no właśnie po developerach patrząc nie jest tak tanio (pińcet za deweloperski nieduży trzeba liczyć), ale działkę da się niedrogo w miarę kupić, później postawić jakiś keramzyt prefabrykowany i powinno być zauważalnie taniej. Tym nie mniej nie ma szału i przepaści cenowej jak przy mieszkaniach.M - Wto 18 Paź, 2011
mi napisał/a:
M napisał/a:
Ile mniej więcej kosztuje domek z działką?
no właśnie po developerach patrząc nie jest tak tanio (pińcet za deweloperski nieduży trzeba liczyć), ale działkę da się niedrogo w miarę kupić, później postawić jakiś keramzyt prefabrykowany i powinno być zauważalnie taniej. Tym nie mniej nie ma szału i przepaści cenowej jak przy mieszkaniach.
Sporo, jednak cyrograf na całą pensję do końca życia mnie przeraża mi - Wto 18 Paź, 2011 ...za mieszkanie warszawskie coś się da już postawić przecież...M - Wto 18 Paź, 2011 No w sumie masz rację.206 Gti - Wto 18 Paź, 2011 Prośba o zdiecia.EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 da się, ale trzeba mieć na czym wybudować, a ceny działek w wawie i okolicach chyba sami wiecie Bonczek - Wto 18 Paź, 2011 Kenet też mieszkam obecnie w JW i stwierdzam, że dobrze trochę powynajmować zanim się coś kupi Jakarti - Wto 18 Paź, 2011
M napisał/a:
Sporo, jednak cyrograf na całą pensję do końca życia mnie przeraża
jakie konca zycia?
zakladam, optymistycznie, ze nasze zarobki beda wzrastac.
wiec jak dzisiaj stac Cie na kredyt X na 30 lat to za 10 / 15 / 20 lat bedziesz mogl go splacic w calosci pewnie.. tylko trzeba go splacac a nie wydawac na dziwfki, wodke , koks , wyscigi Franek - Wto 18 Paź, 2011 Bonczek, dokładnie.
I tutaj popieram filozofię Pitta.
Też mieszkałem na Bielanach w dość nowym budownictwie.
Ale kurde nie było stałej ochrony i był syf na klatkach, pies sąsiadki szczał do windy a z garażu kradli wszystko.
Blok z 2008.
W te wakacje przeprowadziłem się w inne miejsce i jak na ta chwilę jest ok. Jedynie sąsiadka napierdala cały dzień w szpilkach po domu, ale przynajmniej nie boje się że mi coś ukradną.marcinstachon - Wto 18 Paź, 2011 co do przycinki deweloperow to nie jest tak ze maja zajebiste znizki na materialy, i przycinaja tyle co ty zwykly czlowiek zabulisz budujac samemu?Wiec wychodzi na to samo cenowo ale budujac sam masz pewnosc co jest pod spodem i niestety pare lat zycia ci ubedzie z nerwow.pcs - Wto 18 Paź, 2011 Ja raz mieszkalem w nowym bloku na Ursusie, o z garazu kradli na potege mimo, ze byla ochrona. Raz przypadkiem namierzyli jedna ekipe zlodzieji bo moj sasiad ich nagral kemera jak spierdalali z garazu polonezem truckiem z nowym ducati, niestety za pozno otworzyli drzwi wyjazdowe i im z traka spadla buda z plastiku, ducati zreszta tez spadlo ... goscie spierniczyli ale na trucku zostal tablica rejestracyjna. Okazalo sie ze mafiosi mieli piloty do wszystkich osiedli z Ursusie
Dlatego z wielu powodow lubie stare bloki, wysokie sufity, grube mury, widoki z okna na drzewa, duzo miejsc parkingowych dookola i mimo, ze teraz mieszkam na grochowie to nic mi nigdy z fury nie zginelo.marcinstachon - Wto 18 Paź, 2011 ja Panowie powiem wam jak jest u mnie na pomorzu. 2 lata temu wyrwalem, dwie dzialki poloczone ze soba lacznie jakies 1550 m, na jednej stoji dom 160m (zrobilismy pelny remont,nowe podlaczenia wszystko) na drugiej stoji budynek 140 m wysoki na 6 metrow, dwie duze bramy wjazdowe byl budowany typowo na serwis samochodowy, byly jeszcze podnosniki ale stan samego budynku gole sciany,sufity.Wchodza do niego 3 busy i 2 osobowki bez problemu Calosc ok 3 km od miasta i 10 km do Mielna.
cena za calosc 490 tys plus spoojnie 140 na remonty poszlo i wykonczenia polbruki,itd.
cisza spokoj, ale sasiedzi tez sie trafiaja rozni, najgorsi sa starsi ludzie no i lipa ze ciagle jest co robic.M - Wto 18 Paź, 2011
Jakarti napisał/a:
M napisał/a:
Sporo, jednak cyrograf na całą pensję do końca życia mnie przeraża
jakie konca zycia?
zakladam, optymistycznie, ze nasze zarobki beda wzrastac.
wiec jak dzisiaj stac Cie na kredyt X na 30 lat to za 10 / 15 / 20 lat bedziesz mogl go splacic w calosci pewnie.. tylko trzeba go splacac a nie wydawac na dziwfki, wodke , koks , wyscigi
Mieszkalem w miejscach gdzie koszt posiadania dachu nad glowa to 5% zarobkow wiec taka super perspektywa mnie nie jara.EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 Bonczek, wszędzie są poprawki, masz do nich prawo przez 3 lata
bo nie można kupowac dziury w ziemi, aczkolwiek wiąże się to z tym że zostaną same nieciekawe mieszkania, czasem warto wybrać mniejszego developera, który buduje w całości ze środków własnych.
Ważne też w jakiej technologii budowany jest budynek, i jak przebiega jego budowa itd.Franek - Wto 18 Paź, 2011 pcs, mieszkasz na Tomcia Palucha?