nie chce mi się.. wiem że się da czego przykładem jest Jacek z Re5pekta mający takowe Clio w Polsce, więc nie będę udowadniał że się da skoro inni to już zrobili. Łuaksz Bislki na naszych walkach też budował na +200KM w góry samochody także to nie jest jakiś rocket sience
jacek sciagnal "gotowca" clio cup
dobrym przykladem mocnych clio sportow sa A-grupowe sporty ktore tez spora moc maja
a ze sie da zrobic 2 litry kolejny dowod to clio III wkoncu ma te 200km
podstawa silnikowa ta sama co w II tylko kolejne mody saxorulez - Wto 08 Mar, 2011
wasq napisał/a:
No tak ale teraz nad tym pracują aby ybło jeszcze lepiej takzę zobaczymy czy nie ugra wiecejwasq - Wto 08 Mar, 2011
saxorulez napisał/a:
wasq napisał/a:
No tak ale teraz nad tym pracują aby ybło jeszcze lepiej takzę zobaczymy czy nie ugra wiecej
musze go wreszcie odwiedzic
a rzezbia na magneti marelli czy stand alona wstawiaja od zera Konrad - Śro 09 Mar, 2011 A myślałeś o magnetyzerach i czipach z allegro ? jakby założyć kilka to może i by 300km tanim kosztem pękło.dzik - Śro 09 Mar, 2011 To jest techniczne wiec nie promuj sie tutaj tanimi zartami.Ryba - Śro 09 Mar, 2011 Dziku, bo nie orientuje się.
Silnik z meganki 225 nie podszedłby za chiny do klio ?
E: chodzi mi o sam silnik, że ic nie wlezie to mogę się domyśleć natomiast sam blok silnika byłby p&p ?dzik - Śro 09 Mar, 2011 tak na szybko i luzno
- podmienic blok na ten z meganki
- kolektor wydechowy z meganki razem z suszarka
- wtryski z meganki
- wyspawac orurowanie i IC
- ogarnac sprawy olejowe i wodne, nic trudnego
- program w fastchip i po sprawie, mysle ze 250KM byloby spokojnieAnonymous - Śro 09 Mar, 2011 a czym różnią się silniki z klio 2 i klio 3??Ryba - Śro 09 Mar, 2011 leoś kapusiu,
no to załatwiłem Ci recepte na 250ps Jacek - Śro 09 Mar, 2011
Marek23 napisał/a:
Yarko napisał/a:
jeśli seryjne skrzynie przy seryjnych parametrach nie wytrzymują to logiczne jest, że poddane większemu obciążeniu tym bardziej nie wytrzymają ( w zależności od stylu jazdy - podkreślam )
A w jakim sensie nie wytrzymują? Ja moim jednak trochę upalań zrobiłem swego czasu, imprez,itd i jakoś skrzynia nie padła.
Yarko mówi o wiekszej mocy przez co większym obciążeniu na skrzyni.
Twoje clio nie ma skrzyni z plasteliny (choć niewie,e brakuje) więc do kilkukrotnego upalania się nada. Pojedź parę prawdziwych rajdów, przeleć po zębach w każdą stronę i będziesz miał do wymiany... Anonymous - Śro 09 Mar, 2011 kiedys gadałem z włascicielem sporta ktory remontował skrzynie bo czasem na wybojach i przy ostrym hamowaniu wyskakiwał mu bieg,był wsciekły ze po remoncie dalej sie to czasami dzieje i bardzo zdziwiony gdy mu powiedziałem ze ze skrzynią ma wszystko ok tylko poduszki musi zmienic
Jacek, a w którym hh seryjna skrzynia wytrzymuje takie traktowanie??pytam z ciekawosci bo naprawde nie wiemJanusz - Śro 09 Mar, 2011
Jacek napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Yarko napisał/a:
jeśli seryjne skrzynie przy seryjnych parametrach nie wytrzymują to logiczne jest, że poddane większemu obciążeniu tym bardziej nie wytrzymają ( w zależności od stylu jazdy - podkreślam )
A w jakim sensie nie wytrzymują? Ja moim jednak trochę upalań zrobiłem swego czasu, imprez,itd i jakoś skrzynia nie padła.
Twoje clio nie ma skrzyni z plasteliny (choć niewie,e brakuje) więc do kilkukrotnego upalania się nada. Pojedź parę prawdziwych rajdów, przeleć po zębach w każdą stronę i będziesz miał do wymiany...
apropo skrzyni, wczoraj gadałem z gościem który ma 2x clio sport... jedno bodajże do górskich w klasie open, drugie do płaskich (czy na odwrót)... jechał tez pare rajdów, i mówił ze o tyle o ile seryjna skrzynia w clio jest z dupy bo samochód na niej nie jedzie, to wcale przy upalaniu jakoś mega specjalnie awaryjna nie jest, chyba ze ktoś jest rzeźnik. W tej chwili w jednym i drugim ma krótkie przełożenia ze szpera...Yarko - Śro 09 Mar, 2011
Janusz napisał/a:
Jacek napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Yarko napisał/a:
Twoje clio nie ma skrzyni z plasteliny (choć niewie,e brakuje) więc do kilkukrotnego upalania się nada. Pojedź parę prawdziwych rajdów, przeleć po zębach w każdą stronę i będziesz miał do wymiany...
apropo skrzyni, wczoraj gadałem z gościem który ma 2x clio sport... jedno bodajże do górskich w klasie open, drugie do płaskich (czy na odwrót)... jechał tez pare rajdów, i mówił ze o tyle o ile seryjna skrzynia w clio jest z dupy bo samochód na niej nie jedzie, to wcale przy upalaniu jakoś mega specjalnie awaryjna nie jest, chyba ze ktoś jest rzeźnik. W tej chwili w jednym i drugim ma krótkie przełożenia ze szpera...
szanuję tego Pana i jego doświadczenie, ale frans auto czy inna firma remontująca skrzynie ma na prawdę sporo roboty, kilku moim znajomym padły skrzynie w clio i musieli wymieniać, więc nie są to jakieś farmazony tylko prawdaJanusz - Śro 09 Mar, 2011
Yarko napisał/a:
szanuję tego Pana i jego doświadczenie, ale frans auto czy inna firma remontująca skrzynie ma na prawdę sporo roboty, kilku moim znajomym padły skrzynie w clio i musieli wymieniać, więc nie są to jakieś farmazony tylko prawda
a ja np nie wiem czy gość ogarnia czy po prostu nie jedzie i tyle mu to wytrzymuje, jednak chodziło mi o to ze jak się nie "łora"skrzyni to może trochę pożyć
sorówka, w drugiej części pomyliłem tematyJacek - Śro 09 Mar, 2011
rabarbar napisał/a:
kiedys gadałem z włascicielem sporta ktory remontował skrzynie bo czasem na wybojach i przy ostrym hamowaniu wyskakiwał mu bieg,był wsciekły ze po remoncie dalej sie to czasami dzieje i bardzo zdziwiony gdy mu powiedziałem ze ze skrzynią ma wszystko ok tylko poduszki musi zmienic
Jacek, a w którym hh seryjna skrzynia wytrzymuje takie traktowanie??pytam z ciekawosci bo naprawde nie wiem
moje 205..możesz nakórwiać drążkiem w każdą stronę i nic, powaga, spytaj Gekona