mi - Nie 20 Wrz, 2009 zapłaciłem gotówką i nie brałem na firmę. Kochasz mnie? Stacho - Nie 20 Wrz, 2009 jestes hardcorem saxorulez - Nie 20 Wrz, 2009 mi,
a jak się tym jeżdzi? Jest good czy raczej rozczarowanie?Marek23 - Nie 20 Wrz, 2009
mi napisał/a:
zapłaciłem gotówką i nie brałem na firmę. Kochasz mnie?
Nie wierzę Ci, ale dobry żart.
Zakładając jednak czysto teoretycznie, że takie coś miało miejsce... To byłby debilizm roku,
pod każdym względem.mi - Nie 20 Wrz, 2009
saxorulez napisał/a:
a jak się tym jeżdzi? Jest good czy raczej rozczarowanie?
na razie nie narzekam, zobaczymy. Przede wszystkim - mimo sporej masy i wysoko położonego środka ciężkości - ten samochód skręca, pewnie przez jebitny rozstaw kół i twardy (za twardy zresztą) zawias. Przyspiesza jak przyspiesza (licznikowe 100 troszkę ponad 10s), hamuje nieźle (4 tarcze), w środku miejsca kuuupa (ale plastiki takie sobie, a tylna kanapa nieprzesuwna). No i mam ESP
Ogólnie wyposażenie jest dość koreańskie - z jednej stroni nie mam komputera ( ) ani tylnej półki ( ), z drugiej seryjnie były 4 szyby elektryczne, radio z usb, esp wspomniane i 6 poduszek.
Marek23 napisał/a:
Nie wierzę Ci, ale dobry żart.
tym razem serio, w przeciwieństwie do rijo.
Marek23 napisał/a:
debilizm roku
dawaj rozsądniejszy nowy samochód za 45kzłMarek23 - Nie 20 Wrz, 2009
mi napisał/a:
dawaj rozsądniejszy nowy samochód za 45kzł
Mi, jesteś inteligentny, znasz się na motoryzacji bardziej niż przeciętny polak.
Rozumiem, jakbyś kupił na firmę,itd. Albo coś nowego na wypasie, bo masz duż o hajsu i kaprys. Ale kupujesz za 45 tys auto nowe, czyli utrata wartosci po pierwszym roku to koszmar. Za 45 tysi sprowadzasz z zagranicy cos ladniejszego,lepiej wyposazonego, szybszego i tak samo malo awaryjnego. I utrata wartosci jest mniejsza, nie wazne jak dlugo ten samochod masz.mi - Nie 20 Wrz, 2009
Marek23 napisał/a:
sprowadzasz z zagranicy
fajna opinia, choć troszkę niedzisiejsza uwzględniając ceny na polskim rynku i kursy walut. Ale nic to. Rozważałem to, 2 poprzednie samochody kupiłem z przebiegami poniżej 30kkm za maksimum 2/3 ceny salonowej. So what? Tym razem chciałem samochód nowy. Koniec. A za tą kasę ten oferuje najwięcej, a że na dodatek ładnie robi bokami od lewej i ma prześwit pozwalający dojechać w większość miejsc, w które bym niczym osobowym nie dojechał... Misiek_lbn - Nie 20 Wrz, 2009 ok, a czemu nie np Panda 100hp
nowa dużo droższa niż Kia mi - Nie 20 Wrz, 2009 panda 100hp:
- nie jedzie (znaczy jest szybsza od kii nieco, ale nie jakoś dramatycznie)
- jest mała, a chcieliśmy coś większego
- jest mało uniwersalna
- jest stara, za 2 czy 3 lata będzie bardzo stara
...a fakt, że nie ma jej już w ofercie polskiej też nie ułatwia zakupu
Najgroźniejszym rywalem była fiesta, ale byłaby wolniejsza, gorzej wyposażona i dalece mniej ciekawa.M - Nie 20 Wrz, 2009 Taka kia oprocz tego ze gejowska to bardzo oryginalny samochod w tej ceniemi - Nie 20 Wrz, 2009
eM napisał/a:
oprocz tego ze gejowska
dzięki! Marek23 - Nie 20 Wrz, 2009
Cytat:
fajna opinia, choć troszkę niedzisiejsza uwzględniając ceny na polskim rynku i kursy walut
Sorry ziom, za 10000 euro można już niezły samochód w niemczech kupic. Na polskim rynku jak bedziesz długo szukał, tez znajdziesz i bedziesz zadowolony, tylko trzeba się dowiadywac.
mi napisał/a:
Rozważałem to, 2 poprzednie samochody kupiłem z przebiegami poniżej 30kkm za maksimum 2/3 ceny salonowej. So what?
So, kurwa mądry jesteś.
mi napisał/a:
A za tą kasę ten oferuje najwięcej, a że na dodatek ładnie robi bokami od lewej i ma prześwit pozwalający dojechać w większość miejsc, w które bym niczym osobowym nie dojechał...
To już bym wolał Rav4 w uzywce, też da się z lfb.
mi napisał/a:
Tym razem chciałem samochód nowy. Koniec.
Ten argument jest nie do obalenia, choc bardziej pasuje do 60 letniego górnika na emeryturze, a nie człowieka renesansu.
Tak czy owak niech Ci służy to coś.Bart - Nie 20 Wrz, 2009 mi to człowiek rekonesansu mi - Nie 20 Wrz, 2009
mi napisał/a:
Tym razem chciałem samochód nowy. Koniec.
TOXIC - Nie 20 Wrz, 2009 Spoko furak ja popieram. A 7 lat gwary dali ??