To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

PiTT - Pon 22 Lut, 2016

co proszę? :lol2:
kamil - Pon 22 Lut, 2016

chodzi mu o to, że nie musi wykańczać mieszkania :)
PiTT - Pon 22 Lut, 2016

o co z tym chodzi?
"mam fizycznie 3p na 47m2 i calkiem ladny widok z 8p"

mam fizycznie 3 pietro 47m2 i całkiem ładny widok z 8 piętra?
wtf? :rotfl:

anjas - Pon 22 Lut, 2016

Moim zdaniem emeryt ma fizycznie 3 piętra budynku, każde o powierzchni 47m2. W sumie ponad 140 metrów - ładne mieszkanie. Obstawiam, że mieszkanie zaczyna się na 6 pietrze a kończy na 8, stąd ten ładny widok. Wszystko dość logiczne.
anjas - Pon 22 Lut, 2016

W sumie jest jeszcze druga opcja. Mieszkanie fizycznie na trzecim piętrze, ale blok jest ośmiopiętrowy i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w wolnej chwili wjechać sobie windą na ósme i podziwiać panoramę miasta. Też logiczne.
Cartoon - Pon 22 Lut, 2016

Obie interpretacje anjasa do mnie przemawiają.
Wychodzi na to, że to była logiczna wypowiedź a mi zabrakło kawy :)

anjas - Pon 22 Lut, 2016

:* , emeryt zawsze ma racje :)
PiTT - Pon 22 Lut, 2016

Jakarti - Pon 22 Lut, 2016

EmerytRs2 napisał/a:
Gdyby nie to, ze mam fizycznie 3p na 47m2 i calkiem ladny widok z 8p Za drugim razem, kupilbym z rynku wtornego. Mniej nerwow.

masakra
emeryt ćpie i jestem tego pewien :rotfl:

Wilanow People!! pytanie

- o co chodzi z ta osią krolewska?! ani to trakt, ani park, ani nie wiem co
czy tam któregoś dnia pierdolną tramwaj? :D albo autostrade? sa jakies plany?

zwróciliśmy uwagę na swojska brzmiącą nazwę inwestycji ESPACE http://www.bi-polska.pl/i...ce-wilanow/opis
czy tam są jakieś rzeczy, ktorych trzeba sie obawiac? :D

i pytanko czy ktoś mial juz cos wspólnego z tym deweloperem?

kamil - Pon 22 Lut, 2016

nie, Oś Królewska ma być drogą lokalną. W tym roku mają się zacząć prace nad zadrzewianiem. Na razie zrobili fontanne i wstawili pomnik Sobieskiego.

W przyszłości ma być połączenie Ciszewskiego na Ursynowie z częścią Osi Królewskjiej ale do odcinka Rzeczpospolitej. Dobry developer, ale drogi. Mieli dobrą jakość i dlatego się cenili. Nie wiem jak teraz. Kilka budynków zrobili na Wilanowie.

EmerytRs2 - Pon 22 Lut, 2016

Pitu pitu :D

Rozumiem, że niektórych zmyliło użycie dwa razy "p" w tym samym zdaniu. Najważniejsze, że zawsze znajdzie sie ktoś, kto rozwieje wszelkie wątpliwości :D
3 pokoje na 47m2, żałuję że nie mam 140m2 na 3 kondygnacjach.

Na Wilanowie te mieszkania potanieją. Sprzedaż ostatnio wogle nie idzie co widać po zwiększonej ilości reklam, aczkolwiek wiosna zawsze ma to do siebie, ze rusz sprzedaż nowych tematów.

kamil - Wto 23 Lut, 2016

Bo może kilka inwestycji zaczeło się budować ? Idź do developera i spróbuj kupić cos w trakcie wykańczania już budynku :) Z wyjątkiem mieszkań przy śmietniku i nad bramą garażową lub z z pokoikami 8 m2 :)
Jakarti - Wto 23 Lut, 2016

swoja droga, mieszkajac na ursusie (6p) mielismy do tej bramy z 10-15 metrow i w ogole to nie przeszkadzalo wiec o co cho? mowisz bezposrednio np na 1p?

i fajtycznie jesli nie mysli sie o mieszkaniu na 1p i po prostu tanszym ale z pewnymi igraniczeniami typu ciemniejsze i nie chce sie czekac to wybor mocno sie ogranicza jesli nie startuje sie w pierwszym dniu od rozpoczecia sprzedazy przedwstepnej..

EmerytRs2 - Wto 23 Lut, 2016

To jest ewenement. Deweloperzy dziela sie na tych skupiskowych i tych ktorzy wchodza jako pierwsi na nowe miejscowki. W bloku w ktorym kupilem najtansze i najladniejsze mieszkania sprzedaly sie w ciagu 1,5 miesiaca od daty rozpoczecia sprzedazy. Drozeja mieszkania z wtornego wykonczone znajdujace sie w dobrych miejscowkach.
EmerytRs2 - Wto 23 Lut, 2016

Jaka rozumiem sens, ale chyba mialo byc odwrotnie. Mi wykonczenie popsulo troche humor, ale naleze do osob , ktore jak cos zaplanuja to trzymaja termin i robote na wodzy. Pamietajcie ze terminy sa na wszystko, nawet u szklarza. Mialem przeprowadzic sie do konca miesiaca...mialem.Sam zakup mieszkania to w warszawie najmniejszy problem. Wiekszy stanowi przewertowanie tysiecy ofert dla swojego czystego sumienia. Ostrzegam tylko tych, ktorych czeka ten czasochlonny proces by uzbroili sie w cierpliwosc. Wracajac do tematu nowy wilanow spoko, mnie odrzucalo zawsze jak ktos nosi wyzej glowe od innych, a tam niestety tak po czesci bylo... Nie wiem, czy dalej tak jest??Dwa brakuje typowej tkanki miejskiej. Nie da sie zrobic idealnego miasta w miescie za ponad 6kpln. Musialby ogarnac to jeden inwestor.