martin.h - Pon 09 Lis, 2009 strick, ja tutaj mówię o suchym asfalcie, a nie o błocie pośniegowym czy śniegu. Tutaj zimówka miażdży letnią. Zresztą u nas wzięła się nazwa zimówka, ale na całym świecie są to opony śniegowe co sama nazwa sugeruje do czego zostały stworzone. Jeszcze nikt nie stworzył idealnej opony, która byłaby dobra w każdych warunkach.
A pozatym co może wiedzieć o twardości letniej gumy osoba, która jeździ cały rok na zimówkach strick - Pon 09 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
A pozatym co może wiedzieć o twardości letniej gumy osoba, która jeździ cały rok na zimówkach
Jezdze na nich, bo mnie na lato nie stac.
Ale jak jest taka pogoda jak teraz, to sie ciesze, ze jeszcze cos na nich zostało.
Sadzisz, ze letnia ponizej zera jest lepsza od letniej? Jak czesto masz suchy asfalt?
Jakos na swiecie sie tez mowi winter, a snow tire mozesz sobie kupic, ale do terenówki...
Chyba musiał bys kiedys pojezdzic autem z tylnim napedem, aby poczuć rożnice...
Nawet gdy aut jest słabe, jak moje, to jak masz slisko, to ciezko ruszyc.martin.h - Pon 09 Lis, 2009
strick napisał/a:
martin.h napisał/a:
A pozatym co może wiedzieć o twardości letniej gumy osoba, która jeździ cały rok na zimówkach
Jezdze na nich, bo mnie na lato nie stac.
Ale jak jest taka pogoda jak teraz, to sie ciesze, ze jeszcze cos na nich zostało.
Spoko ziom, napisałem to aby rozluźnić poślady. Nie miałem zamiaru Cię urazić.
strick napisał/a:
Sadzisz, ze letnia ponizej zera jest lepsza od letniej? Jak czesto masz suchy asfalt?
Tak uważam, że letnia opona będzie lepsza na suchym od zimowej.
Ja nikogo nie namawiam do jeżdżenia na letnich oponach w zimie, sam jeźdżę już na zimówkach bo o tej porze roku ryzyko wystąpienia oszronienia/oblodzenia drogi jest wysokie.strick - Pon 09 Lis, 2009 pisałem, pisałem... az mi sie odechciało...TOXIC - Śro 11 Lis, 2009
strick napisał/a:
pisałem, pisałem... az mi sie odechciało...
Nie poddawaj sie czasem trzeba obrazkowo GeKo - Śro 11 Lis, 2009 Mnie też się odechciało TOXIC - Śro 11 Lis, 2009