A mi się nie chce targać laptopa wszędzie, więc używam do tego wszystkiego telefonu - film spokojnie da się obejrzeć, na maksymalnej jasności wyświetlacza. Do tego przejrzę sobie forum, posprawdzam wszystkie skrzynki mail`owe które mnie interesują, ściągnę załączniki, zadzwonię, napiszę parę sms i bateria dalej trzyma. Poza tym z cenami, wiadomo bywa różnie, u mnie finalnie stanęło za ajfona 500zł z haczykiem.
I proszę jeszcze niech któryś ekspert mi pokaże coś z takim wyświetlaczem jak iPhone, pomijam fakt nowego NFS`a na ajfona który wygląda lepiej niż na PSP
Jak potrzebujesz tego wszystkiego to spoko
Każdy inny smartfon zrobi to samo.
Podobno Szajsung galaxy ma lepszy wyświetlacz Bonczek - Sob 11 Gru, 2010 Podobno to Kopernik był pedałem, jak mawiała moja Pani od matematyki
EDIT:
Pozatym wejdź sobie w pocztę na iPhone`ie a na Galaxy S i pobierz zdjęcia a później je otwórz to może zobaczysz różnicę strasznie wkurza mnie to, że ludzie robią sobie bekę z iPhona a to jest naprawdę zajebista maszynka, pomijając fakt, że nie da się przesłać nic BT między iPhone`em a innymi telefonami, bo między iPhone`ami się da. To jest fajne w tym telefonie, że na początku nie może praktycznie nic, a do wszystkiego co potrzebujesz robić instalujesz aplikacje i ustawiasz je tam gdzie chcesz. Telefon jest przez to maksymalnie spersonalizowany. Rzeczy których nie używasz, możesz po prostu wywalić, albo zrzucić do jednego folderu i go gdzieś zostawić. Co do ekspertów jestem jeszcze ciekawy ilu z Was używało i ustawiało pod siebie ajfona 4 z najnowszym softem Janusz - Sob 11 Gru, 2010 kurfa, Panowie!! telefon ma spełniać nasze oczekiwania!! wiec nie udowadniajcie wyzszosci jednego nad drugim to tak jak porównywać eclipsa z golfem IV kombi w gnoju...Bonczek - Sob 11 Gru, 2010 Januszku Twoim tokiem myślenia idąc eksperci i spory nie mieli/miały by racji bytu Anonymous - Sob 11 Gru, 2010 Czy fanatyzm Hondziarzy jest jednoznaczny z fanatyzmem aifoniarzy ?
Baczek zaczynasz sie pienic w obronie ifona kosmita - Sob 11 Gru, 2010 Januszek ma racje. Jeden woli blondynki, a drugi Lady Nadie.
Śmieszne jest to całe łał wokół iFona i innych produktów apple. Są to takie same produkty jak konkurencji, raz lepsze raz gorsze, z tą tylko,różnicą, że nikt tak zaciekle nie broni telefonów Samsunga, lapków Asusa itd, jak użytkownicy "iPrzepłaciłem".Bonczek - Sob 11 Gru, 2010 Co do zaciekłości to raczej zależy od ludzi. Swego czasu bardzo broniłem Nokię - jednak przyszedł moment kiedy przesadzili z ilością telefonów w ofercie i w gruncie rzeczy nie można było wybrać nic dla siebie bo człowiek za bardzo nie wiedział w ogóle z czym ma do czynienia. A ja np. lubię jak jest prosto i przejrzyście i wiem co z czym i jak. Kiedyś np broniłem lapków Acer`a, bo sam się nigdy spotkałem z problemami, w końcu się zmieniło. Z iPhonem jedyny problem miałem z niedziałającą wibracją - 4-5 dni i dostałem nowy telefon.
Ten sam problem pojawia się przy Samsungach - dla mnie totalne gówno, obojętnie który model, bo każdy z którym miałem do czynienia wkurzał mnie już przy włączaniu, pomijam już fakt SE którego interfejs jest dla mnie do przeżycia. I przykładów moglibyśmy mnożyć, ale na szczęście jest Januszek leon - Sob 11 Gru, 2010 kilka stron wcześniej drop test Iphone'a a tutaj drop test N8 przeprowadzany na etapie projektowania/produkcji smartphone'a
Bonczek - Sob 11 Gru, 2010 Nie ma co porównywać moim zdaniem szklanej obudowy do plastikowej, bo to całkiem inna para butów tutaj iPhone przegrywa na całej linii jeżeli chodzi o podatność na uszkodzenia.Janusz - Sob 11 Gru, 2010
Cytat:
Januszku Twoim tokiem myślenia idąc eksperci i spory nie mieli/miały by racji bytu
nie nie, nie rozumiesz, porównanie Iphona z samsungiem galaxy ma sens bo to jest ta sama klasa, ale juz np z e52 nie ma najmniejszego sensu... bo użytkownik e52 oczekuje czego innego od telefonu niz użytkownik ajfona ło to mi chodzi zefir - Sob 11 Gru, 2010 jesli chodzi oo moje myslenie apropo ifona to jest wlasnie zajebista personalizacja/synchronizacja z moim imackiem, bo nic innego nie jest tak naprawde wyrozniajacego w ifonach, bo zkolei nie uzywam telefonu do grania czy lukania na filmy, tylko dzwonienie, sms,mms, kalendarz, mejl plus www. bo niestety ale omnii( i to jest jedyna wada tego telefonu) nie moge sparowac z macosx, a zdecydowanie kazdy moj kolejny komp prywatny bedzie oparty, tylko i wylacznie na tym systemie, szkoda ze soft ktorego uzywam w pracy nie ma pod maxos,a bawic sie w jakies parraleisy to kicha.
bonczek mowilem o cenie 4g sztuk, poza abonamentem zreszta w erze tez dojebali ceny spore nawet w abonamencie, ale mysle ze na wiosne bede zmienial operatora.dzik - Sob 11 Gru, 2010
Bonczek napisał/a:
Podobno to Kopernik był pedałem, jak mawiała moja Pani od matematyki
Bonczek napisał/a:
Pozatym wejdź sobie w pocztę na iPhone`ie a na Galaxy S i pobierz zdjęcia a później je otwórz to może zobaczysz różnicę
Na androidzie sie nie da?
Bonczek napisał/a:
strasznie wkurza mnie to, że ludzie robią sobie bekę z iPhona a to jest naprawdę zajebista maszynka, pomijając fakt, że nie da się przesłać nic BT między iPhone`em a innymi telefonami, bo między iPhone`ami się da. To jest fajne w tym telefonie, że na początku nie może praktycznie nic, a do wszystkiego co potrzebujesz robić instalujesz aplikacje i ustawiasz je tam gdzie chcesz. Telefon jest przez to maksymalnie spersonalizowany. Rzeczy których nie używasz, możesz po prostu wywalić, albo zrzucić do jednego folderu i go gdzieś zostawić. Co do ekspertów jestem jeszcze ciekawy ilu z Was używało i ustawiało pod siebie ajfona 4 z najnowszym softem
Poczytaj sobie jak mozna spersonalizowac androida, rootowanie jest w pelni legalne a soft lezy w markecie.
Masz rozne fw ktore mozna do woli wrzucac, to jest personalizacja, bo trudno nazwac personalizacja wrzucanie softa jedynie z namaszczeniem steva.
Jak zrobisz jailbrake na swoim ajfonie bo chciales uzyc innego softu niz wojek steve pozwala mozesz stracic wszystkie wydane $$ w sklepie, poczytaj regulamin.
Akurat personalizowanie do jest slabosc ajfona, w androidzie masz swobodny dostep do folderow, pliki mozesz zapisywac w roznych miejcach i wspoldzielic pomiedzy aplikacjami, uzywac kart sd, uzywac normalnie BT itd.
Kolejna fajna opcja znana z apple to jest szybkie starzenie sprzetu, pojawia sie ajfon 4 i wszystko jest pod niego, niby os4.2 dziala na nizszych ale dziala w sposob tragiczny, nowe aplikacje beda juz pod najnowszy OS. Czyli szybko kupuj nowy i tak co roku.Bonczek - Sob 11 Gru, 2010 Pokazałeś wyświetlacz 3gs`a a nie 4.
Nie napisałem, że się nie da, da się ale na ajfonie, przynajmniej mnie, idzie to wszystko dużo sprawniej.
Mi android zupełnie nie podchodzi, a jailbrake nie jest problemem, bo wracasz do starego OEM softu i nie ma śladu po niczym.
Co do personalizacji dziku, to proponuje się głebiej zastanowić nad znaczeniem tego słowa to da odpowiedź na pytanie dlaczego każdy z nas oczekuje czego innego
Ja już w sumie wyczerpałem temat peace pP - Sob 11 Gru, 2010
kosmita napisał/a:
ajfon to jest raczej dużo paląca słabo jadąca, ale głośna benzyna
ejejej od mojej fiesty to z daleka
zefir napisał/a:
uwazam ze co do 4g to w europie pomylony ich z cena, najlepiej wyglada zakup 3gs.
ale 4 i 3gs są w tej samej cenie na allegro
kosmita napisał/a:
Są to takie same produkty jak konkurencji, raz lepsze raz gorsze, .
chciałbym mieć w swojej własnej firmie taki dział PRu, który doprowadzi do tego co napisałeś na górze
ps. nie bronię ajfona..tylko uważam, że jeśli kogoś stać na taki wydatek i telefon mu odpowiada to luz..to tak samo jak ja jeżdzę fiestą a ktoś upala evo..nie dlatego, ze evo jest modne..tylko mu pasuje i go stać.a mi fiesta pasuje i wrzkurza mnie tylko, że była tańsza niż ajfon! :D:Dzefir - Sob 11 Gru, 2010
pP napisał/a:
zefir napisał/a:
uwazam ze co do 4g to w europie pomylony ich z cena, najlepiej wyglada zakup 3gs.
ale 4 i 3gs są w tej samej cenie na allegro
faktycznie 1600-1700 za nowke 3gs lub od 1000 uzywki to jest to samo co za 4g dac 2200 w gore ))