Poszli w elektro-gnój - bedzie jedna wersja od 110 tdi po R32 regulowana potencjometrem zaleznie do potrzeb Jacek - Pon 14 Cze, 2010 ekspercka ekspertyza administracyjna i wszystko na ten temat...chyba że kto¶ chce być szarydzik - Pon 14 Cze, 2010
jacek czajka napisał/a:
to w takim razie jakie mamy dzi¶ na rynku silniki diesla bez turbodoładowania?
Nie ma znaczenia czy i w ogole ktos sprzedaje teraz diesle bez doladowania, ale ogolne pojecie diesel=wysoki nisko moment jest bledne.
2.0TDI 170KM, 350Nm przy 1800
2.0TFSI 211KM, 350Nm przy 1600
VW robi teraz dobra robote z benzyniakami, 2.0TFSI napedza fury pokroju paska tak ze diesle 2.0 dostaja sraczki.PabloFKP - Pon 14 Cze, 2010
Drone napisał/a:
A Evo chla jeszcze więcej.
a ile tak konkretnie?Anonymous - Pon 14 Cze, 2010 Podobno w mie¶cie powyzej 25 , na trasie podobno uda sie zejsc ponizej 20 mi - Wto 15 Cze, 2010
jacek czajka napisał/a:
diesel & hybryd...jedno drugie wyklucza
nie wyklucza, co już ustalili¶my. Pytanie z dupy. Tracisz kolejkę!
jacek czajka napisał/a:
ekspercka ekspertyza administracyjna i wszystko na ten temat...chyba że kto¶ chce być szary
...no i zostajesz szarym! Ryba - Wto 15 Cze, 2010
jacek czajka napisał/a:
ekspercka ekspertyza administracyjna i wszystko na ten temat...chyba że kto¶ chce być szary
ja poprosze M - Wto 15 Cze, 2010
jacek czajka napisał/a:
Przepraszam ze uraziłem twoje ambicje w tym temacie Jacku.Ryba - Wto 15 Cze, 2010
dzik napisał/a:
Nie jestem zwolennikiem samochodow z koncernu VW, natomiast jak tak sie to przedstawia to faktycznie te TFSI robia wrazkeWalle - Wto 15 Cze, 2010
dzik napisał/a:
jacek czajka napisał/a:
to w takim razie jakie mamy dzi¶ na rynku silniki diesla bez turbodoładowania?
Nie ma znaczenia czy i w ogole ktos sprzedaje teraz diesle bez doladowania, ale ogolne pojecie diesel=wysoki nisko moment jest bledne.
VW robi teraz dobra robote z benzyniakami, 2.0TFSI napedza fury pokroju paska tak ze diesle 2.0 dostaja sraczki.
Użytkowałem przez kilka dni Exeo z 2.0 TSI turbobenzyn± i rzeczywi¶cie większo¶ć diesli nie ma co szukać. Strasznie fajna charakterystyka silnika. I potrafił palić 10 litrów po Warszawie.Jacek - Wto 15 Cze, 2010
eM napisał/a:
jacek czajka napisał/a:
Przepraszam ze uraziłem twoje ambicje w tym temacie Jacku.
k-mart - Wto 15 Cze, 2010 diesel to przyszlosc.
kazdy porzadny dostawczak jezdzi na dieslu.
nie widze przeciwskazan.Jakarti - Wto 15 Cze, 2010
k-mart napisał/a:
diesel to przyszlosc.
ja np zgodze sie z Kejem
zamierzam kupic diesla jak sie troche postarzeje k-mart - Wto 15 Cze, 2010 benzyna jest dla malolatow.
do diesla trzeba dorosnac.
mozna juz zamknac.Jakarti - Wto 15 Cze, 2010 nie zamykamy.
niech malolaty sie cieszom puki mogom