To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wyciszenie mieszkania

martin.h - Pią 16 Paź, 2009

Stf napisał/a:
przeżyłem akademik. cieszę się że przeżyłem ;P zdrówko !!

A jak wątroba? ;D

Walle - Pią 16 Paź, 2009

szymlorek napisał/a:
KonradMK napisał/a:
kubas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
Na moim osiedlu ogólnie jest od zły czlowiek studentów (nienawidzę jak psów tej grupy społecznej) którzy wynajmują mieszkania i napie.dalają non toper imprezy w tygodniu.

wanna fight ?

studenci powinni mieszkać albo z rodzicami albo w akademikach, puszczanie ich w środowisko to zagrożenie dla społeczeństwa. może i są wyjątki ale tylko potwierdzają regułę.

Co to za różnica czy mieszkam wynajmując czy mam mieszkanie na własność?
Może stać mnie na jego zakup ale nie wiem czy po studiach dalej zamierzam wiązać się z tym miastem więc taka opcja jest dla mnie korzystniejsza- tylko co to zmienia w kontekście głośności i czemu przez to mam być traktowany gorzej?

Szczerze CI powiem że gdybyś przyszedł do mnie i wywalił taki tekst o studentach nie próbując wcześniej jakoś polubownie załatwić problemy zrobiłbym wszystko (oczywiście zgodnie z regulaminem) żeby jak najbardziej uprzykrzyć życie..

Sam mam nad sobą dwójke emerytów którzy rozgłaśniają telewizor do granic możliwości i chciał nie chciał czesto musze razem z nimi słuchać wiadomości na tvp1 mimo że wcale nie mam na to ochoty..
Mieszkam w blokowisku gdzie to na jakich zasad użytkujesz lokal mieszkalny nie ma zadnego znaczenia. Bardziej istotne jest zaakceptowanie faktu że nie mieszkasz sam i troche wyrozumiałości..

tak, nie zamierzasz wiązać się z miastem bo w Dublinie lepiej płacą - proszę Cię :lol2:

i stać Cię, ale Ci się nie chce kupować - a tak na przekór hoojom ;D

wzór studenta.

Stf - Pią 16 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Stf napisał/a:

A jak wątroba? ;D

jaka wątroba ??? :d

kubas - Pią 16 Paź, 2009

Stf napisał/a:
martin.h napisał/a:
Stf napisał/a:

A jak wątroba? ;D

jaka wątroba ??? :d

whishy z lidla niszczy system 0,7 za 30pln :rotfl:

KonradMK - Pią 16 Paź, 2009

whishy w odróżnieniu od whisky może kosztować 30pln za 0.7 :D
szymlorek - Pią 16 Paź, 2009

Cytat:
tak, nie zamierzasz wiązać się z miastem bo w Dublinie lepiej płacą - proszę Cię :lol2:

wzór studenta.

Nie zapędziłeś się za bardzo?

Po pierwsze masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego, nigdzie nie napisałem "że mi się nie chce" tylko nie wiem czy zamierzam dalej wiązać się z danym miastem a to różnica i argument na tyle poważny że myśle wyjaśnia wszystko bo nie widzę sensu zamrażania góry gotówki z sytuacji gdzie po skończeniu mgr przeniosę się gdzie indziej.

Po drugie temat wyjazdu zagranice mnie nie intersuje bo bynajmniej nie mam takiej potrzeby więc nie wiem skąd CI się to wzięło, jakieś kompleksy?

Po trzecie zmień ton bo na forum staż masz nie wielki i nie przypominam sobie żebyś miał okazje mnie poznać na żywo więc nie próbuj mnie oceniać.

eot

kubas - Pią 16 Paź, 2009

kurewaaaa whisky :)

szymlor ale ceny mieszkań idą w górę więc każdy kogo stać kupuje bo nawet jak sprzedasz po miesiącu to już jesteś zarobiony :) obalam twój argument.
szymlorek - Pią 16 Paź, 2009

Ceny mieszkań bynajmniej u mnie mają ceny mniejsze niż dwa lata temu, więc argument być może trafiony ale w wwa :)

Wróćmy do tematu plz

M - Pią 16 Paź, 2009

KonradMK napisał/a:
szymlor ale ceny mieszkań idą w górę więc każdy kogo stać kupuje bo nawet jak sprzedasz po miesiącu to już jesteś zarobiony :) obalam twój argument.

przepraszam ze nie czytalem calego tematu ale w ktorym miejscu idą w górę?

Anonymous - Pią 16 Paź, 2009

No właśnie , Chyba nie śledzisz rynku , nieruchomości

faktycznie, odniosłem się do okresu sprzed 5 lat :) zwracam honor
Janusz - Sob 17 Paź, 2009

KonradMK napisał/a:

wtedy jak jeszcze mieszkałeś ze starymi ?? i wtedy śledziłeś rynek nieruchomości bo nie chciałeś się wyprowadzać ;p

KonradMK - Sob 17 Paź, 2009

Janusz napisał/a:
KonradMK napisał/a:

wtedy jak jeszcze mieszkałeś ze starymi ?? i wtedy śledziłeś rynek nieruchomości bo nie chciałeś się wyprowadzać ;p

nie, wtedy się od starych wyprowadziłem a mieszkania drożały z roku na rok

Walle - Pon 19 Paź, 2009

szymlorek napisał/a:
Cytat:

wzór studenta.

Nie zapędziłeś się za bardzo?

Po pierwsze masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego, nigdzie nie napisałem "że mi się nie chce" tylko nie wiem czy zamierzam dalej wiązać się z danym miastem a to różnica i argument na tyle poważny że myśle wyjaśnia wszystko bo nie widzę sensu zamrażania góry gotówki z sytuacji gdzie po skończeniu mgr przeniosę się gdzie indziej.

Po drugie temat wyjazdu zagranice mnie nie intersuje bo bynajmniej nie mam takiej potrzeby więc nie wiem skąd CI się to wzięło, jakieś kompleksy?

Po trzecie zmień ton bo na forum staż masz nie wielki i nie przypominam sobie żebyś miał okazje mnie poznać na żywo więc nie próbuj mnie oceniać.

eot

Nie chciałem Cię urazić Mistrzu, po prostu miałeś IMHO śmieszne w ogólnym wydźwięku argumenty :)

A na forum byłem już kilka lat temu pod innym nickiem jeśli tak się stażu czepiasz.

Kompleksy? Ty nie masz żadnych?

I nie spinaj się tak :faja:

A tak poza tym to Panie Student - powinno być "niewielki" ^_^

pzdr.