roj - Pon 15 Lut, 2016 18 za kebsa na wynos? chyba z kryształkami svarovskiego.. Kamill - Pon 15 Lut, 2016 Z rodzynkami od kucharza.PiTT - Pon 15 Lut, 2016 to musi byc na serio dobry kebab roj - Pon 15 Lut, 2016 Bad-i - Wto 16 Lut, 2016
PiTT napisał/a:
to musi byc na serio dobry kebab
Wilanowski
A tak serio, to widze ze koledzy maja niezle rozkminiony rynek mieszkan. Nigdy nawet nie myslalem zeby sie np zastanowic gdzie beda staly bariery przy obwodnicach.
Chyba dlatego wlasnie wole mieszkac w lesie na uboczu.
PiTT trzeba bylo brac tą foke rs kamil - Wto 16 Lut, 2016 Hehe, niedaleko Ciebie też będzie przebiegać PiTT - Wto 16 Lut, 2016 nie rozumiem jednego
denerwują Was że gdzieś tam przebiega trasa, jakiś szum aut w oddali... a nie przeszkadza jak centralnie sąsiad zagląda w garnek albo maszerują wycieczki ludzi pod oknem
dlatego jeśli już ktoś decyduje się na blokowisko... sorry apartamentowisko to powinien mieć wywalone na dodatkowe źródła hałasu
ja osobiście lubię ciszę i kameralny klimat, wolę czuć się jak na wakacjach na odludziu niż na deptaku w mielnie... ale każdy ma tam swoje preferencje i zupełnie z dupy jest przekomarzanie się czy wilanów jest fajny czy nie... nie jest i koniec
żartuje, jest fajny dla tych którzy akceptują go takim jaki jest... albo dopiero co sprowadzili się do miasta i są na etapie zachłyśnięcia światowym życiem kamil - Wto 16 Lut, 2016 Ja od samego początku świadomie wybrałem Wilanów i wiedziałem o obwodnicy, która nomen omen pomoże a nie zaszkodzi. Ceny nieruchomości pójdą w górę i komunikacyjnie zdecydowanie pomoże.
Wybrałem to osiedle właśnie ze względu na swoisty klimat bo i typowe osiedle z plusami i minusami ale tez ze względny spokój - zdecydowanie bardziej komfortowo niż na przykład na kabatach. No i mam wywalone, ze od czasu do czasu ktoś zerknie mi w gary PiTT - Wto 16 Lut, 2016
kamil napisał/a:
Ja od samego początku świadomie wybrałem Wilanów i wiedziałem o obwodnicy, która nomen omen pomoże a nie zaszkodzi. Ceny nieruchomości pójdą w górę i komunikacyjnie zdecydowanie pomoże.
Wybrałem to osiedle właśnie ze względu na swoisty klimat bo i typowe osiedle z plusami i minusami ale tez ze względny spokój - zdecydowanie bardziej komfortowo niż na przykład na kabatach. No i mam wywalone, ze od czasu do czasu ktoś zerknie mi w gary
Ja wiem Kamil, że lubisz wilanów, ale jest sporo ludzi którzy z czasem zmieniają zdanie a z hipoteką na karku ciężko już coś zrobić
dlatego jeszcze raz podkreślam, zanim się kupi mieszkanie z kredo na 30-40 lat, warto wynająć sobie na 1-2 lata i pomieszkać.
Z tymi cenami to bym nie był tak optymistycznie nastawiony, od początku miały iść tam w górę a zrobiła się chujnia...kamil - Wto 16 Lut, 2016 wiesz, ja już tam mieszkałem, więc dla mnie żadna nowość a Ceny nie tylko uzależnione są od popytu uwarunkowanego lokalizacją, etc, ale tez kilkuletnim kryzysem w budowlance i tym samym przeciągającym się odpaleniem wszystkich inwestycji. Będzie obwodnica i CH, skończy się budowanie i ceny powinny pójść w górę. Będę szejkiem !Kamill - Wto 16 Lut, 2016 Pitt kiedy kupisz sobie mieszkanie Rozumiem że w Warszawie nic nie pasowało, testujesz Wrocław. Jak tam jest? Lepiej? Opowiedz nam.PiTT - Wto 16 Lut, 2016
Kamill napisał/a:
Pitt kiedy kupisz sobie mieszkanie Rozumiem że w Warszawie nic nie pasowało, testujesz Wrocław. Jak tam jest? Lepiej? Opowiedz nam.
mieszkanie mam w Wawie na starówce, jakbym miał wrócić to bym tam przyjechał, póki co pomieszkuję tam tylko jak wpadamy na weekendy, ale skoro pytasz to tak, wolę klimat starówki niż osiedla na obrzeżach, typu wilanów, białołęka, targówek itd.
jest minus, to stara kamienica, więc na 3cie piętro trzeba dymać z buta, dla rodziny z dziećmi zupełnie nie do ogarnięcia.
Mieszkania we wrocku nie kupię mimo tego że by mi się to bardziej opłacało, koszt wynajęcia mieszkania 3 pokojowego z czynszem to lekko licząc 3-3.5k pln, więc wg mnie za taką ratę bym miał większe mieszkanie w kredo... ale nie wiem jak się losy potoczą, więc na chooj mam się w kredyt pchać?
Czy mieszka się lepiej we wro? generalnie tak, ale to też zależy od okolicy bo wcześniej mieszkałem na takiej wrocławskiej woli... nowy blok ogrodzony i z ochroną, ale generalnie nie był to fajny klimat... teraz mieszkam w pobliżu toru konnego partynice, poki co jestem mega zadowolony, cisza, spokój, niska zabudowa, blizniaki itd.
zresztą wystarczy sobie zerknąć w okolicę i na serio ładnie to wygląda
https://www.google.pl/map...!8i6656!6m1!1e1
do parku południowego mam rzut beretem, do tego na torach wyścigów konnych odbywają się w lecie pikniki, więc też można spędzić miło czas
cisza i spokój... odpowiadając na Twoje pytanie, mieszka się o milion razy lepiej niż w wilanowie gdzie mieszkałem pare lat.was79 - Wto 16 Lut, 2016
PiTT napisał/a:
albo dopiero co sprowadzili się do miasta i są na etapie zachłyśnięcia światowym życiem
PiTT - Wto 16 Lut, 2016 proponuję zmienić nicka na Kamill_Wilanów bo gdzie ktoś nie napisze słowo klucz "wilanów" to mamy wypracowanie z zachwytem nad tym osiedlem
rozumiem, że Ci się podoba, ale czy jesteś w stanie przyjąć też nieco słów krytyki od osób które mają odmienne zdanie? nie bardzo co? Cartoon - Wto 16 Lut, 2016
PiTT napisał/a:
dlatego jeszcze raz podkreślam, zanim się kupi mieszkanie z kredo na 30-40 lat, warto wynająć sobie na 1-2 lata i pomieszkać.
My tak zrobiliśmy z segmentem
Dwa lata na Bemowie w wynajmowanym segmencie i już byłoby mi ciężko wrócić do bloku