik udowodnił wszystkim ze turbo to tanie KM (pisze to bez ironii)
Opel nie bo : ten sam powód co alfa. Jedno i drugie to samochody dla Cip a nie dla kierowców.
Leon nie bo: drogi, trudny do znalezienia na rynku wtórnym i subiektywnie mało mi sie podoba, choć technologia holswagena jest.
Megane : Chciałem zagłosować na ten samochód ale doczytałem że Chcesz Krzysiu odpocząć od reno. Your money - your choice
Foka : Focus ma świetne zawieszenie, wielkością na pewno nie ustepuje golfowi, ale chyba nie ma w sobie tej "cichociemności" golfa. Poza tym wg mnie świetny samochód i zdecydowany number 2
A teraz żeby nie było tak słodko co bym zrobił w golfie:
1) Nie kupował bym DSG - Marek23 opisał idealnie dlaczego nie i ja też się pod tym podpisuje. To kierowca ma decydować o tym który bieg ma uzyć a nie samochód. A tymczasem DSG stara się być i manualem i automatem w jednym. Niestety mnie się to nie podoba.
2) Przy okazji remapu oczywiście zrobiłbym coś żeby była możliwa sportowa jazda po torze (z LFB)
3) Uważam że przy mocy +250KM niezbędna będzie szpera - chyba że starczy Ci remap i 230 kucy to OK.
Kupując Megi R26 powyższe 3 punkty nie miały by racji bytu Ale zagłosowałem na dojcze poloneza ...Marek23 - Nie 18 Sty, 2009
saxorulez napisał/a:
Nawet słynny Marek23 pomyka dieslem na codzień!
Tylko ja robię rocznie 3 razy tyle km co przeciętny człowiek.
Ja nie rozumiem czemu ten zakup ma być na maxa rozsądny? I czemu kupno golfa jest najbardziej rozsądne? Jakieś statystyki, przykłady? Ja wiem, Free, że nie chcesz 4wd albo rwd,ale zastanów się. Wrxy są tanie, łatwo zdłubiesz, a jak w Lbn będzie mokro to zmasakrujesz nas wszystkich(o ile ktoś będzie).
Tak samo rwd... Nie wiem co polecić, ale na suchym żadne fwd na da takiej frajdy.
A tak summa summarum kup CLio V6 Ph2 CHRZANEK - Nie 18 Sty, 2009
Marek23 napisał/a:
Wrxy są tanie, łatwo zdłubiesz, a jak w Lbn będzie mokro to zmasakrujesz nas wszystkich(o ile ktoś będzie).
Marku: ty masz do jazdy na codzień pasiora w dizlu.
Krzysiek ma mieć samochód do wszystkiego (do tańca i różańca).
O ile w zakupie wrx będzie konkurencyjny o tyle w eksploatacji wybacz ale róznica jesd na dzień dobry duża a po modach jeszcze większa...
Poza tym Morganowi nie zależy wyłącznie na tym żeby samochód był kosa na śliskim.
Można to w codziennej eksploatacji jakoś przezyc
Myślę że na mokrym torze to FWD nawet ma przewage nad RWD...
FWD wybacza, RWD jest bezlitosne...206 Gti - Nie 18 Sty, 2009
nox napisał/a:
dla mnie bardziej liczy się performance niż styl . A poza tym każe auto można zrobić na ładne
Mam wklić 400+ Lancera i powiedzieć że klepie tamte GT ??
Tak prosze o takiego Lancera w cenie do 50 k.
Krzyś, jak sam nie wiesz czego chcesz to czy napewno będziesz zadowolony z wyboru ?
Może wstrzymaj sie jeszcze jakeis pół roku i wrócisz do tematu...
Jak kupowałem 206 Gti w tamtym czasie to wiedziałęm byłem przekonany, żę chce 206 GTi 206 GTi - czarny !!