To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - UWAGA - SKRADZIONA MAZDA 3 MPS

Michał - Pon 21 Lut, 2011

kurcze, karol :( straszna szkoda :(

Jak już sie stało takie nieszczęście, jakie zabezpieczenie waszym zdaniem jest naprawde dobre ? nie ukrywam ze zaczynam myśleć o założeniu czegoś do mx5 po karola akcji :(
Jestem za zwykłym multi-lockiem. Jakies za i przeciw ?

kamil - Pon 21 Lut, 2011

tak, dajesz złodziejowi jakieś dodatkowe 5 sek pracy ;)
Nie wiem czy nie można zamontować jakiegoś gps, a'la pluskwę i podpiąć to pod swój domowy komputer.

Gaydek - Pon 21 Lut, 2011

Kiedyś słyszałem o wożeniu w furze karty SIM z jakiegoś prepaida. Kartę chyba można zlokalizować. Nic więcej na ten temat nie wiem :] .
iQ - Pon 21 Lut, 2011

Ale jak uzyja jakiegos urzadzenia do zagluszania GSM/GPS to chyba nie pomoze :/
106 - Pon 21 Lut, 2011

mozna tez tak.... stary telefon z karta prepaid (PLUSa :) ) zamontowany gdzies
pod deska rozdzielcza i na stale wpiety przez ladowarke do akumulatora....
na karcie sim aktywowana usluga WIEM GDZIE JESTES.... auto ginie, wysylasz
ze swojego telefonu sms za 1 pln z zapytaniem o miejsce w ktorym znajduje
sie telefon... w odpowiedzi dostajesz przyblizona lokalizacje.. w duzych miastach
dokladnosc w miare przyzwoita poza terenem zabudowanym juz troche gorzej..
ale lepsze to niz nic.

Anonymous - Pon 21 Lut, 2011

ogólnie zdaje mi sie ze przed profesjonalistami aua nie uchronisz , za duża kasa z tym stoi by pozwalali sobie na stanie w miejscu gdzy zabezpieczania ida do przodu . Wydaje mi se ze tak jest w głównej mierze z elektroniką , podobno najwiecej czasu zajmuje zdjęcie blokady z kierowniczy i ze skrzyni biegów o takich : http://moto.allegro.pl/bl...1462965518.html & http://moto.allegro.pl/bl...1455311018.html

podobno kiedyś iles tam nowych touaregów zajumali , wiercili dziurę w drzwiach wyciągali kabelki spięcie i auto stało otworem .

carlose - Pon 21 Lut, 2011

jak będą chcieli zajebać to i tak go zabiorą, pewnie gdybym miał jakieś innowacyjne zabezpieczenie może bym troche ich zniechęcił, ale to nie znaczy że go by nie ukradli.. w najgorszym przypadku mogli by tylko zdemolować - i teraz pytanie co lepsze ? zniszczone auto bo się kurwili, czy lepiej niech jadą a ja ich przeklnę i zacznę zabawę z lalką voodoo

PieQt - Pon 21 Lut, 2011

jadą, najgorsze co może być, to znaleziony zdekompletowany/zniszczony w środku - chodzi o to, że firmy ubezpieczeniowe, traktują nie jako kradzież, a jak zwykłą szkodę z AC, poza tym z tego co wiem, to jakoś dziwnie wyceniają środki, że niby fura sprawna i jeździ - ale tu szczegółów nie znam

szkoda, kasa będzie z ubezpieczenia, ale pewna trauma o furę zostanie, a szkoda

GeKo - Pon 21 Lut, 2011

Czesio napisał/a:
podobno najwiecej czasu zajmuje zdjęcie blokady z kierowniczy i ze skrzyni biegów o takich : http://moto.allegro.pl/bl...1462965518.html & http://moto.allegro.pl/bl...1455311018.html

Takie blokady to i ja zdjemę w czasie nie dłuższym niż minuta.
Ciekły azot, gaśnica halonowa. info od źródła.

rasta - Pon 21 Lut, 2011

Gaydek napisał/a:
Kiedyś słyszałem o wożeniu w furze karty SIM z jakiegoś prepaida. Kartę chyba można zlokalizować. Nic więcej na ten temat nie wiem :] .

Kumpel ma to u siebie właśnie ten co mu skradli Leona. Dobry patent,, fura sama dzwoni do ciebie jak jest coś nie halo :D Zakładali mu to chłopaki z Diagtronika z tego co pamiętam.

PiTT - Pon 21 Lut, 2011

monitoring gps to koszt ok 19zl miesięcznie z tego co kojarzę
to jest na serio dobra opcja biorąc pod uwagę że furę ustawili kilka ulic dalej

Gaydek - Pon 21 Lut, 2011

rasta napisał/a:
Gaydek napisał/a:

Kumpel ma to u siebie właśnie ten co mu skradli Leona. Dobry patent,, fura sama dzwoni do ciebie jak jest coś nie halo :D Zakładali mu to chłopaki z Diagtronika z tego co pamiętam.

Mają w ofercie
Cytat:
Nietypowe zabezpieczenia przeciwkradzieżowe na życzenie Klienta
więc to pewnie to to ;) .
Bonczek - Pon 21 Lut, 2011

Jeżeli zorientujesz się kolejnego dnia to i tak nic z tego.

Z doświadczenia w pracy wiem, że nasi macherzy są w stanie otworzyć i uruchomić KAŻDE auto - były już nowe X5, S klasy wszystko ruszało - i to w ramach assistance. Jedynym starym dobrem zabezpieczeniem są głęboko ukryte syreny z własnym źródłem zasilania, których dopóki nie zniszczysz nie przestaną wyć - jedyna wada - jeżeli kiedyś się zatną, to musisz wymienić na nową. One są w stanie odstraszyć niektórych rzezimieszków bo taka syrena mocno zwraca na siebie uwagę.

Barejka - Pon 21 Lut, 2011

jest kilka patentow, zpodac sciagana fajere :]
okrecac kleme lub w zrobic calkiem ja demontowac, taki chultaj nie wiedzialby co i jak ;D nawet jakby zauwazyl ze brak klemy to na krotko tego nie przylepi ;D

GeKo - Pon 21 Lut, 2011

Skoro temat zboczył w tą stronę.
Ja w jednym ze swoich poprzednich aut miałem odciętą pompę paliwa na zapalniczce samochodowej, dopiero wciśnięcie jej zwierało obwód i auto odpalało. Oczywiście sam mechanim zapalniczki był odłączony.