HydePark - [wydzielony] przyszłość toru w Lublinie
Loko - Czw 10 Wrz, 2009 Też się zarejstrowałe, czytam i czytam i jakoś nie jestem w stanie tego pojąc ze to moze być prawda i ktoś tak na prawdę myśli, to chyba k-mart założył to forum dla beki Greg - Czw 10 Wrz, 2009 Porażka.
grifin010 napisał/a:
To chyba zostanie tylko Poznań
Żebyś się nie zdziwił. Od dawna jest o to batalia, na początku tego sezonu nie było wiadomo czy tor będzie istniał, zakontraktowana była tylko jedna z mających się odbyć czterech rund wyścigów motocyklowych.
Tam jest gruba akcja, ktoś chce budować chyba centrum handlowe czy coś takiego, grubsza kasa, grubsze łapówki. Słyszałem że jest taka opcja: AW wybudowąło wały ziemne żeby było ciszej i wyszło że są nielegalną budowlą ziemną i prawdopodobnie Automobilkub dupnie gigantyczna karę finansową na którą kasy nie ma, tor zostanie sprzedany, zamknięty, zlikwidowany. Wszystko ukartowane. Ludzie kupili za bezcen działki pod domy przy latających jumbojetach a plują się o tor... Paranoja.
To samo jest jak widac z Lublinem.
Polskiej głupocie nikt nie pomoże. Kasa...Marek23 - Czw 10 Wrz, 2009 To ogarnijmy jakis spot na Poznaniu zanim ten tor zamkna... Na Slasku rajdowa miejscowke Uroczysko ktos zablokowal kamieniami, Autodrom w Chorzowie okupuja fanatycy modeli samolotow i tez sie ma cos budowac. Niedobrze.Greg - Czw 10 Wrz, 2009 Jak coś to mogę spróbować załatwić tor taniej. Nie gwarantuję że się uda, ale jakieś kontakty w AW mam, kiedyś pojechaliśmy "firmowo" i mieliśmy tor dla siebie na cały dzień za free. PieQt - Czw 10 Wrz, 2009
eM napisał/a:
ja od razu to zgłosze do giodo zeby nie bylo problemu
no proszę, a jeszcze niedawno trzeba było Ciebie przekonywać do słuszności takiego postępowania
wracając do tematu - ja bym się skontaktował z osobami walczącymi o tor w lublinie, żeby nie robić partyzantkiM - Pią 11 Wrz, 2009
PieQt napisał/a:
eM napisał/a:
ja od razu to zgłosze do giodo zeby nie bylo problemu
no proszę, a jeszcze niedawno trzeba było Ciebie przekonywać do słuszności takiego postępowania
wracając do tematu - ja bym się skontaktował z osobami walczącymi o tor w lublinie, żeby nie robić partyzantki
nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialnosci k-mart - Pią 11 Wrz, 2009 bo caly automobilklub lubelski to niestety banda zlodzei ktorzy rozkradli co bylo.
Ci, ktorzy starali sie cos zrobic dla klubu, wqrwili sie, powiedzieli swoje i wyniesli z klubu.
Najkorzystniejsza mozliwoscia bylo by wykupienie toru i calej dzialki przez prywatnych.
Jak widze ile track-day'i co chwile organizuje sie w PL, sam najchetniej bym go wykupil (majac kase ), lekko naprawil i wypozyczal na wlasnie takie okazje.bizon - Pią 11 Wrz, 2009
k-mart napisał/a:
bo caly automobilklub lubelski to niestety banda zlodzei ktorzy rozkradli co bylo.
o, cos jakbym lodzki widzial Stacho - Pią 11 Wrz, 2009 jak wygram w totka to napewno tor się ostanie polll - Nie 13 Wrz, 2009 dzis byly robione pomiary głośności samochodów uczestników i pomiar głośności na osiedlu
jest dobrze
i jak narazie nie ma opcji aby tor przejela prywatna osoba bylo kilku chetnych z ogromna kasa ale to nie pomogło. Tor jest własnością pzm w wawie i tak zostaje.wasq - Wto 15 Wrz, 2009 jak tylko zzobaczylem tor w lublinie pomyslalem sobie co za pedal wydal zezwolenie na budowanie blokow tak blisko ??
i widac dibrze sobie pomyslalem teraz beda sie rzucac mieszakancy ze im qwa zaglosno kto im kazal tam budowac kto im kazal tam mieszkanai kupowac co??? pewnie dlategoi ze tansze byly
to teraz jeszcze w gratisie beda miec pisk opon i ryk silnikow GeKo - Śro 23 Wrz, 2009 To tak apropo torów http://www.autoklub.pl/26434,item,0,,f1.htmlMarek23 - Śro 23 Wrz, 2009
Bardzo ciekawe, ze 150 rodzin moze wpłynąc na licencję wydaną do 2026 roku. Ciekawe co na to producenci samochodow, ktorych bolidy robią marketingową robotę ścigając sie po tym torze.wasq - Śro 23 Wrz, 2009
jak juz wczesniej pisalem po chuj kupuja domy kolo toru ??? po chuj je buduja???
chyba zaczne robic jak oni
zawsze mnie wqrwa ze przez cholerne derby lodzi pol miasta jest zamkniete bo bada kibicow zapierdala przez cale miasto
wiec tez zaczne protestowac zbiore podpisy od innych wqrwionych kierwocow stojacych w korku przez mecz KarQ - Czw 24 Wrz, 2009 Niepojęte
Choć taki lamus kupi sobie Astrę klasyk w pięknej zgniłej zieleni na kołpaku, zakupi ładnego Tygrysa na fotel z kolekcji Orlen jesień - zima i dla niego tor to jest poroniony pomysł. Przecież tam się niszczy auto
Mógłby się jeden z drugim baranem postawić w takiej sytuacji, przykładowo: są zapalonymi rybakami i nagle ktoś kasuje pobliskie jeziora, stawy, rzeki... absurd, ale obrazuje sytuację.