Www.hothatch.org - Testy układów dolotowych w Clio 172/182
iQ - Sob 10 Kwi, 2010
agentczor napisał/a:
Dziś dostałem na forum KRC wiadomość że jeszcze jedna taka moja wypowiedź na hothach a dostanę pasek na forum KRC
TOXIC - Sob 10 Kwi, 2010 agentczor, dobre dobre od kogo dostałeś słowną reprymende Bad-i - Nie 11 Kwi, 2010
TOXIC napisał/a:
agentczor, dobre dobre od kogo dostałeś słowną reprymende
Napisz od kogo dostales takie ostrzezenie to cos tam napisze w tej sprawie
edit: a co tam bede czekal, juz im napisalem.....saxorulez - Nie 11 Kwi, 2010 jakie wyniki.. dawać migiemAnonymous - Nie 11 Kwi, 2010 No na KRC sprawa wyjaśniona pokojowo Może jakoś będzie PieQt - Nie 11 Kwi, 2010 nie wiem czy to dobrze, czy źle, że poruszany tutaj jest wątek KRC
jako, że nadal (chyba) bo b. dawno nie zaglądałem na KRC, mam tam uprawnienia to napiszę kilka słów: forum KRC przeszło mocną przemianę, moim zdaniem każde takie publiczne forum wygląda tak, jak kreują to osoby zarządzające tym forum.
Dla mnie kiedyś to forum było grupą mega zaprzyjaźnionych ze sobą ludzi, teraz to są poszczególne znajomości z tamtych lat, ale już bez forum. Poza tym grupa docelowa modelu clio (oprócz sporta/williamsa) wpływa na osoby rejestrujące się na tamtym forum. Zatargi i kłótnie które miały miejsce dawno temu na KRC spowodowały, że nie pojawiam się tam - to w związku z tym co napisał Badi o prośbie o moją interwencję.
pewnie popełniłem również jakiś błąd - ale nie lubię pchać się tam, gdzie mnie nie chcą
HH też jest fajne, póki jest kameralne, dużym forum zarządza się inaczej i takie forum ma całkiem inny charakter
sory za OTJanusz - Nie 11 Kwi, 2010
Cytat:
nie wiem czy to dobrze, czy źle, że poruszany tutaj jest wątek KRC
jako, że nadal (chyba) bo b. dawno nie zaglądałem na KRC, mam tam uprawnienia to napiszę kilka słów: forum KRC przeszło mocną przemianę, moim zdaniem każde takie publiczne forum wygląda tak, jak kreują to osoby zarządzające tym forum.
Dla mnie kiedyś to forum było grupą mega zaprzyjaźnionych ze sobą ludzi, teraz to są poszczególne znajomości z tamtych lat, ale już bez forum. Poza tym grupa docelowa modelu clio (oprócz sporta/williamsa) wpływa na osoby rejestrujące się na tamtym forum. Zatargi i kłótnie które miały miejsce dawno temu na KRC spowodowały, że nie pojawiam się tam - to w związku z tym co napisał Badi o prośbie o moją interwencję.
pewnie popełniłem również jakiś błąd - ale nie lubię pchać się tam, gdzie mnie nie chcą
HH też jest fajne, póki jest kameralne, dużym forum zarządza się inaczej i takie forum ma całkiem inny charakter
sory za OT
dlatego zostajemy małym forumem .
ej, jak wyniki ??TOXIC - Nie 11 Kwi, 2010 saxorulez,Janusz, faworyt nie wygrał a wszystkie układy maja swoje słabe punkty. Jak powiem wiecej to mnie GeKo załatwi w stylu "prison movie"
Ale tak serio, przegladałem pare tych wykresów i są bardzo zblizone, wlasciwie bardziej to wyglada na doswiadczenie jak który układ wpływa na krzywą momentu i mocy niż ile mocy który daje. Nie wypowiadam sie na temat wyników, są ciekawsze niż zakładaliśmy. Ale wymysliłem sobie ciekawy sposob na ich porownanie. Mianowicie sprowadziłem wykres w pewien sposob do wartosci wyjsciowej, czyli na powrót do tabeli exelowskiej. Oczywiscie nei z taka dokładnością, spisałem tylko wartości co 500obr/min w przedziale od 2000 do 7000 obr/min oraz wartośc max. Po zsumowaniu wyszła jakas tam liczba wiadomo im wieksza tym wiecej KM i Nm mamy do dyspozycji przez cały przediał obrotowy. Rozwiazanie mało profesjonalne ale wykresy są juz w jpg więc ciężko cokolwiek z nimi zrobic. Co o tym sądzicie ?
Zastanawiamy sie z GeKo czy wogóle wyciągać z tego jakies wnioski czy nie dać surowych danych pod waszą ocene, ale to już Geko zadecyduje bo to w koncu jego autorski projekt GeKo - Nie 11 Kwi, 2010 Właśnie eM, saxorula, możecie nam stworzyć tymczasowo jakieś podforum zamknięte do porównania tych wyników? Chętnie byśmy skorzystali z pomocy Dzika i Miniaca w analizie tego.wasq - Nie 11 Kwi, 2010 generalnei wydaje mnei sie ze warto dac surowe dane i na koncu podsumowac po swojemu kaziu1985pn - Nie 11 Kwi, 2010 surowe wyniki i każdy bedzie widział gdzie jeden dodaje a gdzie odejmuje pit - Nie 11 Kwi, 2010 no gdzie te wykresy?anjas - Nie 11 Kwi, 2010 wrzućcie te wykresy, chętnie spojrzę na nie fachowym okiemGeKo - Nie 11 Kwi, 2010 Musiscie się uzbroić w cierpliwość, raz że nie mamy wszystkich jeszcze, to jak sie wszystko zanalizuje to będą dopiero wrzucone.anjas - Nie 11 Kwi, 2010
GeKo napisał/a:
to jak sie wszystko zonanizuje to będą dopiero wrzucone.