To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

FreeMan - Śro 29 Lip, 2009

Rasta jestes niemozliwy. Gosc zamowil nowa fura i jest mega podniecony , a To mu juz powiedziales ze jego samochod nie jedzie....

Rasta na sr.pl napisał/a:

Ja tam już miałem okazję skilować RS'a w Wawie na Wołowskie dla mnie to to nie jedzie

a maBz nic sie nie zmienil....

maBz na sr.pl napisał/a:

Może RS jeszcze był na dotarciu... Tego się właśnie troszkę obawiam-
"każdy" będzie się chciał ścigać i później chwalić killem.
A ja przez pierwsze 800 km nie mogę przekraczać 5000 obr i 3/4 gazu

No i riposta
Rasta na sr.pl napisał/a:

rozmawiałem z kierownikiem nie był na dotarciu:P

OSKAR - Śro 29 Lip, 2009

caly rasciak i caly maBz ;d ;d ;d
mi - Śro 29 Lip, 2009

no! Dobrze chociaż, że chłopaki całe!
Anonymous - Śro 29 Lip, 2009

Apropos nowych wózków i killi. :devil:
Dzisiaj zmasakrowałem infiniti, czy jak to się tam nazywa (odmiana wyglądająca jak 350z). Też "świeżynka", dopiero co sprowadzone z USA ale "race is race"...
No mercy :faja:

Co do nowego RSa to jakby się trafił na początku szybszy to będę mówił, że się nie ścigam bo jest na dotarciu (Ford zaleca 1000km poniżej 5koła obrotów), a jak go dotrę to od razu program i już mogę rywalizować :coto:

Ps. Dla Policjantów przeglądających to forum:
Oficjlna wersja zdarzeń- Kill odbył się na zamkniętym, specjalnie do tego celu przygotowanym, odcinku toru! :lol2: :lol2: :lol2:

Barejka - Śro 29 Lip, 2009

RSSSS, tu nie ma policjantow :] sa tlko bluemani ;D
k-mart - Śro 29 Lip, 2009

co za bzdury, nowych samochodow z salonu nie trzeba docierac, nie te czasy.

k-mart napisał/a:
co za bzdury, nowych samochodow z salonu nie trzeba docierac, nie te czasy.

Pewnie nic się nie stanie jak się to zignoruje ale w instrukcji RSa jest taka wskazówka!
Zalecają nie wkręcanie powyżej 5000 obr./min przez pierwsze 1000km.

Czy to ma sens, czy to jest potrzebne...!? Nie wnikam!
Stwierdzam tylko fakt, istnienia takiej adnotacji! :pom:

i takiego auta wlasnie nigdy bym nie kupil.
Jesli bym mial taka gotowkek ktora wykladam im na biurko, zabieram auto (na gwarancji), to chce zapier.dalac a nie docierac.

Nie wiem, u mnie nie spotkalem sie z zalecaniem docierania silnika, czy to porsche biturbo rs90000 czy tata.

Nie wiem jak w innych krajach, ale u mnie same buce jezdza nowymi RS'ami (a szkoda ze maja taki gust)
Przed era wrx'ow na SI GT mowila sie rolnicze porsche, jestem przekonany ze przejdzie to teraz na RSa :D

Nie wiem po co te "wycieczki osobiste", nie znasz ludzi a wygląda jakbyś wylewał na forum żale i frustracje...

Auto jest jakie jest, Ford napisał w instrukcji co napisał, trzeba umieć z tym żyć, a nie obrażać wszystkich wkoło!

Pozdro, nie ma się co napinać! :pom:

martin.h - Śro 29 Lip, 2009

k-mart, mylisz się, silnik powinno się dotrzeć, ale jakieś 1000-1500 km, do pierwszej zmiany oleju. Owszem niektórzy nie docierają, ale potem przyjeżdża taki na serwis i pyta: "dlaczego ten silnik bierze tyle oleju?" :rotfl:

martin.h, mylisz sie.
Taki silnik musi brac olej.
:pom:

RSSS, luz :)

106 - Śro 29 Lip, 2009

ja np docieralem silnik na torze w lbn przy przebiegu 600km :)
jak dotad 45kkm i silnik igla :D

qbus - Śro 29 Lip, 2009

no ale jak z tym docieraniem... ile ludzi tyle teori... mój kiero z ppzm robił tak... 1 tys do 3 k rpm, wymiana oleju, drugi tys do 5 k rpm wymiana oleju i ogien... tylko wtedy ponoc silnik przymulony i mocno w dupe musi dostac zeby odzyl, inni twierdza ze powinno sie docierac pod wiekszym ale caly czas zmiennym obciazaniem, jeszcze inni mowia ze ich silniki zobaczyly odcinke zaraz po 1 odpaleniu i tez dzialaja.
budzik - Śro 29 Lip, 2009

Rok temu na GTP szwedzi przywieźli lawetą nowiutkie Lambo LP560(po poznaniu miało 800km na liczniku) i co robili - upalali na torze przez 3 dni non stop :rotfl: , tak więc ile osób tyle opini :)
M - Śro 29 Lip, 2009

ZTC czytałem ze należy docierać pełną kur.wą tylko tak aby silnika nie przegrzać.
Chodzi o to zeby silnik był ułożony do takich warunków w jakich bedzie pracowac.
Jesli np silnik do wyscigow bedzie dotarty zbyt łagodnie to wysra sie na dużych długich obiciążeniach.
Pisał o tym Corky Bell.
I to nie jest bynajmniej ten z serialu "Dzien za dniem"
Obla di obla da ....