To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - VTS na Gazie

PiTT - Nie 01 Lis, 2009

napiszę bo zaraz ktoś zamknie :crazy:
niech każdy robi to co uważa, jeśli jest przekonany, że warto zakładać gaz do vtsa to droga wolna
wg. mnie nie warto, bo jeśli ktoś robi sporo km to nie powinien kupować vtsa tylko jakiegoś diesla
oczywiście patrząc pod kątem oszczędności
nie lubię gazu bo jeździłem dawno temu kilkoma autami z gazem i zawsze, ale to zawsze po pewnym czasie pojawiały się problemy
gaz bym założył do 5 litrowej bejcy albo jakiegoś wielkiego amerykańca :)
ale to też jeśli byłaby taka konieczność
w silnikach do 3 litrów bym odpuścił temat bo i tak robię max. 20 tyś. rocznie

vojt3k - Pon 02 Lis, 2009

dlatego ja wybrałem opcje codzienny klekot i dalsze poszukiwania weekendowego hothacza.
LPG to ZŁO!.

Barejka - Pon 02 Lis, 2009

vojt3k, mylisz sie nie zło tylko zuo ;D
KarQ - Wto 03 Lis, 2009

agentczor napisał/a:
bo śmierdzi i tankuje go tyle, że mi to zbrzydło i nie chciałbym naciskać dzwonka na stacji wiedząc jak to kurcze pracowników

Proszę, pierwsza wypowiedź od strony kuchni skreślająca gaz ;D

Ja nie wyobrażam sobie auta bez gazu, przecież to jakaś paranoja.

Mam hamulec, mam sprzęgło więc mam i gaz, tak :?:

Anonymous - Wto 03 Lis, 2009

Ale gdybysie wiedzieli do czego ludzie wkładają gaz :D

Z takich ciekawych:

-Porshe Cayenne
-Dodge Charger
-Nissan Almera GTI
-Clio 1.8 16v
-Saxo VTS

Bardzo dużo Landrover'ów, Hond itp :P

martin.h - Wto 03 Lis, 2009

agentczor napisał/a:
Ale gdybysie wiedzieli do czego ludzie wkładają gaz :D

Z takich ciekawych:

-Porshe Cayenne
-Dodge Charger
-Nissan Almera GTI
-Clio 1.8 16v
-Saxo VTS

Bardzo dużo Landrover'ów, Hond itp :P

A dlaczego to robią? Dlatego, że nie stać ich na użytkowanie tych aut, ale trzeba się pokazać :wall:

speed555 - Wto 03 Lis, 2009

W samym tarnowie zagazowane jest 2xEVO + 4x Impreza STI + 1x Impreza WRX. tylko ze wszystko założone w tarnowskim Czakramie przez osobe która sama jezdzi Sti na gazie i ma baaardzo duże pojęcie o tym (projektował m.in. linie montażu gazu w nowych Chevroletach na Żeraniu i szkolił tam wszystkich, a sam np. tez startuje Clio w GSMP).
Moj szef ma jedno z tych subaru (WRX) na gazie i hamowane było w Vtechu i na benzynie ma 220 koni a na gazie 223, moment troszke gorszy na gazie.
Wiec jesli nie widać róznicy to po co przepłacać:)

M - Wto 03 Lis, 2009

to chyba najbardziej żenujacy temat na tym forum.
Kupić auto i wmawiac ludziom ze sie przerobiło na gaz bo tak naprawde jest fajniej a nie ze go nie stac na paliwo.

eM, podobno teraz gaz jest trendy :lol2:
M - Wto 03 Lis, 2009

na wsi zawsze jest trendy, nie masz gazu jesteś dziwny.
Ostatnio szwagier przyleciał z UK i mu tlumaczylem na przykladzie ze nie istnieje juz w polsce ani jeden polonez bez instalacji gazowej. Po prostu poldek bez gazu to jak zolnierz bez karabinu.

Umowmy sie ze te forum to nie jest miejsce do dyskusji o instalacjach gazowych.
To jest hh.org

106 - Wto 03 Lis, 2009

"LPG ma około 105 octan"

;D to tlumaczy powszechne zainteresowanie tym paliwem ;)

Vlodarsky - Wto 03 Lis, 2009

i znowu przypomina mi się powiedzenie pewnej Pani handlowiec z pewnego francuskiego salonu samochodowego w rozmowie z trudnym klientem na samochód.

Pan : To C5 jest za drogie... ja tyle nia zapłacę
Pani : nie jest za drogie - Pana po prostu nie stać na C5, mogę Panu zaproponować C4 :)

Pan kupił C5. Zapewne przerobił je na gaz....

jozekrj - Wto 03 Lis, 2009

speed555, w warszawie tez jest parę imprez wrx/sti , foresterów turbo i legacy na LPG

koleś który to zakłada sam ma stare legacy turbo , turbinka dmucha mu 1.5 bara i naprawdę zapierdala

sam mam lpg z wyboru a stać mnie na utrzymanie samochodu i na tankowanie Pb zresztą tez ja tankuje tylko trochę mniej

instalacje 4 i 5 gen są już tak dobre ze nie ma różnicy miedzy LPG a Pb wiec po co przepłacać

a te bajki o wypalających się zaworach itp. to można wsadzić w .... :###:

jozekrj napisał/a:
a te bajki o wypalających się zaworach itp. to można wsadzić w .... :###:

Kolego, a Ty znasz trochę budowę silnika i materiały z jakich jest zbudowany? Podczas spalania gazu w komorze spalania panuje wyższa temperatura niż podczas spalania benzyny.