To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Młody Papież - Śro 29 Lip, 2009

fydi napisał/a:
w sumie trochę zwiedził świata ;)
http://www.youtube.com/watch?v=zlfKdbWwruY

o w pytke!
1:33 w szwecji był z Mattem Martin.h (po prawej) poznałem po ruchach :jupi:

martin.h - Śro 29 Lip, 2009

hahaha, nikt się nie śmieje ;D :rotfl:
rasta - Śro 29 Lip, 2009

JA wojegodocierałrm tak, że miałem przez pierwsze tysiąc km odcinkę ustawioną na 5 tys. Potem odcinka out i pełen boost ;D

A co do docierania nowych samochód, kumpel niedawno kupił EVO 350 kuca w salonie. I przez pierwsze 1500 km kazali jeździć spokojnie bez upalania moc 300 kucy. Dopiero po tym dystansie remap na 350 kuca i pełna pizda :]

rasta - Śro 29 Lip, 2009

A właśnie dzisiaj klient przyjechał po odbiór deski, ptrzę a tu Qarwa Biały RS II. xD

Nawet soibie dupsko w nim posadziałem, fotele rewelacja w dodatku ulta lekkie jak się odchyla oparcie aby wsiąść z tyłu to wogóle go nie czuć w ręku.

Zrobiłem nawet foty ale Qarwa potem się okazało, że nie było karty w aparacie :wall:

Spoko kierownik, ma jeszcze RS I zrobionego na 290 koni oraz mocne STI.

Mówił, że zawias z przodu zachowuje się fenomenalnie, ale na tor to średni się RS nadaje, był nim na Słomczynie i szału nie ma.

martin.h - Śro 29 Lip, 2009

Chyba wiem o kim mowa, Paweł tak? A STI jeździ w KJS'ach, biały Solberg Edition.
rasta - Śro 29 Lip, 2009

A czy biały to nie wiem ale pewnie to on, mówił że ma zamiar podkręcić teraz w 4Turbo RS I i poupalać nim po torach.
GOKART - Czw 30 Lip, 2009

W autach sportowych z wysilonymi silnikami zawsze trzeba przeprowadzić dotarcie. W modelach M BMW a nawet miniaki mają zapisane w instrukcji o procesie docierania. Do 3000 km miałem zalecane nie przekraczać 4.5 tys. / obr. Silnik bynajmniej zamulony nie jest ... a przynajmniej nie dolewam wiadrami oleju. Oczywiście olej bierze ale tylko po akcjach na torze, w codziennym lajtowym traktowaniu nie mam z tym kłopotu. Oczywiście stricte do sportu pewnie inne jest do tego podejście, liczą się inne priorytety a nie żywotność silnika.
Jacek - Czw 30 Lip, 2009

fakt, jak ojciec kupował samochód też mu kazali przez pierwsze 2000 km nie wchodzić na czerwone pole :faja:
Maciusiowy - Czw 30 Lip, 2009

jacek czajka napisał/a:
fakt, jak ojciec kupował samochód też mu kazali przez pierwsze 2000 km nie wchodzić na czerwone pole

i jak sie zachowal? :faja:

Anonymous - Czw 30 Lip, 2009

:faja: <--- ta ikonka chyba w pełni symbolizuje ironię w wypowiedzi jacka :lol2:
Jacek - Pią 31 Lip, 2009

tak jak mówili ;D
Gaydek - Pią 31 Lip, 2009

rasta, zaprosiłeś tego Pana na hh.org? :>
martin.h - Pią 31 Lip, 2009

Może zdjęcie nie pokazuje wszystkiego, ale skrzynia w GT-R'ze jest ogromna, wygląda jak skrzynia z ciężarówki. A żeby ją wyjąć trzeba było rozebrać cały tył, co zresztą widać na zdjęciu :D

martin.h - Pią 31 Lip, 2009

Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, z cyklu "kup STI 2.5 i czekaj aż padnie".

Ostatnio przyjechał do Nas klient bo mu coś stukało w silniku, oto co zastaliśmy -> http://picasaweb.google.p...534115462298178

M - Pią 31 Lip, 2009

eeee silnik działał?
olej był jeszcze? :D