Nowy rekord Polski bizon - Wto 15 Wrz, 2009 jak to bylo wczoraj? do kolka lowieckiego? wazne, ze mial seryjny wydech i nie halasowal pod oknami...Michał - Wto 15 Wrz, 2009 jak kupiłem puga
i go przerejestrowuje
a poprzedni własciciel nie złożył wniosku o zabranie ubezp. puga, czylu ubezp przechodzi na mnie to mam sie udać do ubezpieczalni przed rejestracją czy po ?Bart - Wto 15 Wrz, 2009 formalnie powinieneś w ubezpieczalni przepisać na nowy numer rejestracyjny OC, ale właściwie nikt tego nie sprawdza i możesz to olać.Michał - Wto 15 Wrz, 2009
Cytat:
nikt tego nie sprawdza i możesz to olać.
bardzo mi jest to na ręke
idzie pomuk w jakimś temacieMichał - Wto 15 Wrz, 2009 ale chwileczke
to jak to ...
jak pierdolne ( co robie ostatnio dosyć często ) to idzie z ubezp. poprzedniego własciciela ?Bart - Wto 15 Wrz, 2009 ubezpieczenie przeszło na Ciebie, więc ewentualna wypłata będzie z Twojego OC (które fakt faktem zapłacił jeszcze poprzedni właściciel)PieQt - Wto 15 Wrz, 2009 Michał,
przy sprzedaży samochodu poprzedni właściciel ma miesiąc na wypowiedzenie umowy ubezpieczenia - może zrobić to zawsze i nie potrzebuje twojej zgody - dlatego musisz udać się towarzystwa ubezpieczeniowego i przepisać ubezpieczenie na siebie, bo jeśli on zrezygnuje, to ty będziesz obciążany składkami
możesz też olać poprzednie ubezpieczenie i wykupić sobie nowe w innym towarzystwieMichał - Wto 15 Wrz, 2009 oke dzięki
nie olewam bo po co. Jeszcze na pół roku jest pug oplacony, przepisze na siebie po prostunox - Wto 15 Wrz, 2009 A ktoś się orientuje może kiedys było tak że ubezpieczenie przechodzi na nowego właściciela ale jeżeli nowy właściciel legitymuje sie niższymi zniżkami to musi dopłacić różnice na pozostały okres , mnie znów powiedziano w pZU że w lipcu weszła nowa ustawa i ubezpieczenie od poprzedniego właściciela przechodzi na takich samych warunkach do końca trwania ubezpieczenia. znów Pani w warcie nic o tym nie wie. wiecie coś na ten temat ??PieQt - Wto 15 Wrz, 2009 nic o tym nie słyszałem, ale to trochę dziwne by było, ponieważ zniżki nie są przypisane do samochodu, a zależą od kierowcy