FreeMan - Śro 29 Lip, 2009 Rasta jestes niemozliwy. Gosc zamowil nowa fura i jest mega podniecony , a To mu juz powiedziales ze jego samochod nie jedzie....
Rasta na sr.pl napisał/a:
Ja tam już miałem okazję skilować RS'a w Wawie na Wołowskie dla mnie to to nie jedzie
a maBz nic sie nie zmienil....
maBz na sr.pl napisał/a:
Może RS jeszcze był na dotarciu... Tego się właśnie troszkę obawiam-
"każdy" będzie się chciał ścigać i później chwalić killem.
A ja przez pierwsze 800 km nie mogę przekraczać 5000 obr i 3/4 gazu
No i riposta
Rasta na sr.pl napisał/a:
rozmawiałem z kierownikiem nie był na dotarciu:P
OSKAR - Śro 29 Lip, 2009 caly rasciak i caly maBz mi - Śro 29 Lip, 2009 no! Dobrze chociaż, że chłopaki całe!Anonymous - Śro 29 Lip, 2009 Apropos nowych wózków i killi.
Dzisiaj zmasakrowałem infiniti, czy jak to się tam nazywa (odmiana wyglądająca jak 350z). Też "świeżynka", dopiero co sprowadzone z USA ale "race is race"...
No mercy
Co do nowego RSa to jakby się trafił na początku szybszy to będę mówił, że się nie ścigam bo jest na dotarciu (Ford zaleca 1000km poniżej 5koła obrotów), a jak go dotrę to od razu program i już mogę rywalizować
Ps. Dla Policjantów przeglądających to forum:
Oficjlna wersja zdarzeń- Kill odbył się na zamkniętym, specjalnie do tego celu przygotowanym, odcinku toru! Barejka - Śro 29 Lip, 2009 RSSSS, tu nie ma policjantow sa tlko bluemani k-mart - Śro 29 Lip, 2009 co za bzdury, nowych samochodow z salonu nie trzeba docierac, nie te czasy.Anonymous - Śro 29 Lip, 2009
k-mart napisał/a:
co za bzdury, nowych samochodow z salonu nie trzeba docierac, nie te czasy.
Pewnie nic się nie stanie jak się to zignoruje ale w instrukcji RSa jest taka wskazówka!
Zalecają nie wkręcanie powyżej 5000 obr./min przez pierwsze 1000km.
Czy to ma sens, czy to jest potrzebne...!? Nie wnikam!
Stwierdzam tylko fakt, istnienia takiej adnotacji! k-mart - Śro 29 Lip, 2009 i takiego auta wlasnie nigdy bym nie kupil.
Jesli bym mial taka gotowkek ktora wykladam im na biurko, zabieram auto (na gwarancji), to chce zapier.dalac a nie docierac.
Nie wiem, u mnie nie spotkalem sie z zalecaniem docierania silnika, czy to porsche biturbo rs90000 czy tata.
Nie wiem jak w innych krajach, ale u mnie same buce jezdza nowymi RS'ami (a szkoda ze maja taki gust)
Przed era wrx'ow na SI GT mowila sie rolnicze porsche, jestem przekonany ze przejdzie to teraz na RSa Anonymous - Śro 29 Lip, 2009 Nie wiem po co te "wycieczki osobiste", nie znasz ludzi a wygląda jakbyś wylewał na forum żale i frustracje...
Auto jest jakie jest, Ford napisał w instrukcji co napisał, trzeba umieć z tym żyć, a nie obrażać wszystkich wkoło!
Pozdro, nie ma się co napinać! martin.h - Śro 29 Lip, 2009 k-mart, mylisz się, silnik powinno się dotrzeć, ale jakieś 1000-1500 km, do pierwszej zmiany oleju. Owszem niektórzy nie docierają, ale potem przyjeżdża taki na serwis i pyta: "dlaczego ten silnik bierze tyle oleju?" k-mart - Śro 29 Lip, 2009 martin.h, mylisz sie.
Taki silnik musi brac olej.
RSSS, luz 106 - Śro 29 Lip, 2009 ja np docieralem silnik na torze w lbn przy przebiegu 600km
jak dotad 45kkm i silnik igla qbus - Śro 29 Lip, 2009 no ale jak z tym docieraniem... ile ludzi tyle teori... mój kiero z ppzm robił tak... 1 tys do 3 k rpm, wymiana oleju, drugi tys do 5 k rpm wymiana oleju i ogien... tylko wtedy ponoc silnik przymulony i mocno w dupe musi dostac zeby odzyl, inni twierdza ze powinno sie docierac pod wiekszym ale caly czas zmiennym obciazaniem, jeszcze inni mowia ze ich silniki zobaczyly odcinke zaraz po 1 odpaleniu i tez dzialaja.budzik - Śro 29 Lip, 2009 Rok temu na GTP szwedzi przywieźli lawetą nowiutkie Lambo LP560(po poznaniu miało 800km na liczniku) i co robili - upalali na torze przez 3 dni non stop , tak więc ile osób tyle opini M - Śro 29 Lip, 2009 ZTC czytałem ze należy docierać pełną kur.wą tylko tak aby silnika nie przegrzać.
Chodzi o to zeby silnik był ułożony do takich warunków w jakich bedzie pracowac.
Jesli np silnik do wyscigow bedzie dotarty zbyt łagodnie to wysra sie na dużych długich obiciążeniach.
Pisał o tym Corky Bell.
I to nie jest bynajmniej ten z serialu "Dzien za dniem"
Obla di obla da ....