Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
PiTT - Śro 23 Mar, 2016 a gdzie ma naklejke rej, na szybie? PiTT - Śro 23 Mar, 2016 a gdzie ma naklejke rej, na szybie? Siadly - Śro 23 Mar, 2016 Potrzebna ekspercka opinia na temat silnika 1.7 cdti z astry rok 2010 - ktoś coś?Qukie - Śro 23 Mar, 2016 Pitt nawet nie zwróciłem na to uwagi Chloru - Śro 23 Mar, 2016 Siadly, mam takiego potwora od prawie 2 lat. Astra J, 2011 rok ale to chyba to samo co w 2010 robili. Obecnie ~130 kkm przebiegu. Co chcesz wiedzieć?Siadly - Śro 23 Mar, 2016 Ogólnie czy silnik ma jakieś fabryczne fakapy i przypadłości, które kosztują dużo i są niemal pewnie Potencjalny pacjent ma 170kkm przelotu i pytanie czego się spodziewać po tej jednostce przy takim przebiegu.was79 - Śro 23 Mar, 2016 Kolega sprzedał teraz z 220kkm i nadal bez problemów. Jedyne co miał do wymiany, to przewód gumowy przy turbo. Cena ponad 600 zł Co ciekawe opel ma fest drogie oryginalne części.
Aha 2zł nie chciała polecieć na prostej.Chloru - Śro 23 Mar, 2016 Siadly, u mnie na razie nic sie nie dzieje. Kolega z fabryki GM mówi, że to raczej bezproblemowy motor. Jakis tfuner mi opowiadał, że wtryski Denso bardzo drogie i na pewno kiedyś padną Dlatego też się przestraszyłem i leję zupę na firmowych stacjach. W książce serwisowej nie mam żadnych wpisów poprzedniego użytkownika odnośnie napraw.
Z rzeczy które w aucie się zesrały to akumulator i świeca żarowa (komplet niecałe 300 PLN o ile pamiętam). Oprócz tego wymieniłem hamulce. Sciągaliśmy też dolot żeby sprawdzić turbo. Mechanik powiedział, że jest ok (minimalny luz na wirniku).
Ogólnie jak jeździsz w trasie to ok. Jak więcej po mieście to przygotuj się na zmianę oleju nawet co jakieś 8 tysięcy (wypalanie DPF w mieście strasznie żużywa olej). W tym aucie wypalanie następuje co 200-300 km.
Potwierdzam 2 PLN nie lata. Co do oryginalnych części - kupowałem do tej pory jakieś pierdoły (prowadnica rolety 25 PLN, odbłysk montowany w tylny zderzak - 48 PLN). Za to jak udało mi się zepsuć prawe drzwi p+t to z lakierowaniem Warta beknęła prawie 13 kPLN z AC MoRToN - Śro 23 Mar, 2016
Chloru napisał/a:
Za to jak udało mi się zepsuć prawe drzwi p+t to z lakierowaniem Warta beknęła prawie 13 kPLN z AC
Kurfa, ten samochód to żyła złota Chloru - Śro 23 Mar, 2016 MoRToN, chcesz kupić? Bonczek - Czw 24 Mar, 2016 Tajper jest do sprzedania w lutym 2017 wlasnie dostał komplet nowych amortyzatorow bo stare sie zapocily.zajcev_28 - Czw 07 Kwi, 2016 http://otomoto.pl/oferta/...g-ID6yk4pt.html - znane?was79 - Czw 07 Kwi, 2016 [img]-Sprężyny amortyzatora przód (200-500zł sztuka)[/img]
taa 200 zł
Edit: mega ulepfaldzip - Czw 07 Kwi, 2016 Elo, szukam auta rodzinnego (wiecie, cięzko się przyczepia fotelik dziecięcy do klatki w Saxo, a i Xsara trochę mała się zrobiła, bo wózek zajmuje prawie cały bagażnik), chyba najlepiej jakis kompakt (żona nie chce niczym większym jeździć) w kombi z duuuuzym bagażnikiem i nie za nowy, zeby kwota jak najmniej przekroczyła 20k. Ogólnie plan jest taki, żeby lać bene i jeździć, a do warsztatu wstawiać raz na rok na przegląd (tak jak teraz mam z xsarą). To co mi przyszło do głowy to Megane II kombi 2.0 (bagażnik 520l) i Kia Ceed (ta pierwsza) kombi 1.6 (tam chyba nawet 530l) ale może, ktoś odradzi te, a poradzi coś innego. Disli nie lubię, bo klekoczą, kopcą, i zawsze mi się wydawało, że może się w nich więcej zyebać PiTT - Czw 07 Kwi, 2016 raczysz żartować sobie z tym budżetem?