To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - ECU do Clio II Sport

106 - Pią 24 Wrz, 2010

colin PW
http://forum.hothatch.org...wprofile&u=1884
:D

ps colin jest zajety bo teraz ma na glowie 106 ;D

GeKo - Pią 24 Wrz, 2010

Rozmawialem z nim już kiedyś, niestety.
ade - Sob 25 Wrz, 2010

GeKo napisał/a:
Rozmawialem z nim już kiedyś, niestety.

kazdy kto sie zna na strojeniu wystroi o ile sa do tego narzedzia:d

wiec jesli jest dostepne oprogramowanie, nie wiem czy jest, rs tuner?? to kwestia tylko czy temu komus bedzie sie chcialo:D

GeKo - Nie 26 Wrz, 2010

ade, No to problem polega na tym że w PL nikt nie ma narzędzi do tego. Inna sprawa że RS tuner jest na tyle tanią opcją że praktycznie zamknął wejśćie na rynek innych. No i samym urządzeniem nie da sie modyfikowac map. Można nim tylko je wgrywać i zgrywać.
M - Pon 27 Wrz, 2010

GeKo napisał/a:
ade, No to problem polega na tym że w PL nikt nie ma narzędzi do tego. Inna sprawa że RS tuner jest na tyle tanią opcją że praktycznie zamknął wejśćie na rynek innych. No i samym urządzeniem nie da sie modyfikowac map. Można nim tylko je wgrywać i zgrywać.

Mozna to robic podczas pracy silnika?

GeKo - Pon 27 Wrz, 2010

M napisał/a:
Mozna to robic podczas pracy silnika?
Nie silnik musi być wyłączony.
M - Pon 27 Wrz, 2010

To troche trudniej, a jak wyglądają mapy w tunerpro? To z tego co myślę są 16-bitowe mapy.
ade - Pon 27 Wrz, 2010

GeKo napisał/a:

no czyli co mozna zrobic za pomoca rs tuner??

toxic sobie stroil auto sam?? wiec musi byc to raczej user friendly?? wiec skoro tak, to potrzeba tylko kogos kto poprostu ma pojecie o strojeniu aut czymkolwiek i zdobyc tego rstunera??

M - Pon 27 Wrz, 2010

Toxic ogarniał mapy w tunerpro z tego co pamietam.
wasq - Pon 27 Wrz, 2010

toxic wysylal swoje mapy plus logi do goscia z rstunera

on poprawial/tunowal toxic wgrywal i znow testowal itd...

pozniej z tego co kojarze to juz sam troszke cos tam poprawial

TOXIC - Wto 28 Wrz, 2010

Ja mam starą wersje wiec jedyne co mogłem zrobić to zapisać logi z jazdy wraz ze wskazaniami AFR'a i wysłac do obróbki. Teoretycznie mapy nie są w żaden sposob kodowane więc wystarczy jeden z wielu programow do edycji i mozna sie bawić. Nie wiem tylko jak wyglada sprawa sumy kontrolnej.

Natomiast nowa wersja ma juz opcjonalny moduł pomocniczy do samodzielnego dłubania mapy. więc mozna sie bawić na całego.

GeKo - Pią 01 Paź, 2010

Nowa zdolność RS tunera :D

Janusz - Sob 02 Paź, 2010

GeKo napisał/a:
Nowa zdolność RS tunera :D

ja tez tak kce!!!

leon - Pon 04 Paź, 2010

dobry patent ten overrun :D

koniecznie trzeba zgromadzić fundusz i wgrać mapę xD xD xD xD

Anonymous - Wto 05 Paź, 2010

Ale szczylo!!!