To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Śro 23 Mar, 2016

a gdzie ma naklejke rej, na szybie? ;)
PiTT - Śro 23 Mar, 2016

a gdzie ma naklejke rej, na szybie? ;)
Siadly - Śro 23 Mar, 2016

Potrzebna ekspercka opinia na temat silnika 1.7 cdti z astry rok 2010 - ktoś coś?
Qukie - Śro 23 Mar, 2016

Pitt nawet nie zwróciłem na to uwagi :/
Chloru - Śro 23 Mar, 2016

Siadly, mam takiego potwora od prawie 2 lat. Astra J, 2011 rok ale to chyba to samo co w 2010 robili. Obecnie ~130 kkm przebiegu. Co chcesz wiedzieć?
Siadly - Śro 23 Mar, 2016

Ogólnie czy silnik ma jakieś fabryczne fakapy i przypadłości, które kosztują dużo i są niemal pewnie :) Potencjalny pacjent ma 170kkm przelotu i pytanie czego się spodziewać po tej jednostce przy takim przebiegu.
was79 - Śro 23 Mar, 2016

Kolega sprzedał teraz z 220kkm i nadal bez problemów. Jedyne co miał do wymiany, to przewód gumowy przy turbo. Cena ponad 600 zł :D Co ciekawe opel ma fest drogie oryginalne części.
Aha 2zł nie chciała polecieć na prostej.

Siadly, u mnie na razie nic sie nie dzieje. Kolega z fabryki GM mówi, że to raczej bezproblemowy motor. Jakis tfuner mi opowiadał, że wtryski Denso bardzo drogie i na pewno kiedyś padną ;-) Dlatego też się przestraszyłem i leję zupę na firmowych stacjach. W książce serwisowej nie mam żadnych wpisów poprzedniego użytkownika odnośnie napraw.

Z rzeczy które w aucie się zesrały to akumulator i świeca żarowa (komplet niecałe 300 PLN o ile pamiętam). Oprócz tego wymieniłem hamulce. Sciągaliśmy też dolot żeby sprawdzić turbo. Mechanik powiedział, że jest ok (minimalny luz na wirniku).

Ogólnie jak jeździsz w trasie to ok. Jak więcej po mieście to przygotuj się na zmianę oleju nawet co jakieś 8 tysięcy (wypalanie DPF w mieście strasznie żużywa olej). W tym aucie wypalanie następuje co 200-300 km.

Potwierdzam 2 PLN nie lata. Co do oryginalnych części - kupowałem do tej pory jakieś pierdoły (prowadnica rolety 25 PLN, odbłysk montowany w tylny zderzak - 48 PLN). Za to jak udało mi się zepsuć prawe drzwi p+t :wall: to z lakierowaniem Warta beknęła prawie 13 kPLN z AC :rotfl:

MoRToN - Śro 23 Mar, 2016

Chloru napisał/a:
Za to jak udało mi się zepsuć prawe drzwi p+t :wall: to z lakierowaniem Warta beknęła prawie 13 kPLN z AC :rotfl:

Kurfa, ten samochód to żyła złota :faja:

MoRToN, chcesz kupić? ;-)
Bonczek - Czw 24 Mar, 2016

Tajper jest do sprzedania w lutym 2017 ;) wlasnie dostał komplet nowych amortyzatorow bo stare sie zapocily.
zajcev_28 - Czw 07 Kwi, 2016

http://otomoto.pl/oferta/...g-ID6yk4pt.html - znane?
was79 - Czw 07 Kwi, 2016

[img]-Sprężyny amortyzatora przód (200-500zł sztuka)[/img]

taa 200 zł :rotfl:

Edit: mega ulep

faldzip - Czw 07 Kwi, 2016

Elo, szukam auta rodzinnego (wiecie, cięzko się przyczepia fotelik dziecięcy do klatki w Saxo, a i Xsara trochę mała się zrobiła, bo wózek zajmuje prawie cały bagażnik), chyba najlepiej jakis kompakt (żona nie chce niczym większym jeździć) w kombi z duuuuzym bagażnikiem i nie za nowy, zeby kwota jak najmniej przekroczyła 20k. Ogólnie plan jest taki, żeby lać bene i jeździć, a do warsztatu wstawiać raz na rok na przegląd (tak jak teraz mam z xsarą). To co mi przyszło do głowy to Megane II kombi 2.0 (bagażnik 520l) i Kia Ceed (ta pierwsza) kombi 1.6 (tam chyba nawet 530l) ale może, ktoś odradzi te, a poradzi coś innego. Disli nie lubię, bo klekoczą, kopcą, i zawsze mi się wydawało, że może się w nich więcej zyebać ;)
PiTT - Czw 07 Kwi, 2016

raczysz żartować sobie z tym budżetem?
:rotfl: