Robili. Na pewno były takie na rynek włoski.Wyglądały jak Rallye i miały silniki 16v.Yarko - Śro 09 Lis, 2011 ok, w takim razie bardzo dziękuję Panowie za pomoc, teraz pozostaje przemyśleć sprawę
dziękuję bardzo Przemowi, który poświęcił mi również bardzo dużo czasu na PW
pomuki rozdane Marek23 - Śro 09 Lis, 2011 16...Przem_106 - Śro 09 Lis, 2011 Nie ma sprawy
1.3 jest dla całkowitego wariata jako druga lub trzecia fura. Auto w obecnych czasach nie nadające się do jazdy na codzien. To auta prawie 20-to letnie i o ile nie są juz zarznięte na amen, to prawie kazdy zyjący lada chwila wyzionie ducha.
1.6 8v najbardziej uniwersalny. Swietny na KJS-y, szutry, zimę. Za słaby na jakiekolwiek wyscigi, tory, asfalty, aczkolwiek duzo szybszy niz 1.3
1.6 16v został stworzony pod ulicę. Ma wyposazenie i najmocniejszy silnik. Tam gdzie rallye-ak zaczyna puchnąc, 16-tka jedzie pełną mocą. Dobry kierowca moze się podpiąc pod mocne fury.
The winer is......
Biełe rallye 1.6 16v z rynku włoskiego bez klimy i ABS-u
Dziękuję za uwagęYarko - Czw 10 Lis, 2011 tak szczerze to mi się marzy jakaś kolejna ciekawa fura, miałem już dłubanego JDM'a, dłubanego sporta, z jednej strony jaram się strasznie youngtimerami typu 106 rallye 1.3, z drugiej rozsądek dyktuje jakiegoś ładnego, dłubanego CTR'a ~230KM lub świeżego sporta III F1... mam niby czym jeździć, ale minął dopiero tydzień od sprzedaży clio, a już czuje, że czegoś mi brakuje... heh ciężki ze mnie przypadek, chyba nigdy się nie wyleczę z tego hobby Yarko - Czw 10 Lis, 2011 poczytałem trochę o 106 rallye 1.3, silnik to TU2J2
blok, wał, tłoki i korby pochodzą z 205 Rallye 1.3 TU24
głowica, wałki rozrządu są z silnika TU3J2 z Peugeota 106 XSi/AX GTi
wtryskiem i zapłonem steruje Magnetti Marelli 08P21
zawieszenie jest prawie identyczne z 106 XSi, te same amortyzatory, sprężyny, jedyna różnica to grubsze stabilizatory ( kubas potwierdzi )
pytanie do szpeców od peżo, jak wygląda dostępność tych części ?qbus - Czw 10 Lis, 2011
Cytat:
[zawieszenie jest prawie identyczne z 106 XSi, te same amortyzatory, sprężyny, jedyna różnica to grubsze stabilizatory ( kubas potwierdzi )
pytanie do szpeców od peżo, jak wygląda dostępność tych części
Jak miałem 1.4 XSi to nie było kompletnie żadnego problemu z dostepnością jakiejkolwiek części, z silnikiem w 1.3 moze byc problem jak cos sie wysypie ale wtedy wsadzamy 16v i sprawa zalatwiona M - Czw 10 Lis, 2011 Usunąłem wszystkie wpisy nie związane z tematem (w tym swoje )Jacek - Czw 10 Lis, 2011
EDIT: chyba się z Tobą ożenię EmerytRs2 - Czw 10 Lis, 2011
a może 205 rallye?
albo r5 Yarko - Czw 10 Lis, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
:rotfl:
a może 205 rallye?
albo r5
zbyt popularne Jacek - Czw 10 Lis, 2011 tak myślałemqbica - Czw 10 Lis, 2011
Yarko, trochę cię nie rozumiem, na jednym biegunie 106 Rallye, a na drugim Clio III RS
Jesli masz zamiar iść w klasyka to myślę, że warto wyłożyć na to 20k zł i poszukać Clio Williamsa michool_vt - Czw 10 Lis, 2011