To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Jakie felgi

Anonymous - Śro 17 Lut, 2010

Girling - Lucas i felga z saxo vts speedline toulouse i musiałem przeklejać ciężarki, czyli między felga a zaciskiem jest ok 2mm,ale z stalową ET24 już jest luz. W rejlaku na zimę miałem 13" na standardowe 247mm,ale i tak na zimę musiałem wkładać dosyć mocno zużyte klocki,żeby zacisk zbliżyć do zwrotnicy,bo na prawie nowych klockach felgi nie wchodziły.
kubas - Śro 17 Lut, 2010

p106rallye napisał/a:
ale i tak na zimę musiałem wkładać dosyć mocno zużyte klocki,żeby zacisk zbliżyć do zwrotnicy,bo na prawie nowych klockach felgi nie wchodziły.

hehehe dobry patent :rotfl:

Wymiana kół lato-zima-lato wiązała się z dodatkowym pier.doleniem się z hamulcami,ale frycowe trza płacić ;)

kubas napisał/a:
p106rallye napisał/a:
ale i tak na zimę musiałem wkładać dosyć mocno zużyte klocki,żeby zacisk zbliżyć do zwrotnicy,bo na prawie nowych klockach felgi nie wchodziły.

hehehe dobry patent :rotfl:

Ja pakowałem dystans 5mm z poldka za 50gr sztuka :P

jarek-malopolska - Czw 18 Lut, 2010

Panowie szybkie pytańko, gdzie szukać felg Speedline w Polsce ?? Jakaś inna firma oprócz hydrotex-a ?? Oczywiście do Saxo, 14", ew 15", nie pogardze używką w dobrym stanie, model coś jak GrzesiekVTS lub Maras w 106..Ale nie koniecznie.. :) A no i nie chodzi mi o sklepy gdzie są felgi po 600zł za szt. w 14 :crazy: Może ktoś coś wie o użwkach...
ŁukaszS3 - Czw 18 Lut, 2010

jarek-malopolsk napisał/a:
model coś jak GrzesiekVTS

Grzesiek ma felgi Citroen Sport czyli największy wypas z możliwych :)

martin.h - Czw 18 Lut, 2010

Panowie szybkie pytańko, gdzie szukać felg Speedline w Polsce ?? Jakaś inna firma oprócz hydrotex-a ?? Oczywiście do Saxo, 14", ew 15", nie pogardze używką w dobrym stanie, model coś jak GrzesiekVTS lub Maras w 106..Ale nie koniecznie.. :) A no i nie chodzi mi o sklepy gdzie są felgi po 600zł za szt. w 14 :crazy: Może ktoś coś wie o użwkach...

Używki to raczej na eBay'u szukaj, w Polsce felgi do motorsportu do 106/Saxo jeśli już się pojawiają to b.szybko schodzą. Za nówki trzeba niestety liczyć 500-600 zł/sztuka.

jarek-malopolska - Czw 18 Lut, 2010

ŁukaszS3 napisał/a:
Grzesiek ma felgi Citroen Sport czyli największy wypas z możliwych

Hehe chodziło mi mniej/więcej o kształt :)
martin.h napisał/a:
Używki to raczej na eBay'u szukaj, w Polsce felgi do motorsportu do 106/Saxo jeśli już się pojawiają to b.szybko schodzą. Za nówki trzeba niestety liczyć 500-600 zł/sztuka.

No właśnie zauważyłem, ew chyba żeby podpytać ludzi co sprzedają rajdówki i pisza w ogłoszeniu np. "12 sztuk felg" :rotfl:

koma600 - Wto 02 Mar, 2010

czy felga 14 6 cali et 18 oponka 185/55/14 nie będzie obcierać czy coś ? bo teraz mam takie same ale et 16 czyli oryginalne. i w saxo jest gleba .. czy będzie potrzebny dystans 2mm ?
Grzesiek VTS - Wto 02 Mar, 2010

we francji speedline CITROEN SPORT uzywki kolo 800 euro 4 sztuki :jupi:

Kupilem ostatnio speedline 2108 bialego do bordowego vts 2 tysie z oponami 195/45/15 :jupi:

Bart - Wto 02 Mar, 2010

koma600 napisał/a:
czy felga 14 6 cali et 18 oponka 185/55/14 nie będzie obcierać czy coś ? bo teraz mam takie same ale et 16 czyli oryginalne. i w saxo jest gleba .. czy będzie potrzebny dystans 2mm ?

strzelam, że nie będzie problemu. Sporo więcej niż 2mm potrafią się różnić między sobą opony 185 różnych producentów.

Grzesiek VTS napisał/a:

Kupilem ostatnio speedline 2108 bialego do bordowego vts 2 tysie z oponami 195/45/15 :jupi:

łał...

koma600 - Wto 02 Mar, 2010

też mi się tak wydawało.
Niemy - Śro 03 Mar, 2010

koma600 napisał/a:

będzie dobrze, ja śmigam na takiej zimówce ( - 1 ząbek na belce i eibach pro kit z przodu )

jarek-malopolska - Śro 03 Mar, 2010

Grzesiek VTS napisał/a:

te z hogi.. ?? odbierałeś osobiście w Krk ?? :rotfl:

Grzesiek VTS - Czw 04 Mar, 2010

Grzesiek VTS napisał/a:

P
te z hogi.. ?? odbierałeś osobiście w Krk ?? :rotfl:
nie od kumpla wyrwalem