Mick - Sob 13 Cze, 2009 Witam Cię Marcinie i Twoją France Jacek - Sob 13 Cze, 2009 siema marcinek, południe znowu większe heheAnonymous - Pon 15 Cze, 2009 No to ja biorąc przykład z mojego kolegi marcina też sie przywitam. Andrzej z tej strony.
Jeżdzę citroenami saxo i nie tylko od 8 lat, a teraz zachciało mi się saxo turbo.
Pozdrawiam.kubas - Pon 15 Cze, 2009 ze niby co ? 2.0 turbo ? 8v ? xu ? To wejdzie do saxo ?
Witam !106 - Pon 15 Cze, 2009 witam, chyba byles juz u nas kiedys.... jezdzi to jakos? pP - Pon 15 Cze, 2009
Andrzej napisał/a:
a teraz zachciało mi się saxo turbo
ale turbo w saxo się nie da! nie ma takiej możliwości! po prostu
witaj!Anonymous - Pon 15 Cze, 2009 Silnik 2.0 Turbo z Xanti Turbo. Silnik XU10J2TE. Jeszcze nie wiem jak to jeździ bo samochód jest jeszcze nie skończony. Silnik ze skrzynią właściwie wszedł bez najmniejszego problemu, kilka spawów dla mocowania silnika i już sobie siedzi.
Anonymous - Pon 15 Cze, 2009 W jaką moc celujesz?Anonymous - Pon 15 Cze, 2009 Faktycznie byłem juz tu jakiś czas temu z moim czarnym 1.6 8V, sentyment pozostał, ale mocy było za mało więc dlatego taki projekt
Celuje w przynajmniej 200km. W duzej mierze zależy to od turbiny jaką znajde, bo seryjna nie dość że słaba to jeszcze pokrzywiona w środku.
Myślę że 200km i 700kg wagi i będzie jakoś "szło" michool_vt - Pon 15 Cze, 2009 witam
Andrzej napisał/a:
700kg wagi
to raczej niemożliweAnonymous - Pon 15 Cze, 2009 Oj uwierz mi że się da ))
Auto będzie jeździło na 1/4 mili.
Jeden kubeł, silnik, blacha, plexi i 4 kółka.
Więcej mi do szczęścia nie będzie potrzeba Barejka - Pon 15 Cze, 2009 Andrzej, wiatamy i poka poka wiecej fotek tego saxa Anonymous - Pon 15 Cze, 2009
Różnica w rozmiarach silników i półosi.
Niestety seria mojego saxo to 1.0i a nie oryginalny vts.
Z wyglądu narazie też nie ma się czym pochwalić mimo że pakiet stylizacyjny już na aucie siedzi.
W miarę postępu prac będę starał się wklejać nowe interesujące fotki Anonymous - Pon 15 Cze, 2009 Siema Endju Andrzej celuje w 200 km bo mial dosc jak go łoiłem przez te wszystkie czasy heh Młody Papież - Pon 15 Cze, 2009 700kg będzie ciężko osiągnąć, biorąc pod uwage to ze ten silnik waży ok 500...