Greg - Pon 21 Gru, 2009 Jakartiego powinnismy powołac na eksperta. On ma dwa duże telewizory w domu. GeKo - Pon 21 Gru, 2009 Panowie w skrócie to jest tak. Na Plazmie znacznie lepiej się ogląda zwykłą telewizję. Kanałów HD mamy ledwie kilka i to nie jest prawdziwe HD. Do nas sygnał dociera z prędkością około 1,5MBit/s w Tunezji jest to 10Mbit/s a w Niemczech 15Mbit/s Także jesteśmy daleko za murzynami. Nka z 3 platform cyfrowych daje najszybszy przesył, najgorzej wypada polsat. Także zakup LCD na ten moment w PL jest zwyczajnie nie uzasadniony. Myślę że przy dobrych wiatrach na Euro 2012 doczekamy sie prawdziwego HD i to pewnie tylko na kanałach sportowych.Bad-i - Pon 21 Gru, 2009
Marcel 08 napisał/a:
Bad-i widzę, że mały handlarzyk się z ciebie zrobił
jak mam okazję to wrzucam, w przyszłym sezonie na pugu bedzie: "www.handlarz.pl" dzik - Pon 21 Gru, 2009
GeKo napisał/a:
Panowie w skrócie to jest tak. Na Plazmie znacznie lepiej się ogląda zwykłą telewizję. Kanałów HD mamy ledwie kilka i to nie jest prawdziwe HD. Do nas sygnał dociera z prędkością około 1,5MBit/s w Tunezji jest to 10Mbit/s a w Niemczech 15Mbit/s
Dla przyklady bluray zaleznie od filmy na bitrate 15-40Mbit/s
N-ka jak zaczynala miala bardzo malo miejsca, ich jakosc byla zenujaco niska. Wysoki bitrate mial discovery HD, dlatego ciagle byl widoczny jako prezentacja w supermarketach.
Dobra
już wybrałem , w grudniu nie kupie bo nie mam kasy już, w styczniu będe sie zabierał za niego.
troche posiedziałem w TV i teraz juz jestem "douczony" . Wnioski:
- plazma wcale nie jest gorsza od LCD, jak potocznie sie myśli
- "loga" się wypalają
- plazmy smużą niestety ( nie wszystkie )
- plazmy są turbo delikatne ze względu na budowe
odnośnie wypalania lub raczej jego braku - najlepiej chyba radzi sobie z tym Panasonic. Miałem dwa. Żadnych wypalonych miejsc itp. Zresztą nie wyobrażam sobie takiej możliwości. Przecież teraz programy wyświetla się w przerwach na reklamy. Kiedy zdązy się to logo wypalić
To zawsze jest tak, że większość krytyków nie miała do czynienia z daną rzeczą.
Ja nie spotkałem się ze smużeniem ale pewnie w jakiś parszywych modelach ma to miejsce. Musi być naprawdę mega kiepski sygnał, ale wtedy należałoby podpiąć do niego LCD i wtedy porównać.
Dla mnie obraz na LCD jest sztuczny , taki kreskówkowy. Najlepiej się na nich bajki ogląda. Paleta kolorów, ich barwa, szybkość matrycy, kąty widzenia powoduje że plazma jest stworzona do oglądania filmów. 50" do fajny rozmiar. Podoba mi się dzik - Pon 21 Gru, 2009 Ogladalem ekran demonstracyjny OLED. Ta technologia pogodzi wszystkich Michał - Pon 21 Gru, 2009
Cytat:
odnośnie wypalania lub raczej jego braku - najlepiej chyba radzi sobie z tym Panasonic. Miałem dwa. Żadnych wypalonych miejsc itp. Zresztą nie wyobrażam sobie takiej możliwości. Przecież teraz programy wyświetla się w przerwach na reklamy.
ten szajsung ma jakiś myk w menu , wchodzi sie i wybiera sie opcje "kasowania wypaleń" i w ciągu 5 min PODOBNO znikają . Ale ile w tym prawdy ...
Aha , jeszcze porównałem sobie telewizory pioneer kuro. Dobra, to juz jest mega high end. Nawet ja, laik , widze różniceGOKART - Pon 21 Gru, 2009 Czytałem opinie i plazmach pioneera, rzeczywiście zawsze były na pierwszym miejscu pod względem jakości obrazu ale i najszybciej się wypalały... no i cena chyba nie warta tej różnicy w obrazie.strick - Pon 21 Gru, 2009
dzik napisał/a:
Ogladalem ekran demonstracyjny OLED. Ta technologia pogodzi wszystkich
Zgadzam sie vitesse - Czw 24 Gru, 2009 ja osobiscie przy duzym telewizorze bralbym plazme, zywotnosc taka sama w przypadku lcd i plazmy pobor pradu tez, plazma ma kolor czarny Bad-i - Czw 07 Sty, 2010 Panowie troche odkopie temat: musze zakupic 40" - cos nie drogiego. Jak tak sobie patrzylem to jakies Soniaki czy Samsungi LCD, FULL HD, 100HZ itd.. zaczynaja sie od 2.8k pln. Czy ktos ostatnio kupowal TV tej wielkosci?
Chcialbym LED-a ale nie ten budzet.michool_vt - Pią 08 Sty, 2010 ostatnio widziale, że sprzedaja jakiegos panasonica 42cale w okolicy 2000zł, napewno jest za tyle w mediaexpert i chyba w mediamarkt lub saturnie
ale to chyba byla plazmaPiTT - Pią 08 Sty, 2010 ja kupowałem
wybrałem sony z4500 40"
ostatnio był w promo samsung na ledach, cos koło 4k kosztował chyba
jak mniejszy budżet to może jednak coś z samsunga, w takim budzecie jak napisales spokojnie znajdziesz 100HzMichał - Pią 08 Sty, 2010 dobra, odebrałem tv, szajsung ps50b850
design jest mega, piękny
obraz taki sam jak na lcd/plazma za 2 tysie czy za 12 tysi - ja nie widze różnicy
głośniki to jakiś żart. Wchodze w amplituner + głośniki
najlepsze są gadzety. Po wgraniu nowego softu i podłączeniu usb z filmami czyta w huj formatów oprócz RMVB , duży plus !! do tego mozliwosc skrosowania usb i podłączenia przenosnego dysiora . Działa
Jakiś tam media player wbudowany
+kupe innych nieprzydatnych rzeczy
Z tyłu wyjscie na karte WIFI - nie wiem jak to działa. Producent zachował sie nie fair. Trzeba kupić specjalnego usb dongle wifi do tego tv. Koszt - 400 zeta. Nie poważne, szczególnie ze w dniu premiery tv kosztował 11 tyś ....
Z tyłu wyjscie na skrętke LAN. Zajebista opcja.
1) łączenie sie z kompem i chodzenie po katalogach i odtwarzanie filmów
2) wbudowany soft w tv, taka jakby przeglądarka www. Mozna przeglądać TYLKO y2b'a i pare innych stron. Podobno mają to rozszerzać o inne www. Czekam na vimeo bo tam jest prawdziwe HDV a nie jak na y2b
Mega dużo ustawień obrazu, gubie sie w tym. Dla mnie minus. Bardzo mało predefiniowanych ustawień ( chyba tylko 4 - film, dynamiczny, oszczędny ... )
Przez pierwsze dwa dni wydawał mi sie mały, ale wczoraj stwierdziłem że jest karwa mega wielki !!
Polecam kazdemu kto lubi gadziety, bo ten tv ma ich od gromaBad-i - Pią 08 Sty, 2010
PiTT napisał/a:
ja kupowałem
wybrałem sony z4500 40"
ostatnio był w promo samsung na ledach, cos koło 4k kosztował chyba
jak mniejszy budżet to może jednak coś z samsunga, w takim budzecie jak napisales spokojnie znajdziesz 100Hz
ale wlasnie w tych pieniadzach znajde tez 100Hz Sony - pytanie czy warto