PiTT - Nie 20 Sty, 2013 dobrze napisane
kill bill też nigdy specjalnie mnie nie jarał, obejrzałem i zapomniałem
Bękarty to już totalnie inna liga, mistrz i basta
roj napisał/a:
ja zupełnie się nie jaram DP ale może obejrzę jeszcze raz.
widocznie złe DP oglądałeś do tej pory... jak chcesz to podeślę Ci kilka fajnych linków roj - Nie 20 Sty, 2013 Anonymous - Nie 20 Sty, 2013
Miniac napisał/a:
"Arlington Road"
za to masz u mnie flaszkę!
Miniac napisał/a:
martin.h napisał/a:
A co, chcesz być pierwszy?
Zapytaj mnie o to jak się kiedyś spotkamy.
A tymczasem [...]
A za to (i reszte wpisu) kolejną Maciusiowy - Nie 20 Sty, 2013
AleX_R53 napisał/a:
A za to (i reszte wpisu) kolejną
śmiechowe, nie powiem Niemy - Nie 20 Sty, 2013
martin.h napisał/a:
Nie zapomnij mnie też usunąć na Facebooku z grona znajomych
Marcinie na żywo jesteś całkiem innym człowiekiem, choć to może złudne wrażenie, bo jakoś niewiele się odzywasz, nie wiem może się wstydzisz. Tutaj z kolei jesteś bardzo wyszczekany, tylko przeważnie piszesz jakieś takie bzdury i dyrdymały, że skarpetki się rolują. Albo na siłe wklejasz te swoje obrzydliwe, zaćpane laski mimo iż nikomu się one nie podobają, co wiele osób pisało Ci już milion razy. Po co to robisz??. Na dodatek nazywasz Miniaca osłem, za to, że ma inne zdanie na temat filmu. Dziwny jesteś Martinie.H.budzik - Pon 21 Sty, 2013 Byłem w kinie na tym Django - mi się podobało ,przyjemnie się ogląda.martin.h - Pon 21 Sty, 2013 Drogi Miniacu,
Więc głównym motywem w Django jest zemsta, tak samo jak w Bękartach wojny była zemsta za zamordowanie rodziców czy też zemsta na nazistach. Zresztą dość często przewijany motyw u Tarantino.
W Django reżyser też rozlicza się ze swoją historią, a dodatkowo ośmiesza ją stąd takie smaczki jak murzyn na koniu, murzyn służący, który potrafi wpłynąć na decyzje swojego pana, czy murzyn i o dziwo Niemiec, którzy zostali łowcami głów.
Wiadomość o tym, że jesteś tak bardzo z kulturą za pan brat rozśmieszyła mnie tak samo jak dialogi w Django. Świetny argument
Póki co w ilości statuetek Złotych Globów Django wygrywa z Bękartami wojny 2:1.
Poczekajmy na Oskary
Wiem, że to też nie jest w 100% wyznacznik dobrego filmu, ale możemy spojrzeć na daty urodzenia oceniających i stwierdzimy kto się lepiej zna na kulturze
PS: nie zaatakowałbym Ciebie, bo każdy ma swoje zdanie i ja również swoje wyraziłem, gdyby nie Twoje pierwsze zdanie odnoszące się do mojego postu Michał - Pon 21 Sty, 2013 martin ić stont
w piątek w nocy leciało
z majkelem dudikofem - naprawde dobre kino PGmaster - Pon 21 Sty, 2013 Dobre kino to jest tylko pierwsza czesc amerikan nindża!pP - Pon 21 Sty, 2013 a wczoraj http://www.filmweb.pl/fil...ji+2-1985-11914
też dobre kino!Michał - Pon 21 Sty, 2013 pP też oglądałem wczoraj zefir - Pon 21 Sty, 2013
Michał napisał/a:
martin ić stont
w piątek w nocy leciało
Obrazek
z majkelem dudikofem - naprawde dobre kino
ostatnio obejrzałem sobie 4 cześci o ile jedynka i dwójka jeszcze ujdzie to dalej jest masakra
niemy +1
a django dzis bedzie ogladane M - Pon 21 Sty, 2013 Majk dobrze rozładował napięcie w temacie
Może przy okazji jakiegoś poznania czy czegoś innego urządzimy przegląd kultowych filmówi pod gołym niebem? pP - Pon 21 Sty, 2013 tak,
rocky
zaginiony w akcji
amerykański ninja
uniwersalny żołnierzM - Pon 21 Sty, 2013 commando
top secret
hot shots