wasq - Czw 17 Wrz, 2009 szkoda ze to znajomy ale pewnie ta akcja oslabi wasza znajomosc bo ewidentnie dal d..up..yMick - Czw 17 Wrz, 2009 chyba, że powiedziałeś mu - "Ok, nie ma problemu, skoro mocno się trzymała to trudno"... wtedy znajomy jest kryty bo poinformował Cię o zaistniałej sytuacji, którą zaakceptowałeś.
Oczywiście on nie powinien oddać Ci samochodu z niekompletnie wymienionymi częściami, aczykolwiek pewnie żadnej umowy/faktury na to nie masz... vitesse - Wto 22 Wrz, 2009 zednej umowy czy tam faktury nie mam, powiedzial ze rolka jest w dobrym stanie nie szumi itp. wiec przystalem na to ze nie ma sensu jej ruszac zwłaszcze ze zaznaczył ze proba jej odkrecenia moze sie skonczyc tym ze sie urwie i bedzie trzeba wyciagac silnik by naprawic gwintMick - Śro 23 Wrz, 2009 no to teraz trzeba wyjąć silnik, żeby zrobić mu remont...
nie wiem jak z tym będzie.
bo niby poinformował Cię, ale za razem zapewnił, że rolka jest w porządku - czego Ty jako "nie mechanik" nie musisz wiedzieć jakie ciągnie to za sobą konsekwencje...
dziwny temat...vitesse - Pon 28 Wrz, 2009 a co powiedzie by zalozyc głowice od 206 ? kupno takiej wyjdzie taniej niz naprawa głowicy od VTS'a106 - Pon 28 Wrz, 2009
vitesse napisał/a:
a co powiedzie by zalozyc głowice od 206 ? kupno takiej wyjdzie taniej niz naprawa głowicy od VTS'a
PAMIETAJ ze saxorulez ma taka na strychu i odda za pol darmo... martin.h - Pon 28 Wrz, 2009
vitesse napisał/a:
a co powiedzie by zalozyc głowice od 206 ? kupno takiej wyjdzie taniej niz naprawa głowicy od VTS'a
Wyjdzie na dobre, tylko pamiętaj o przełożeniu wałków.vitesse - Pon 28 Wrz, 2009 a jakie dobro mi sie objawi ? martin.h - Pon 28 Wrz, 2009
vitesse napisał/a:
a jakie dobro mi sie objawi ?
Powinien się odczuwalnie lepiej zbierać niż na głowicy z VTS'a.vitesse - Pon 28 Wrz, 2009
martin.h napisał/a:
vitesse napisał/a:
a jakie dobro mi sie objawi ?
Powinien się odczuwalnie lepiej zbierać niż na głowicy z VTS'a.
to sie ludziom moze podobac!tomecki - Pon 28 Wrz, 2009 martin - czym się różnią te głowice?vitesse - Pon 28 Wrz, 2009 wprawdzie martin nie jestem, ale napisze w tu5jp4 sa wieksze zaworytomecki - Pon 28 Wrz, 2009 pytałem martina saxorulez - Pon 28 Wrz, 2009 martin.h,
pisz proszę konkretniej trochę..
miałem taką głowicę i poprawa wystąpiła głónie w średnim zakresie obrotów.
Poza wałkami należy wymienić sprężynki na te z VTSa, ale zostawić popychacze z 206 (są mniejsze i lżejsze). Kolektor ssący wymaga nawiercenia nowych otworów pod kolektor z Saxovitesse - Pią 23 Paź, 2009 ma ktos pomysly jak rozwiazac brak wejscia w głowicy na odpowietrzenie wału korbowego, rozchodzi sie o ten czarny waz ktory w vts idzie w kolanko i do głowicy