po pierwsze centralna klamra i wpinanie kazdego pasa osobno, bo to co jest w linku ten sabelt to bedzie kicha...
czemu kicha? co jeste według Ciebie lepsze?qbus - Pią 01 Lip, 2011 Ictus sobie chyba po prostu nie powiększył fotki
Na miniaturce faktycznie wyglądaja one jak "szelki" tuningowe.EmerytRs2 - Pią 01 Lip, 2011 no właśnie tak sobie myślałem o co chodziło ekspertowi z tymi sabeltami bizon - Pią 01 Lip, 2011 te willansy sa piekne EmerytRs2 - Pią 01 Lip, 2011 Yarko - Pią 01 Lip, 2011 800 PLN jeszcze dam radę przeboleć jeśli wejdę konkretnie w te willansy, natomiast chętnie kupiłbym coś tańszego, na rynku są RRS, QSP i teraz pytanie, które z tych do 500 PLN będą najlepszeEmerytRs2 - Pią 01 Lip, 2011 yareczku grupenn baj ?
to weźmiemy 4 razy RRs, macałem qsp i jakoś tak średnio mi wogle to logo odpowiada
wole RRs jest łądniejsze
czarne sabelty sa mistrz.. .rozważ zakup do fotela !!
masz szparko, jakby miał fotel szparko to bym miał pasy szparko
omp to bym kupił pasy omp Yarko - Pią 01 Lip, 2011 ja mam fotel Recaro
co do RRS to też mi się podobają i zawsze te 350PLN zostaje w kieszeni
pytanie czy nie występują w nich problemy z luzowaniem się pasów, na ile precyzyjna jest centralna klamra itd.EmerytRs2 - Pią 01 Lip, 2011
Yarko napisał/a:
ja mam fotel Recaro
no to masz problem (coś mi się grubo...)
przy 4 kompletach to jakoś koło 400 zł powinno za komplet GeKo - Pią 01 Lip, 2011 Yarko, EmerytRs2, Wybierzcie te które się nie luzują i przy okazji dają się łatwo luzować i dociągać. Z tego co ja pamiętam to TRSy i Schroty pod tym względem najlepiej się sprawdzają.Yarko - Pią 01 Lip, 2011 Fabian, no nie wiem czy ktoś da rabat 20% przy zakupie 4 sztuk, ja potrzebuję tylko 1 szt i muszę kupić i zamontować koniecznie w tym miesiącuEmerytRs2 - Pią 01 Lip, 2011 jeździłes w TRs czy RRs? bo mówiełes że się nie luzowały
Nie chcę używek, ani jakiś noname'ów allegrowych, cenię sobie życie i zdrowie
Schroty z używanych mają ten plus że można sprawdzić czy miały dzwona, bo mają marker który się rozrywa przy grubym dzwonie.
Willansy kiedyś sam miałem, ale to było ponad 10 lat temu i ciężki mi do czegoś porównywać bo to były moje pierwsze szerokie szelki, więc się jarałem na maxa.Bonczek - Pią 01 Lip, 2011 Pokażcie jakieś foto RRS - trzeba z Mickiem pogadać o zakupie grupowym bo ja potrzebuje jedną sztukę GeKo - Pią 01 Lip, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
jeździłes w TRs czy RRs? bo mówiełes że się nie luzowały
W TRSach ale pełnych 3 calowych, tu dół jest 2" czy to dobrze czy źle nie wiem. Zespół fabryczny Peugota używał właśnie dolnych 2" bo twierdzili ze są bezpieczniejsze. No i klamre miały okrągłą z trójkątem do odpinania a nie z wajhą.