Co po tym zabiegu ?
Jaki szampon najlepiej ?
I jaki wosk ?
Zeby wszystko ladnie pieknie sie swiecilo nox - Czw 04 Mar, 2010 Generalnie ostrzejszych aktywnych pian (tak zwanych do mycia bezdotykowego) nie zalecam ozywać za często maxymalnie raz w roku po sezonie zimowych żeby dobrze doczyścić .
Bardziej zalezy ci na efekcie wizualnym czy bardziej na trwałości ?DeeS - Czw 04 Mar, 2010 hmm no to teraz to ja juz nie wiem ...
Moze co do efektu i co do trwałosci ?M - Czw 04 Mar, 2010 Nox co sądzisz o myciu proszkowym na stacjach samoobsługowych?nox - Czw 04 Mar, 2010 Pod względem efektu polecał bym ci Wosk dodo juice Banana Armour wosk przedpiastowskim do czerwonych lakierów. wosk powinien wytrzymać w sezonie letni ok 3 miesiące na lakierze. Przed jakim kol-wiek woskiem warto użyć cleanera polecam Dodo lime prime , jeżeli znów stawiał byc na trwałość polecam woski Collinite 6 miesięcy to realna trwałość takiego zabezpieczenia a jako przygotowanie powierzchni polecam Nielsen Liqid Gold (delikatnie poleruje oraz maskuje ryski jak i hologramy) taki zestaw możesz kupić za 140zł , Polecam również użycie glinki przed woskowaniem . Co do szamponu polecam naprawdę świetny szampon Dodo juice born to be mild 250ml 1:1000
podsumowując polecił bym ci następujący zestaw
Wosk Dodo Juice Banana armour 250ml 169zł
Dodo Juice Lime prime 250ml 72zł
Szampon Dodo juice Born to be mild 250ml 46zł
razem: 287 po rabacie dla hothatch : 272zł
lub
Colli 476 99zł
Nielsen Liquid Gold 1000ml 49zł
Szampon Dodo juice Born to be mild 250ml 46zł
Razem: 194zł rabat dla hothatch 5% czyli 184,3zł
Do tego polecał bym zestaw Glinka + lubrykant do Glinki
Koszt Glinka w przeciągu 2 tygodni będziemy miec 200g glinke made in Japan w cenie 70zł do tego lubrykant 37zł z dodo lub 36 z Prima .
eM napisał/a:
Nox co sądzisz o myciu proszkowym na stacjach samoobsługowych?
Dosyć agresyny sposób mycia , lepszy niż szczotki ale z czego wyczytałem powoduje takie mikro mikro pęknięcia lakieru co przekłada się na szybkie utlenianie . W wawie jest pare myjni samoobsługowych które oferują mycie szamponami o neturalnym PH tak mi przynajmniej brat coś wspominał , ideał to mycie samemu na dwa wiadra M - Czw 04 Mar, 2010 na dwa wiadra to znaczy ?GeKo - Czw 04 Mar, 2010 w jednym masz środek do mycia rozrobiony z wodą i w nim maczas gąbkę rękawice w drugim tylko płuczesz.PiTT - Czw 04 Mar, 2010 nie wiem jak w innych miastach, ale w wawie na wszystkich myjkach samoobsługowych jest zakaz mycia własnymi środkami, czyli żadnych wiader, gąbek, płynów itd
coś im się we łbach popi@rdoliło chyba, nie dość że minuty lecą jak dzikie to umycie auta w miarę, ale i tak nigdy nie domyte do końca to jakies 15zł.
od 20zł. można już pojechać na ręczną myjkę
za każdym razem mówię sobie że więcej na samoobsługową nie pojadę, ale w wypadkach gdzie muszę opłukać auto z błota zawsze się nabieram i płacę ponad 10zl za w rezultacie nadal brudne auto Misiek_lbn - Czw 04 Mar, 2010 w Lublinie np stacho ogarnia hondę za 6zł wszystkimi programami
za 10zł to już nie wiesz na co lać tą wodę Loko - Czw 04 Mar, 2010
PiTT napisał/a:
nie wiem jak w innych miastach, ale w wawie na wszystkich myjkach samoobsługowych jest zakaz mycia własnymi środkami, czyli żadnych wiader, gąbek, płynów itd
coś im się we łbach popi@rdoliło chyba, nie dość że minuty lecą jak dzikie to umycie auta w miarę, ale i tak nigdy nie domyte do końca to jakies 15zł.
od 20zł. można już pojechać na ręczną myjkę
za każdym razem mówię sobie że więcej na samoobsługową nie pojadę, ale w wypadkach gdzie muszę opłukać auto z błota zawsze się nabieram i płacę ponad 10zl za w rezultacie nadal brudne auto
phi ja wczoraj za 4 zeta sobie spłukałem auto, nie jest lśniące i pachnące, ale duzo duzo czystsze niż bylo nox - Czw 04 Mar, 2010 fakt w u mnie na samoobsługowej za 8zł umyje dokłądnie auto a i tak jak jeździłem to brałem z soba wiaderko swoj szampon i rękawice a u nich tylko zrobiłem prewash i spłukiwalem M - Czw 04 Mar, 2010
GeKo napisał/a:
w jednym masz środek do mycia rozrobiony z wodą i w nim maczas gąbkę rękawice w drugim tylko płuczesz.
acha czyli po myciu plucze rekawice zeby brudu nie plukac w pierwszym wiadrze tak?