To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

106 - Pią 29 Sty, 2016

jesli fun carem ma byc 12-20to letni klasyk i tak wszystko sprowadza sie do punktu
pierwszego. ja przynajmniej nie widze opcji żeby kupic tego typu auto z rynku,
wpakowac do niego 2 foteliki, zapelnic bagaznik i jechac tym z małymi dziecmi do
chorwacji na urlop.

PiTT - Pią 29 Sty, 2016

Kamill napisał/a:
Jest to najbrzydsza E klasa ever? Może najbrzydszy merc jakiego wypuścili?

Kamill, jak to kazdy merc ;)

Bonczek - Pią 29 Sty, 2016

Dziwne ze jeszcze nie zgnił :rotfl:
B-Rey - Sob 30 Sty, 2016

Odnośnie w210. Wśród ludzi posiadających ten egzemplarz lub jarających się nim istnieje przekonanie, że "jak się dba tak się ma" lub "te droższe (Avantgarde, AMG) czy polifty mają lepszą blachę" oraz (moje ulubione) "te z Niemiec nie gniją" :rotfl: Gówno prawda. Blacharsko W210 to szmelc nad szmelce. Mój wujek w Niemczech miał dwa egzemplarze od nowości. Pierwszy Classic przedlift e200 a później polift Avantgarde z jakimś mocniejszym silnikiem. Pierwszego miał krótko ale drugiego ma do dzisiaj jako drugie auto i mówi, że strach je podnieść na lewarku. Sitko. A najśmieszniejsze jest to, że na Peugeocie 206 mojej cioci nie ma ani kropeczki rdzy :rotfl: Oczywiście mechanicznie, okular jest nie do zajechania.
pcs - Nie 31 Sty, 2016

Bonczek napisał/a:
Imo nie ma starych (15+) samochodow ktore prowadzą sie jak nowy segment D typu passat.

ja sie jednak srednio zgodze, mialem 2 lata temu legacy 2 z 94tego, fakt, ze mialo 60tys przebiegu, ale zawias pneumatyczny zardzewia/ sparciall i wstawilem uzywany sciagniety z luksemburga oem z przelotem kolo 200tys. Auto prowadzilo sie doskonale. Tylko design ala mondeo 1.

Bonczek - Nie 31 Sty, 2016

pcs, zwróć tylko uwagę na jedna rzecz - ja nie mowie czy te auta sie prowadzą dobrze czy zle. Prowadzą sie zupełnie inaczej.

EDIT:
Na codzień do pracy nowe fury to strzał w dziesiątke. Oglupiajaco prosto sie nimi jezdzi - chyba ze to grupa PSA albo Renault :rotfl:

Na wolna chwile kiedy chcesz podelektowac sie jazda - czy to zapierdalaniem czy cruisingiem - stary fur dla mnie wymiata. Z nowych to tylko sportowe, wersje usportowione, albo topowe premium, reszta to po prostu gowno.

Rasputin - Nie 31 Sty, 2016

Bonczek napisał/a:
Na codzień do pracy nowe fury to strzał w dziesiątke. Oglupiajaco prosto sie nimi jezdzi - chyba ze to grupa PSA albo Renault :rotfl:

Ażesz się uczepił tych francuzów :rotfl: W każdym temacie francuskie najgorsze. Czasem sa kaprysne ale bez przesady. Od pól roku bujam sie C5 i uważam go za jeden z najlepszych dupowozów jakie miałem. Złego słowa na niego nie powiem.

B-Rey - Nie 31 Sty, 2016

Jedni jeżdżą bezawaryjnie francuzami i siedzą cicho, a drudzy wiecznie gadają, że w życiu francuza nie kupią. Ludzie są różni.
PiTT - Nie 31 Sty, 2016

no wlasnie
mialem r19 16v i troche to byl zlom :)
ale saxo bylo kosior, na serio spoko fura

z japoncow mialem lexa i byl gowno warty
mazda tez nie odbiegala od lexa
moze mam zbyt ubogie doswiadczenie z japoncami, ale skoro lex i mazda sie nie sprawdzila to co oferuje taka honda? :lol2:

nie mialem nigdy szewda i ostatnio cos mnie ciagnie w tym kierunku
zobaczymy, nie nastawiam sie na nic, po prostu co bedzie to bedzie ;)

B-Rey - Nie 31 Sty, 2016

No to szukaj S60R/V70R
szymlorek - Nie 31 Sty, 2016

PiTT napisał/a:
no wlasnie
mialem r19 16v i troche to byl zlom :)
ale saxo bylo kosior, na serio spoko fura

z japoncow mialem lexa i byl gowno warty
mazda tez nie odbiegala od lexa
moze mam zbyt ubogie doswiadczenie z japoncami, ale skoro lex i mazda sie nie sprawdzila to co oferuje taka honda? :lol2:

nie mialem nigdy szewda i ostatnio cos mnie ciagnie w tym kierunku
zobaczymy, nie nastawiam sie na nic, po prostu co bedzie to bedzie ;)

Jeżei ciągnie Cię w kierunku szwedzkiej motoryzacji to albo volvo R albo może 9-3ss turbo x - 4x4 haldex co prawda ale zawsze to 4x4 motor w miarę żwawy, plastiki marne napewno klase gorsze niż nowożytne VAG ale mimo wszystko auto względnie ciekawe.

dzik - Pon 01 Lut, 2016

Pitt, jak pasek ci leży to zamień go na taki sam 2.0TSI, ew alltracka dla 4x4 i zrób program.
Cartoon - Pon 01 Lut, 2016

Rasputin napisał/a:
Bonczek napisał/a:

Ażesz się uczepił tych francuzów :rotfl: W każdym temacie francuskie najgorsze. Czasem sa kaprysne ale bez przesady. Od pól roku bujam sie C5 i uważam go za jeden z najlepszych dupowozów jakie miałem. Złego słowa na niego nie powiem.

Tylko Ford! ;D ;D

was79 - Pon 01 Lut, 2016

dzik napisał/a:
Pitt, jak pasek ci leży to zamień go na taki sam 2.0TSI, ew alltracka dla 4x4 i zrób program.

A propos alltracka, zajebisty egzemplarz znajomemu się trafił - kupiony jako nowy w aso. Wylany tylny amortyzator + ucieczka płynu, której nie potrafią zlokalizować (albo raczej boją się kape ściągać ;D ).

PiTT - Pon 01 Lut, 2016

jakis pechowy bo chyba takie sytuacje nie sa norma...
ja nie mogę się przekonać do wnętrza paska b7, czy to alltrack czy cc... po prostu nie jest w nim przytulnie... taka typowa niemiecka stylistyka :)