To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dlaczego chodzę do Kościoła ?!

Anonymous - Pią 07 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
Czesio napisał/a:
Na takich to tylko guma i wąskie drzwi :faja:

doyebac Ci cieciu?? :lol2:

Długo Cie znajdę ?

PiTT - Pią 07 Sty, 2011

właśnie, 6.01 - Święto, godz. 8:45 jakiś chooj zaczyna wiercić dziury w ścianie xD
co za debile, przywaliłem kilka razy w okap :lol2:
niektórzy zachowują się nadal jak u siebie w oborze, doprowadza mnie to do szału
zero kultury
idealne określenie na takich ludzi: but z miasta, noga ze wsi

Jaco - Pią 07 Sty, 2011

pP napisał/a:

a nie kupuje oznacza tutaj, że nie daję wiary komuś kto nie chodzi do kościoła a twierdzi ,ze w domu oddaje sie uczcie duchowej związanej z wiarą itp itd

a dajesz wiarę komuś kto twierdzi, że wierzy i chodzi do kościoła?

PiTT - Pią 07 Sty, 2011

Jaco napisał/a:
pP napisał/a:

a nie kupuje oznacza tutaj, że nie daję wiary komuś kto nie chodzi do kościoła a twierdzi ,ze w domu oddaje sie uczcie duchowej związanej z wiarą itp itd

ile razy nie dałeś na tacę?

Jaco - Pią 07 Sty, 2011

Jak byłem dzieckiem to zawsze wrzuciłem coś do koszyczka, jak zaczynałem trochę kumać to przestałem... teraz nie mam okazji..
PiTT - Pią 07 Sty, 2011

Jaco napisał/a:
Jak byłem dzieckiem to zawsze wrzuciłem coś do koszyczka, jak zaczynałem trochę kumać to przestałem... teraz nie mam okazji..

sorry to było pytanie do Pepego :)
jeśli twierdzisz, że nie ma musu dawania to się pytam czy korzystasz z tego przywileju i nie dajesz?
podczas mszy niedzielnej zbierają
podczas ślubu zbierają
podczas pogrzebu zbierają... to mnie rozpieeerdala najbardziej

Bart - Pią 07 Sty, 2011

PiTT napisał/a:

podczas ślubu zbierają

podczas mszy zbierają (w sensie dobrowolnie się rzuca kasę), pozostałe uroczystości są najzwyczajniej płatne

PiTT - Pią 07 Sty, 2011

Bart napisał/a:
PiTT napisał/a:

podczas ślubu zbierają

podczas mszy zbierają (w sensie dobrowolnie się rzuca kasę), pozostałe uroczystości są najzwyczajniej płatne

ale nie, że płatne to osobny temat
podczas ślubu i pogrzebu chodzą dodatkowo z tacą i zbierają
jeszcze podczas ślubu mogę przymknąć oko bo ludzie się radują
ale chodzenie z tacą podczas pogrzebu??... słabe :/

Anonymous - Pią 07 Sty, 2011

Ja mimo ze jestem prawie w każda niedziele w kościele , to nie daje na tace nie mam z tym problemu , mimo wszystko to wiara jest dla mnie w nie ja dla wiary .
pP - Pią 07 Sty, 2011

Jaco napisał/a:

różnica pomiędzy wierzącym niepraktykującym a wierzącym, ktory chodzi do kościoła z przymusu jest taka, że ten pierwszy ma więcej czasu wolnego :rotfl:
a skoro już idzie to chyba po coś..fakt, że w kościele na mszy jest milion osób, które sa tam tylko ciałem..dla mnie tylko marnują czas

Bart - Pią 07 Sty, 2011

PePe - pierwszy katolik hh.org.
pP - Pią 07 Sty, 2011

PiTT napisał/a:
ile razy nie dałeś na tacę?

daję jak mam w kieszeni ale nie więcej niż złotówkę jako jałmużna :) nie interesuje mnie już na co to jest spożytkowane..może być na paliwo na dzifki..ja mam dobry uczynek bo dałem w dobrej wierze i to mi jest pamiętane.

PiTT napisał/a:
podczas ślubu zbierają

msza to jasne..ślub i pogrzeb to nie wszędzie i to zależy od człowieka (ksiedza czy kościelnego)..dla mnie jest to również słabe jak wtedy zakłócają uroczystość..
a co do płatnych usług ślubu czy pogrzebu - u fryzjera płacisz, u kosmetyczki płacisz, w knajpie płacisz..jest usługa jest zapłata..ksiądz też studiuje 5 lat i to dość intensywnie (mam znajomego co jest na 5 roku na prawde mają tam cieżko)..

pP - Pią 07 Sty, 2011

Bart napisał/a:
PePe - pierwszy katolik hh.org.

po prostu dobry człowiek w swojej prostocie..zapewanim Cie że po wcześniejszym podaniu Tobie ręki na znak pokoju podczas mszy nie wyzwę się później na parkingu pod kościołem po mszy od k..., h..., s... za to, że mi droge zajedziesz :)

ps. wierzę, że na górze w tym momencie siedzi biały Pan z białą brodą, ma notes i właśnie dzisiaj zapisał [i] petryna - broni wiary na forum hh.org

przed bramą nieba Piotr spojrzy na mnie, na zapisek i wejście mam za free

PiTT - Pią 07 Sty, 2011

pP napisał/a:

ps. wierzę, że na górze w tym momencie siedzi biały Pan z białą brodą, ma notes i właśnie dzisiaj zapisał [i] petryna - broni wiary na forum hh.org

przed bramą nieba Piotr spojrzy na mnie, na zapisek i wejście mam za free

tia... :D

Janusz - Pią 07 Sty, 2011

pP napisał/a:
nie interesuje mnie już na co to jest spożytkowane..może być na paliwo na dzifki..ja mam dobry uczynek bo dałem w dobrej wierze i to mi jest pamiętane.

sam sobie przeczysz, nie dajesz w dobrej wierze bo masz w dupie co z tym zrobią :P Oddanie w dobrej wierze byłoby wtedy gdybyś był 100% przekonany ze kasa idzie na utrzymanie kosciał itp itd

wiem, wiem... jątrzę :) ale ta nieścisłość aż kuła w oczy