HydePark - Sztuki walki - Boks, muay thai, taekweondo etc
Cartoon - Sob 12 Gru, 2009
PieQt napisał/a:
żeby nie było nie znam się, ale pudzian walił trochę na oślep, trafiał i siła robiła resztę
oglądając filmik od 30 do 40 sekundy, to nie wydaje mi się, żeby walił tak zupełnie na oślep właściwie każdy cios doszedł głowy...PieQt - Sob 12 Gru, 2009 bardziej chodziło mi o to, że walił jak cepem ... źle napisałem, że dochodziły to prawda, bo w końcu wygrał walkęCartoon - Sob 12 Gru, 2009 Szczerze, to po tej (wyjątkowo krótkiej) walce, byłem w szoku widząc szybkość tego wielkiego kloca 106 - Sob 12 Gru, 2009
PieQt napisał/a:
żeby nie było nie znam się, ale pudzian walił trochę na oślep, trafiał i siła robiła resztę
mialo byc skutecznie i bylo wiec hmmm nie ma co grymasic
czekam na lepszego rywala dla pudziana... ale widac ze brakuje mu
w choooy doswiadczenia i obycia na ringu. najman przeciwnikiem
dla niego byl zadnym... szkoda... dobrze ze zakontraktowane sa
4 walki saxorulez - Sob 12 Gru, 2009
KarQ napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Wystarczyło raz zayebac z kontry
Nie sądzę.
zupełnie inaczej by ta walka wyglądała moim zdaniem gdyby Najman go chociaż raz zdrowo trafił w stójce, niestety był skazany na taki finał. Aczkolwiek taki frontalny atak w wykonaniu Mariusza może się nie sprawdzić na zawodników z większym doświadczeniem bo z takimi warunkami jak ma to ciężko kogoś znaleźć. Nie wiem czy będzie taka kasa żeby ściągnąć ludzi jak Ice Man, Shemrock (trochę stary w sumie), Tito Ortiz czy nawet egzotyczny Kimbo Slicejarek-malopolska - Sob 12 Gru, 2009 Jak dla mnie dramat.. nie będę rżnął jakiegoś specjalisty bo mój staż treningowy nie jest zbyt długi a te LOCKi pudziana.. każdy z ulicy by takie kopnął... zauważcie inne walki, przy tym kopnieciu dobry zawodnik najpierw podnosi wysoko kolano, skręc pietę w nodze postawionej na ziemi do wewnątrz i będąc frontalnie doi przeciwnika wyprowadza kopnięcie... o innych rzeczach nie ma co się wypowiadać, bo ich nie było choć nie wierzę żeby pudzian umiałe zrobić np. balache lub klucz na noge, z drugiej strony patrząc na łape pudziana też nie sądze żeby najman "wyciągnął" taką rękę
Krótko mowiąc prawdziwa walka bez zasad i bez techniki przy okazji, ale zbił pudzian nejmana ludzie się cieszą w mediach będzie głośno i o to chodziło fydi - Sob 12 Gru, 2009 Krótko mówiąc MMA ssie ! Proszę sobie oglądnąć ostatnie finały K1 k-mart - Sob 12 Gru, 2009 gdy dowiedzialem sie o tej walce, myslalem ze to jakis dowcip medialny.
najman vs pudzian
kto to kurwa jest nejman? co osiagnal?
pudzian jest nie tylko silny, ale i piekielnie szybki, to widac nawet po przerzucaniu ciezarow w ciaglym ruchu.
inna kwestia ze najman to bokser, huy wie ile on ma doswiadczenia w walkach "ulicznych".
z drugiej strony nie da sie latwo powiedziec na ile stac pudziana, jesli trafi na przeciwinka. tutaj w sumie niczego nie pokazal. jesli najman nawet nie byl w stanie ogarnac podstawowych low-kickow w pierwszej rundzie, nie powinien stawac do walki.
pytanie idzie w druga strone: ile pudzian moze przyjac na klate Janusz - Sob 12 Gru, 2009 a zauważyliście pierwszy cioso na pudzianie ?? On go zblokował. ale nie dosc ze sie cąły zachwiał to odblokował całą głowę z drugiej strony....... Widać było ze gos nie ma żadnej techniki... a Najmana załatwił głownie przez to ze był w chuuuj silniejszy i cięższy.... no i Świetnie to wykorzystała osoba która doradził mu takie zaskoczenie Najmana... bo nikt sie nie spodziewał. To była mistrz taktyka na najmana...... gdyby to był boks to Pudzian dostał by sromotnieM - Sob 12 Gru, 2009 Ja zrobiłem bo myslalem ze pudzian zostanie zniszczony technicznie
ALe powiem wam ze Polsat jest totalnym kiczem anjas - Sob 12 Gru, 2009 walka nie pokazała nic czego byśmy wczesniej nie wiedzieli, w końcu jesteśmy ekspertami od MMA
- Najman jest słaby
- Pudzian jest silny ale nie ma techniki
Taktyka Pudziana była optymalna na Najmana, który kompletnie nie potrafił się bronić przed kopniakami. (bo nazwanie tego low-kickiem to naciąganie rzeczywistości, a ja jako ekspert od MMA nie mogę sobie na to pozwolić).
Bardzo jestem ciekawy walki Pudziana choćby z Nastulą, który myślę, że potrafiłby sobie poradzić z kopniakami. Ale nie wiem czy poradziłby sobie z siłą Pudziana.Janusz - Sob 12 Gru, 2009 ja w tym przypadku jestem czystym teoretykiem aha mi sie strasznie podobała dźwignia sędziego...:D momentalnie pudzian leżał a sędzią na nim trzymając jego łapę.106 - Sob 12 Gru, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
zauważcie inne walki, przy tym kopnieciu dobry zawodnik najpierw podnosi wysoko kolano, skręc pietę w nodze postawionej na ziemi do wewnątrz i będąc frontalnie doi przeciwnika wyprowadza kopnięcie...
heh tyle ze przy sile pudziana to wszystko nie do konca jest potrzebne... po co
ma wyprowadzac kopniecie ze skretem ciala jak i bez jest o takiej mocy...