To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - Carbon Tec

Jacek - Pon 05 Mar, 2012

Grzesiu każdy swój pomysł musisz zabezpieczyć patentem i masz święty spokój, a jak jakiś chójek będzie kopiował to jeszcze na odszkodowaniu zarobisz.
patent albo zgłoszenie jako wzoru zastrzeżonego zawsze się opłaca ;)

GeKo - Pon 05 Mar, 2012

patent to za duzy problem I nie sa to rzeczy na miare patentow, natomiast wzor uzytkowy lub przemyslowy jak najbardziej.
was79 - Pon 05 Mar, 2012

Zastrzeżenie wzoru użytkowego/przemysłowego powinno być poprzedzone rozeznaniem, czy ktoś już tego nie zrobił?
Przynajmniej w przypadku patentów, zawsze zgłaszamy się do rzecznika patentowego, żeby to zrobił

GeKo - Pon 05 Mar, 2012

was79 napisał/a:
Zastrzeżenie wzoru użytkowego/przemysłowego powinno być poprzedzone rozeznaniem, czy ktoś już tego nie zrobił?
Przynajmniej w przypadku patentów, zawsze zgłaszamy się do rzecznika patentowego, żeby to zrobił

Patent tak, jak najbardziej.

Jacek - Pon 05 Mar, 2012

was79 napisał/a:

urząd patentowy sam to sprawdza. Grzesiu ma całą swoją linie produkcyjną więc nie będzie miał problemu z zatwierdzeniem wzoru.
trwa to bardzo długo bo nawet do 5 lat ale od momentu zgłoszenia projekt jest tak samo chroniony jak po zastrzeżeniu wzoru.
Jeżeli będzie potrzebny rzecznik patentowy to jest dobra baba w Bytomiu.

matt - Wto 06 Mar, 2012

właśnie dostałem kuwetkę pod moje szłapy, się nie znam ale wygląda profi :rotfl: transakcja błysk ciupagi, dzięki Geko, w czwartek/piątek montujemy a w sobotę już ją sobie podepczę w nmnp :)
Kuner - Śro 07 Mar, 2012

Boczki, bmw e30 - na dwa komplety już mam klientów, a ile ich mam szukać byś to wykonał? :rotfl:
GeKo - Śro 07 Mar, 2012

płaskie panele, czy na lansie z przetłoczeniami :D ? Jak płaskie panele to mogę robić już, ale wolałbym do oferty wykonać na lansie :rotfl: Wtedy ze 3 klientów muszę mieć i dobrze by było mieć ori tapicerkę na wykonanie modelu.
Jacek - Śro 07 Mar, 2012

zamawiam 20.000 kuwet do GT-86
was79 - Śro 07 Mar, 2012

łokórwa szejk!!
Jacek - Śro 07 Mar, 2012

niech leżą :]
was79 - Śro 07 Mar, 2012

:rotfl:
GeKo - Śro 07 Mar, 2012

Odbiór w 2039r :rotfl: czyli za jakieś 10tys dni. Pod warunkiem że będę każdy piątek świątek i niedziela dziabał.
Anonymous - Sob 31 Mar, 2012

http://i1203.photobucket....wave/toilet.jpg :>
rasta - Nie 01 Kwi, 2012

Kto z Wawy ma kuwety by Carbontec cobym mógłbym do Morsa przymierzyć, he?