To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - akumulator w bagażniku w fwd

kubas - Pią 21 Sie, 2009

+100kg w pugu 205 v6 z przodu wzgledem serii... ja to rozumiem tak ze dodatkowe 100kg w zakrece wypycha z niego przod i samochod okrutnie "płóży"
Stf - Pią 21 Sie, 2009

TOXIC - Pią 21 Sie, 2009

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
widzialem go juz :) ale z nim jest jakaś większa sztuczka :D a nie tylko aku z tylu ;) juz nie pamietam dokladnie co ale tam jakis ostry mod

bizon - Pią 21 Sie, 2009

mod jest taki ze z tylu zalozyli mu kola od malucha na 8-letniej gumie...
KarQ - Pią 21 Sie, 2009

Poza tym wycieli wszystkie zbrojenia karoserii, wyrzucili dokładnie co się dało... nie ma skróconego rozstawu?

Kiedyś oglądałem 205 ze skróconym rozstawem, kręciła piruety jak wściekła.

TOXIC - Pią 21 Sie, 2009

no no chyba cos w tym stylu
Janusz - Sob 22 Sie, 2009

TOXIC napisał/a:
widzialem go juz :) ale z nim jest jakaś większa sztuczka :D a nie tylko aku z tylu ;) juz nie pamietam dokladnie co ale tam jakis ostry mod
Cytat:
Poza tym wycieli wszystkie zbrojenia karoserii, wyrzucili dokładnie co się dało... nie ma skróconego rozstawu?

ale to tylko potwierdza ze samochód z ciężkim przodem a lekkim tyłem może skręcać, i to nawet bardzo dobrze. Tyle ze tu koleś jeździ z prędkościami 50km/h< jak sie mu przyszło wpasować w szybki łuk przy 120km/h to myślę ze by to tka fajnie nie wyglądało.

TOXIC - Sob 22 Sie, 2009

:) Ja sie tym autem absolutnie nie sugeruje. Ten miniak to fajna ciekawostka, a nie praktyczny przyklad tego co tu omawiamy.
Tomcat - Sob 22 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
TOXIC napisał/a:
Cytat:

ale to tylko potwierdza ze samochód z ciężkim przodem a lekkim tyłem może skręcać, i to nawet bardzo dobrze. Tyle ze tu koleś jeździ z prędkościami 50km/h< jak sie mu przyszło wpasować w szybki łuk przy 120km/h to myślę ze by to tka fajnie nie wyglądało.

No no, dobrze kminisz Januszek :) Im większy ciężar z przodu tym większa siła odśrodkowa na ten przód działająca, o ile przy 30-40 km/h nie jest zauważalna o tyle na szybkim łuku mocno wypycha przód na zewnątrz. No ale ja się nie znam na fizyce...

Janusz - Sob 22 Sie, 2009

Tomcat napisał/a:
No no, dobrze kminisz Januszek :) Im większy ciężar z przodu tym większa siła odśrodkowa, o ile przy 30-40 km/h nie jest zauważalna o tyle na szybkim łuku mocno wypycha przód na zewnątrz. No ale ja się nie znam na fizyce...

ja myślałem raczej o tym ze na takim setupie tak by mu wyjebało ten tył w piździec ze kontry by nawet Chrzanek nie ogarnął.

Vlodarsky - Sob 22 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
ja myślałem raczej o tym ze na takim setupie tak by mu pomylony ten tył w piździec ze kontry by nawet Chrzanek nie ogarnął.

bluźnisz...

vitesse - Nie 23 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
ja myślałem raczej o tym ze na takim setupie tak by mu pomylony ten tył w piździec ze kontry by nawet Chrzanek nie ogarnął.

Boga sie nie boisz ?

iQ - Nie 23 Sie, 2009

KarQ napisał/a:

Stf - Nie 23 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
Tyle ze tu koleś jeździ z prędkościami 50km/h< jak sie mu przyszło wpasować w szybki łuk przy 120km/h to myślę ze by to tka fajnie nie wyglądało

dokładnie. filmiki oczywiście niewiele wnoszą. jednak nadal pozostaje pytanie. czy takie 205 v6 będzie skręcać...?

GOKART - Pon 24 Sie, 2009

jacek czajka napisał/a:
oryginalnie w starym miniaku aku jest z tyłu na wysokości środka osi. zapewne na początku nikt nie myślał o tym zabiegu w kwesti sportu. wsadzili tam gdzie było miejsce i okazało się że działa. nie wiem jaki jest rozkład masy w miniaku ale środek ciężkości wychodzi w środku auta pod podłogą, do tego gumowe twarde gruszki w zawieszeniu i oto cały sekret drogowej wersji karta ^_^

w nowym miniaku także aku jest z tyłu. Rozkład masy to bodajże 67% przód, 33% tył