kamil - Sob 09 Sty, 2010 jimny jest fajne , ale trzeba uwarzać na przechyły boczne...PiTT - Sob 09 Sty, 2010
kamil_wrc napisał/a:
jimny jest fajne , ale trzeba uwarzać na przechyły boczne...
ja dzisiaj zrobiłem trasę za siekierkami i całe okolice przy sinusie
nieźle napadało, na serio jest srogo
tylko szkoda że zamiast śniegu padał lekki deszczsaxorulez - Sob 09 Sty, 2010 ja jak woczraj upalałem to też brakowało mi RWD, mam mały parking obok siebie który wieczorami jest pusty i stoją na nim 4 wysokie lampy, rozstawione idealnie tak aby latać między nimi jak między pachołkami
zapodam sobie keidyś jakieś RWD do zabawyTomcat - Sob 09 Sty, 2010 Ade, to ta Sierra która przedwczoraj wyskoczyła na allegro za 1000 zł kup teraz. 2 godziny po wystawieniu już ją zgarneliśmy
Ja narazie twierdze, że RWD rządzi, bo nie jeździłem AWD, więc bym skłamał i jakoś do terenówki też mnie nie ciągnie. Jednak Ściera to legenda rajdowej jazdy bokami i na ten moment tym się jaram. Szkoda tylko że nie jest moja, ale mój pilot (który to ją nabył) daje mi się troche nacieszyć jazdą.
vojt3k - parking pod decathlonem to huy huy huy, ja robię trasię od świateł z al. pokoju na rondko, pod plazę, dalej uliczką za parkingiem plazy w kierunku komendy, i w lewo spowrotem pod plazę.fydi - Sob 09 Sty, 2010
Cytat:
Ja narazie twierdze, że RWD rządzi, bo nie jeździłem AWD, więc bym skłamał i jakoś do terenówki też mnie nie ciągnie. Jednak Ściera to legenda rajdowej jazdy bokami i na ten moment tym się jaram. Szkoda tylko że nie jest moja, ale mój pilot (który to ją nabył) daje mi się troche nacieszyć jazdą.
dajesz jak będzie śnieg scierwę, ja jimny. może być lotnisko. przegrany udostępnia swoje auto Markowi na Tychy!Tomcat - Sob 09 Sty, 2010
fydi napisał/a:
Cytat:
dajesz jak będzie śnieg scierwę, ja jimny. może być lotnisko. przegrany udostępnia swoje auto Markowi na Tychy!
a czemu Ty taki agresywny jesteś ? Narazie melisanki się napij może, bo deszcz cały dzień pada i jakby śnieg znika... A później to możemy zrobić taki test i jestem nawet pewny, że Jimny wygra, ale mnie nie przekonasz, że porównując te dwa auta na śniegu terenówka 1.3 da więcej frajdy. Musisz się przejechać Ścierą Marek23 - Sob 09 Sty, 2010 dupa i cycki, ucze sie eMa...Tomcat - Sob 09 Sty, 2010 Aha, chciałem dodać, że współwłaścicielką Saxo jest moja babcia Mam drugie auto tylko moje, ale wtedy Marek może sie wkurwić, bo będzie musiał jechać Tychy fiutem uno 1.0 fajer martin.h - Sob 09 Sty, 2010
Tomcat napisał/a:
bo będzie musiał jechać Tychy fiutem uno 1.0 fajer
To najlepszy samochód na zimowe warunki. Mabz poleca Tomcat - Sob 09 Sty, 2010 to huyowy samochód w każdych warunkach. już mniej bałbym się o lądowanie na boku w dwupiętrowym autobusie... boje się go, na prawdę. na lewą nie chce reagować za bardzo, ręczy brzmi jakbym zaciągał wajche na zardzewiałym statku... nawet nie ma co próbować.fydi - Sob 09 Sty, 2010 chce Ci tylko pokazać, ze nie masz racji . w jimnym możesz włączyć RWD lub AWD. sprawdzałem i na RWD pojeździłem może 1-2 minuty. na AWD na śniegu masz najwięcej frajdy. gdyby sierra była AWD to nawet byś nie spojrzał na tylni napęd Tomcat - Sob 09 Sty, 2010 w ramach kompromisu, możemy się wymienić doświadczeniami jak spadną jakieś śnieżne płatki GeKo - Sob 09 Sty, 2010
Tomcat napisał/a:
na lewą nie chce reagować za bardzo,
Korekotr sobie wyreguluj . Ja tym robiłem licencję tylko że 1.4 i dojeżdzałem na pudle w klasie 1.6
Na śniegu mi się super to prowadziło.Tomcat - Sob 09 Sty, 2010 jak bym miał dobre opony to może by się prowadziło...ps - Sob 09 Sty, 2010 wow!! widze, ze ladnie napadalo